Gå til indhold

Intet officielt dansk VM-besøg i Qatar før regeringsskifte

Opdateret med nyt afsnit om, at kongehuset følger regeringens linje.

Torsdag aften meldte den fungerende kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, ud, at hun - så længe der ikke er dannet en ny regering - ikke kommer til at rejse til fodbold-VM i Qatar, der starter om en uge.

Men heller ikke andre ambassadører eller diplomater kommer til at rejse til Qatar for at repræsentere det officielle Danmark under VM. Det fortæller hun søndag til Ritzau.

- Fokus lige nu er på at få dannet en ny regering. I mellemtiden vil Danmark ikke være officielt repræsenteret under VM i Qatar, skriver den fungerende kulturminister i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Kongehuset har før deltaget i store sportsarrangementer, og de blev i oktober spurgt, om de ville rejse til Qatar og følge det danske fodboldlandshold.

Her lød svaret, ifølge Ritzau, at kongehuset følger regeringens officielle linje, og at der dengang ikke var taget stilling til, hvorvidt kronprins Frederik ville deltage.

Søndag aften bekræfter kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, at man følger den fungerende regerings linje, og derfor ikke vil være til stede ved VM, før en ny regering er dannet.

Seneste nyt

  1. Højt antal indlagte med influenza

    Der er godt gang i sygdomssmitten denne januar.

    Antallet af smittede og indlagte med influenza er på et højt niveau, skriver Statens Serum Institut (SSI) i sin ugentlige opgørelse, der gælder fra den 13. til 19. januar.

    Der er også mange, som er smittede med RS-virus, men her er antallet af indlagte på et middel niveau, lyder det.

    RS-virus kan ramme børn særligt hårdt og er den hyppigste årsag til indlæggelseskrævende luftvejsinfektion hos små børn.

  2. Penge på vej til projekter, der skal sikre rent drikkevand

    Der er økonomisk støtte på vej til 15 projekter landet over, som skal sikre rent drikkevand til danskerne.

    Pengene kommer fra Drikkevandsfonden, og der er givet 67,4 millioner kroner i tilskud i alt, skriver Miljø- og Ligestillingsministeriet i en pressemeddelelse.

    Der er også afsat fire millioner til at lukke landets 231 såkaldte "spøgelsesbrønde" og boringer, som engang blev brugt til at skaffe drikkevand til dyr og mennesker, men som nu står ubrugte hen. Disse skal lukkes forsvarligt, så der ikke kan sive sprøjtemidler ned i grundvandet, fremgår det.

  3. To eksplosioner nær Stockholm i nat

    I nat har der været to kraftige eksplosioner i Sverige nær Stockholm.

    Det skriver SVT.

    Den ene eksplosion er sket i Uppsala nord for hovedstaden ved et lejlighedskompleks. En person er kommet til skade af glasskår, og så har den skabt materielle skader, blandt andet er en port og flere ruder blevet ødelagt, oplyser politiet. Ingen er endnu blevet anholdt.

    I byen Brandbergen syd for Stockholm er en eksplosion sket i et industriområde, foran en lastbil. Der er ingen personskader ifølge politiet.

    Her er der også sket skader på flere ejendomme. Der er heller ingen meldinger om, at en gerningsmand skulle være pågrebet.

  4. De første par af samme køn er blevet gift i Thailand

    • Skuespillerne blev det første par i Thailand til at få papir på hinanden efter den nye lov. (Foto: © CHANAKARN LAOSARAKHAM, Ritzau Scanpix)
    • Chayapa "June" Rattanakewil (R) og Thitapat "Pang" Chainarongwir blev også gift i Bangkok. (Foto: © CHANAKARN LAOSARAKHAM, Ritzau Scanpix)
    • Dette par er blevet viet i et shoppingcenter i hovedstaden, hvor man har indrettet et område til formålet. (Foto: © LILLIAN SUWANRUMPHA, Ritzau Scanpix)
    1 / 3

    Der har i nat været godt gang i bryllupsklokkerne i Thailand.

    Hundredvis af par er blevet gift, efter en ny lov, der tillader ægteskaber mellem par af samme køn. Det skriver flere internationale medier, herunder BBC.

