Nomas restaurant lukker - i hvert fald på ubestemt tid. Lokalerne på Refshaleøen skal i stedet omdannes til et madlaboratorie, hvor der skal udvikles fødevareprodukter.
Det skriver Noma på sin hjemmeside, og medejer Rene Redzepi uddyber planerne til Berlingske.
Produktion af fødevarer skal danne et nyt økonomisk fundament for Noma, der samtidig vil genopstå lejlighedsvist i ind- og udland som restaurant, fortæller Redzepi.
Noma har allerede eksperimenteret med produktion af fødevare og lancerede sidste år sit første produkt til salg. Om restauranten kommer til at genopstå i København på et tidspunkt, vil han ikke lægge sig fast på endnu.
Det kan være, "at man på sigt kunne åbne en sæson om året i København eller et andet sted ude i verden. Men jeg vil ikke lægge mig fast på noget nu," siger René Redzepi til Berlingske.
I efteråret kom det frem, at Noma ville forlade København i en periode og i stedet drive restaurant forskellige steder i udlandet i kortere perioder.