Mere end 40 procent af samtlige stemmeberettigede har sagt ja til at ændre tronfølgeloven.
Dermed skal loven ændres, så piger og drenge ligestilles til tronen.
På forhånd herskede en del tvivl om, der tilstrækkeligt med vælgere ville stemme og sige ja til ændringen af grundloven. Men med en stemmeprocent på 58,5 procent blev tvivlen gjort til skamme.
Ud af samtlige stemmer sagde 85,4 procent ja til at ligestille drenge og piger inden for kongehuset, og derved ændres loven fra 1953.
I alt stemte 1,8 millioner vælgere, og omkring 314.000 stemte nej.
Ændringen af tronfølgeloven betyder, at der bliver ligestilling i arvefølgen til den danske trone, således at det er den førstefødte, som arver tronen, uanset om det er en prins eller en prinsesse.
Avisernes ledere har for de flestes vedkommende tronfølgeloven som emne. Det gælder blandt andet B.T., der kalder det på sin plads at ligestillingen anno 2009 også rammer kongehuset.
Men det ændrer ifølge avisen ikke ved:
- At det rent ud sagt har været en ynk at lytte til Anders Fogh Rasmussen, Lene Espersen og Lars Løkke Rasmussen, der gennem de seneste døgn i svulstige vendinger har talt om behovet for, at Danmark sender et signal om, at mænd og kvinder er lige meget værd, skriver B.T. i sin leder
Det danske samfund har nemlig langt igen til ligestilling på andre områder.
- Det er fint nok med ligestilling i kongehuset, men kronen på værket opnås først, hvis regeringen har blik for andre end kommende fuldblodsprinsesser og går i gang dér i hverdagen, hvor lovgiverne kan skubbe i den rigtige retning, skriver B.T.
Avisen nævner barselsorlov, pension, lige løn for lige arbejde og kvinders repræsentation i bestyrelser, som ting der bør tages hånd om.