    To skuespillere blev de første til at få papir på ægteskabet, nemlig skuespillerne Apiwat "Porsch" Apiwatsayree og Sappanyoo "Arm" Panatkool, der blev viet i sandfarvede jakkesæt i Bangkok.

    Herefter trådte yderligere hundredvis af ægteskaber i kraft.

    Thailand er med den nye lov det største land i Asien, der anerkender ægteskaber blandt to personer af samme køn. Herefter følger Nepal og Taiwan.

  5. Trump peger på Andrew Puzder som EU-ambassadør

    Andrew Puzder, under et TV-interview med Fox Business Network i marts 2017. (Foto: © Richard Drew, Associated Press)

    Andrew Puzder er blevet indstillet til posten som USA's ambassadør i EU.

    Det skriver USA's præsident, Donald Trump, i et opslag på det sociale medie Truth Social.

    - Jeg er glad for at kunne meddele, at Andrew F. Puzder bliver USA's næste ambassadør i EU.

    - Andy kommer til at gøre et fantastisk stykke arbejde med at repræsentere vores lands interesser i den vigtige region, lyder det blandt andet i opslaget.

    Puzder var kandidat til posten som arbejdsminister under Trumps administration i præsidentens første embedsperiode, skriver Ritzau.

    Dengang valgte han dog at trække sit kandidatur tilbage, da det ikke så ud til, at han ville få nok stemmer i Senatet, der skulle godkende nomineringen af ham.

    Andrew Puzder har tidligere været administrerende direktør for CKE Restaurants - moderselskabet for blandt andet fastfoodkæderne Carl's Jr., Hardee's og Red Burrito.

  6. USA's nye udenrigsminister lover Netanyahu urokkelig støtte

    USA's nye udenrigsminister, Marco Rubio, lover en "urokkelig" støtte til Israel.

    Det siger han onsdag aften til Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i et telefonopkald.

    Det oplyser talsperson for det amerikanske udenrigsministerium Tammy Bruce.

    Opkaldet fandt sted, fordi Rubio ville understrege, "at opretholdelsen af USA's urokkelige støtte til Israel er en topprioritet for præsident Trump", lyder det.

    Den republikanske Donald Trump blev mandag taget i ed som USA's præsident.

    Hans nyligt tiltrådte udenrigsminister lykønskede desuden Netanyahu med "Israels succes (i kampen, red.) mod Hamas og Hizbollah og lovede på utrættelig vis at arbejde for at hjælpe med at befri alle tilbageværende gidsler i Gaza, skriver Ritzau.

    Søndag trådte en aftale om våbenhvile i kraft mellem Israel og den militante bevægelse Hamas, der i 15 måneder har udført angreb mod hinanden.

    Aftalen indebærer også, at Hamas skal løslade gidsler fra Gaza, ligesom at Israel skal løslade palæstinensere, der sidder fængslet i Israel.

  7. To personer omkommet efter trafikulykke ved Herning

    Den alvorlige ulykke, der her til aften er sket på rute 18 Midtjyske Motorvej mellem Herning og Holstebro, har kostet to personer livet.

    Det oplyser vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, til Ekstra Bladet.

    Ulykken skyldes formentlig, at en overhaling er gået galt, så to biler er kørt frontalt sammen, lyder det til mediet.

    De pårørende er underrettet, og der er ikke andre tilskadekomne.

    Lige nu er vejen spærret i begge retninger mellem <15> Herning N og <17>. Der forventes at blive genåbnet først på natten, skriver Vejdirektoratet på X.

  8. Alvorligt uheld spærrer rute 18 Midtjyske Motorvej

    På rute 18 Midtjyske Motorvej i retning mod Holstebro er der sket et alvorligt uheld, der spærrer helt for trafikken i begge retninger mellem afkørsel 15 Herning N og afkørsel 17 Tjørring. Det skriver P4 Trafik.

    Politiet oplyser, at det er et alvorligt uheld, og de regner med, at der vil være spærret for trafikken i flere timer.

