De fleste af os har prøvet at sidde til en familiefødselsdag og opdage, at sidemanden - lad os kalde ham onkel Klaus - har nogle, i dine øjne, helt absurde holdninger.
Det starter måske allerede under forretten, hvor talen falder på økologi, klima eller integrationspolitik.
Som oftest kan situationen nu udvikle sig i to retninger. Enten siger man 'jaja' og taler om noget andet, fordi det føles bedre i maven. Eller også ender det i en højlydt og akavet diskussion eller et skænderi.
Og så er "hyggen" ellers på plads.
Men der findes faktisk en anden måde. Ifølge Kathrine Krone, som er sekretariatsleder i det kommunale demokrati-hus 'Byens hus Roskilde' og instruktør i 'Demokrati Fitness', kan det nemlig lade sig gøre at være uenig på en god måde.
Hun mener, at man både kan og skal træne sig i at være uenig.
- Uenighed er sindssyg vigtigt i vores demokrati, fordi vi gennem uenighed får mere viden om, hvad andre mener, og på den måde kan vi også finde nogle bedre løsninger på vores problemer i samfundet, siger hun.
Hun lægger dog ikke skjul på, at det ikke er så nemt igen. Vi kan nemlig bedst lide at være sammen med nogen, vi er enige med.
- Mange af os lever i ekkokamre, hvor vi næsten kun er sammen med folk, der mener det samme som os. Både i det daglige liv og på sociale medier, siger Kathrine Krone og fortsætter.
- Op gennem verdenshistorien har det været smart, at vi som mennesker har været enige og er gået den samme vej, men hvis vi går den samme vej, så bliver vi ikke klogere og finder ikke nye løsninger. Men det er vildt svært, og det er ikke bare noget, vi kan. Derfor skal vi øve os i det.
I videoen øverst kan du få tre gode råd til at blive bedre til at være uenig. Du får også et bud på, hvad du - ifølge Kathrine Krone - absolut ikke skal gøre, når du for eksempel er uenig med onkel Klaus.