Frank Jensen er fortsat overborgmester i København.
Og spidskandidat til kommunalvalget næste år.
Og næstformand i Socialdemokratiet.
Det står klart efter et næste fire timer langt krisemøde blandt københavnske socialdemokrater.
- Jeg har fået opbakning fra partifæller her i København, siger han.
Opbakningen kom til udtryk ved en håndsoprækning. Ganske få, blandt andet de unge socialdemokrater i DSU, udtrykte mistillid.
Efter mødet stillede Frank Jensen sig frem. Her erkendte han, at han havde været en krænker. Og gennem mange år opført sig krænkender over kvinder.
Han sagde undskyld til Maria Gudme, som han krænkede på et værtshus i Nyhavn i 2012. Og han sagde undskyld til de kvinder, han han krænkede under en julefrokost i 2011.
Video: Frank Jensen kommenterer sin undskyldning til Maria Gudme:
Alligevel mener Frank Jensen, at han er den rette til at være overborgmester og til at være med til at skabe en kulturforandring i forhold til sexisme og krænkelser.
Overborgmesteren siger, at det først for nylig gik op for ham, at han havde været en krænker.
- Den erkendelse er jeg kommet til i den proces, jeg har været inde i. Jeg heppede på Sofie Linde, da hun holdt sin tale. Jeg er farfar til fem børnebørn, fire piger - de skal ikke vokse i et samfund med krænkelser.
- Men det var først, da Maria Gudme skrev om den gamle sag, at jeg begyndte at reflektere over, at den følelse af at blive krænket, som Sofie Linde talte om, det var den samme følelse, som Maria sad med, siger Frank Jensen.
Allerede inden mødet har Frank Jensen i et facebookopslag sagt undskyld - helt uforbeholdent - til de kvinder, der har følt sig krænket af ham.
Maria Gudme og en anden kvinde, der var anonym, fortalte deres historie til Jyllands-Posten allerede i fredags, men siden da er er flere kvinder og piger gået til partiets advokat med flere dårlige oplevelser med Frank Jensen.
Sagerne ligger efter de episoder, der i 2011 bragte Frank Jensen i en mediestorm om netop seksuelle krænkelser.
Den seneste anklage er fra sidste år, og Frank Jensen har selv fortalt, at den handler om formanden for Socialdemokratiets ungdomsparti, DSU, i København, Cecilie Sværke Priess.
- Jeg fik den forlagt umiddelbart i 2019 i Fælledparken, at der skulle jeg have givet et kys til DSU's formand. Jeg ved, og har også lige talt med min kone om det, at vi gik sammen i optog ud til Fælledparken. Vi havde vores treårige barnebarn med, så det er ikke en historie, jeg på nogen måde kan genkende, sagde Frank Jensen tidligere på dagen til TV2.
Den udtalelse har imidlertid fået Cecilie Sværke Priess til at anklage Frank Jensen for at bryde hendes anonymitet.
Hun holder efter mødet også fast i, at hun ikke har tillid til Frank Jensen, og hun siger, at mødet efter heneds mening kun er det første af mange i partiet.
- Fordi jeg mener ikke, at denne sag på nogen måde er afsluttet endnu. Den er ikke afsluttet for mig. Den er ikke afsluttet for de kvinder, der har kontaktet mig og de kvinder, der har stået frem. Derfor er dette her møde i dag begyndelsen, siger hun til DR.
- Jeg har præcis samme holdning til Frank Jensens rolle som næstformand i partiet, som overborgmester og som spidskandidat: Jeg mener, at han burde trække sig, og jeg mener, at han burde havde trukket sig i aften, siger Cecilie Sværke Priess.
Socialdemokratiets gruppeformand på rådhuset, Lars Weiss, kunne efter mødet bekræfte, at der på mødet blev "udtrykt tillid" til overbogmesteren.
- Der var en diskussion af de sager, der tilsyneladende nu er indleveret til Norrbom Vinding (advokatfirmaet, som partiet har hyret til at undersøge sagen, red.). Der var ingen af os, der kendte dem, og det er vanskeligt at træffe en afgørelse på baggrund af nogle sager, vi ikke kender, sagde Lars Weiss, da han forlod rådhuset.
Video: Formand for DSU København, Cecilie Sværke Priess, efter mødet:
Frank Jensen siger, at han vil være med at løse de problemer, som han selv gennem 30 år har været en del af.
- Jeg har været en del af problemet, der gør, at vi har anden bølge af MeToo. Jeg vil gerne gå til at være en del af løsningen.
- Nogle vil spørge, hvordan jeg kan være med i en proces, når jeg selv har krænket. Men hvis vi kommer frem til, at de eneste, der kan være med, er dem, der ikke har begået fejl, så får vi et samfund uden tilgivelse, siger han.