  9. ICC kræver svar fra Italien på, hvorfor eftersøgt libyer blev løsladt

    Den Internationale Straffedomstol (ICC) har bedt Italien forklare, hvorfor en eftersøgt libysk mand blev løsladt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Manden blev anholdt i Torino i Italien i søndags efter et tip fra ICC, som havde udstedt en arrestordre på ham og ønskede ham udleveret til retsforfølgelse.

    Domstolen mistænker ham for at have været chef for fængselsvæsenet i Libyens hovedstad Tripoli, hvor tusindvis af mennesker blev udsat for forbrydelser mod menneskeheden, som omfatter drab, tortur, voldtægt og seksuel vold fra 2015 og frem.

    Tirsdag blev manden løsladt, uden at ICC blev konsulteret, hvorefter han fløj til Tripoli, hvor han blev modtaget som en helt.

    Nu kræver ICC en forklaring på forløbet af sagen.

    Reuters skriver, at hverken Italiens premierminister, Giorgia Meloni, eller landets justitsministerium har kommenteret sagen.

  10. Trump truer Rusland med hårde sanktioner og øget told

    Den amerikanske præsident, Donald Trump, truer nu direkte Rusland og præsident Vladimir Putin med hårdere sanktioner og ekstra told på russiske varer.

    Det vil ske, hvis ikke Putin snart går med til at lave en aftale med USA om at stoppe krigen i Ukraine.

    - Lad os få denne krig, der aldrig ville være startet med mig som præsident, sluttet. Vi kan gøre det på den nemme måde - eller den hårde måde...Det er på tide at lave en aftale, skriver Trump.

    Nu reagerer Ruslands fungerende FN-ambassadør, Dmitrij Poljanskij, på advarslen.

    - Det handler ikke bare om at slutte krigen. Det drejer sig først om fremmest om at adressere årsagen til Ukraine-krisen, siger han og anklager samtidig USA for at have gjort Ukraine for "anti-russisk".

  11. Mand i kritisk tilstand efter ulykke med køreledning

    En 40-årig mand er i kritisk tilstand, efter at han er blevet ramt af en lysbue fra en køreledning fra en jernbane. Det oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ole Aamann til Ritzau.

    Vagtchefen forklarer, at manden befandt på en skovrydningsmaskine, der var ved at blive transporteret på en traktor med vogn, da ulykken skete.

    Manden var hoppet op på maskinen, da den skulle køre under køreledningerne ved en jernbane.

    - Han var kommet så højt op på læsset, at han blev ramt af en lysbue, siger Ole Aamann.

    Lysbuer kan komme fra køreledninger ved jernbaner, når der er høj spænding. Det betyder, at man kan blive ramt af strømmen fra en køreledning uden at være i direkte kontakt med den.

    Vagtchefen oplyser, at mandens pårørende ikke er underrettet. De opholder sig ikke i Danmark.

  12. Vil have molerklinterne på Fur og Mors på Verdensarvsliste

    Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) har sent en ansøgning til UNESCO, hvor han argumenterer for, at Hanklit på Mors og Knudeklint på Fur optages på FN-organisationens prestigefyldte liste over verdensarv. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

    Molerklinterne indeholder fossiler af fisk, planter, insekter og fugle fra den Eocæne periode for 56 millioner år siden.

    Og ministeren håber, at det ikke bliver den sidste ansøgning, han sender afsted.

    - Jeg giver ikke op, før komitemedlemmerne i UNESCO kan stave til Danmark i søvne, udtaler han i pressemeddelelsen.

    Otte lokaliteter er lige nu på Verdensarvlisten. Det er blandt andet Roskilde Domkirke, Stevns Klint og Jellinge Monumenterne.

  13. 43-årig idømt fængselsstraf for snyd med diabetes-medicinen Ozempic

    En 43-årig mand fra Lyngby er onsdag blevet idømt ti måneders fængsel for svindel med diabetesmedicinen Ozempic.

    Det oplyser anklager Frederik Morild ifølge Ritzau.

    Otte af de i alt ti måneders fængsel er gjort betinget, og manden fik desuden en advarsel om udvisning.

    Ifølge anklageskriftet var den 43-årige en hyppig gæst på apoteket i knap to år, hvor han fik udleveret store mængder Ozempic med medicintilskud. Medicinen blev så solgt videre.

    I alt blev han fundet skyldig i at have svindlet med medicintilskud for lidt mere end 600.000 kroner.

    Ozempic bruges til behandling af diabetes og indeholder samme indholdsstof som slankemedicinen Wegovy.

    Manden tog betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen, skriver Ritzau.

  14. Politisk ordfører bliver spidskandidat i København for SF

    Politisk ordfører Lisbeth Bech-Nielsen overtager spidskandidaturet i Københavns Storkreds for SF.

    Det har SF-medlemmerne i København besluttet ved en urafstemning, skriver Lisbeth Bech-Nielsen i et opslag på Facebook.

    Hun overtager spidskandidaturet fra SF-formand Pia Olsen Dyhr, der i november meddelte, at hun skifter til Sjællands Storkreds.

    Her blev spidskandidaturet ledigt efter stemmeslugeren Jacob Marks farvel til dansk politik.

    I opslaget skriver Bech-Nielsen bl.a.. at hun er "utrolig beæret og ydmyg over at overtage partiformandens plads i København".

    Bech-Nielsen har siddet i Folketinget siden 2011. De første 11 år var hun valgt i Nordjylland, men skiftede til Københavns Storkreds ved valget i 2022.

  15. Glemt kat flyver tre gange mellem Australien og New Zealand på 24 timer

    Den otte år gamle Main Coon kat Mittens fik mere end hendes ejer Margo Neas havde regnet med eller betalt for, da Air New Zealand skulle flyve dyret og familien fra Christchurch i New Zealand til Melbourne i Australien. Det skriver mediet The New Zealand Herald.

    Da flyet landede i Melbourne overså bagagefolkene nemlig kattens transportbur i flyets bagagerum bag en kørestol, og derfor ventede Margo Neas og hendes familie forgæves i tre timer i lufthavnen på at blive genforenet med kæledyret.

    Da luftfartsselskabet endelig lokaliserede Mittens, var flyet allerede på vej tilbage til Christchurch igen. Straks piloten blev informeret om sagen, blev der sat varme på i bagagerummet, hvor temperaturen kan falde til syv grader, og hvor katten nu havde tilbragt tæt på otte timer.

    Tilbage i Christchurch blev katten tilset, inden den foretog sin tredje flyvetur på et døgn, før den endelig kunne blive genforenet med familien.

    - Hun løb bare lige ind i mine arme og puttede sig og var meget kælen, siger Margo Neas til Nyhedsbureauet AP. (Foto: © Rod McGuirk, Associated Press)
  16. 20-årig idømt forvaring for overfald og røveriforsøg

    Retten i Hjørring har idømt en 20-årig mand forvaring for blandt andet besiddelse af overgrebsmateriale med børn og overfald på en fængselsfunktionær. Det skriver retten i en meddelelse.

    Den dømte var også tiltalt for hærværk, et røveriforsøg på en tankstation og trusler mod pædagoger på et botilbud.

    Både en erklæring fra Retslægerådet og en retspsykiatrisk erklæring anbefalede forvaring, fordi den 20-årige blev vurderet til at frembyde en nærliggende og væsentlig fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed på grund af risiko for fremtidig kriminalitet.

    Han nægtede sig skyldig i at have benyttet en kuglepen med et påsat barberblad ved overfaldet på fængselsfunktionæren og i at have truet pædagogerne.

    Den 20-årige mand har anket de ikke erkendte forhold, skriver Retten i Hjørring.

  17. Amira Smajic fra 'Den sorte svane' idømt halvandet års fængsel i bedragerisag

    Amira Smajic fra TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane', idømmes halvandet års fængsel ved Retten i Odense for blandt andet bedrageri.

    Et år og tre måneder af fængselsstraffen gøres betinget.

    Ifølge TV 2 er hun også blevet frakendt retten til at beskæftige sig med juridisk rådgivning indtil videre.

    Erhvervsjuristen Amira Smajic blev landskendt som muldvarp i 'Den sorte svane'.

    Hun var tiltalt for i alt ti forhold - herunder bedrageri, groft bedrageri og forsøg på bedrageri for samlet lige under 1,8 millioner kroner, skriver Ritzau.

    I august sidste år blev Smajic fundet skyldig i dokumentfalsk og blev her idømt tre måneders fængsel.

  18. Jacob Kaarsbo opgiver at føre sag mod DF af økonomiske grunde

    Forsvarsanalytiker Jacob Kaarsbo dropper at føre en sag mod Dansk Folkeparti, som han føler sig misbrugt af i en Facebook-annonce.

    Kaarsbos advokat vurderer nemlig, at det vil koste mere at føre sagen, end det han vil få i erstatning, hvis han får medhold.

    - Det koster penge af egen lomme at føre sagen, og det bliver langt mere end erstatningen. Jeg synes ikke rigtig, jeg har tid og råd til det, siger Jacob Kaarsbo til Ritzau.

    Han er dog åben for at føre sagen, hvis en advokat vil gøre det gratis for ham.

    Kaarsbo mener, at DF har taget et citat fra ham ud af sammenhæng og misbrugt hans ansigt og ekspertise i en politisk kampagne.

  19. Houthi-militsen frigiver besætning, over et år efter skib blev kapret

    Houthi-militsen i Yemen har frigivet besætningen på skibet Galaxy Leader, som militsen beslaglagde i november 2023.

    Det rapporterer det houthiejede Al Masirah TV ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Blandt de 25 besætningsmedlemmer var der blandt andet bulgarere, ukrainere, filippinere, mexicanere og rumænere.

    Ifølge houthierne har man overleveret besætningen til Oman, efter at der er blevet indgået en våbenhvile mellem Israel og Hamas i Gaza.

    Houthi-militsen, der kontrollerer størstedelen af Yemen, har i længere tid jævnligt angrebet skibe med både missiler og droner for at vise solidaritet med palæstinenserne.

    Skibet, der bliver drevet af et japansk selskab, sejler under bahamansk flag.

  20. Panamas præsident svarer Trump igen

    USA's nye præsident Donald Trump vil have fingrene i Panama-kanalen.

    I sin indsættelsestale sagde at han, at Panama havde "brudt deres løfte" om at være neutrale, og at "Kina styrer kanalen", hvor amerikanske skibe "behandles uretfærdigt".

    Derfor er det i USA's interesse at få kanalen tilbage - men det kan han glemme alt om, siger Panamas præsident.

    - Ingen andre end Panama har ret til kanalen. Jeg benægter alt hvad Trump har sagt, fordi det er forkert, og fordi Panama-kanalen er Panamas land. Den var ikke en gave, men en aftale ifølge en bilateral traktat, sagde præsident José Raúl Mulino for få timer siden på den internationale konference World Economic Forum i Davos for få timer siden.

    Få seneste nyt om Trumps første tid som præsident i vores liveblog.

  21. Tage revet af i stormvejr i Grønland

    Rettelse: Det fremgik tidligere, at taget på Royal Greenlands hovedkontor var blevet revet af i blæsevejret. KNR har siden rettet deres artikel til, da dette viste sig ikke at være korrekt.

    Der er sket mindre skader på Royal Greenlands hovedkontor i Grønlands hovedstad, Nuuk, efter et kraftigt blæsevejr over Grønland i aftes og i nat.

    Royal Greenlands kommunikationschef, Merete Lindstrøm, oplyser, at det drejer sig om "en enkelt eller ganske få tagplader og nogle lister", som er blæst af. Samtidig er noget isolering blæst ned.

    - Vi får en tømrer ud og kigger på det i dag for at vurdere omfanget, men der er ingen dramatik eller personskader. Hverdagen fortsætter som normalt ved Royal Greenland i dag, skriver hun i en kommentar

    Derudover skulle et tag på en vandtank i Kapisillit være blæst af, mens flere både i bygden er kæntret, skriver KNR.

  22. Dansk støtte på vej til nyt vindmølleprojekt i Ukraine

    Den danske vindmøllevirksomhed Vestas og det ukrainske selskab DTEK har indgået en aftale om at etablere en ny vindmøllepark med 64 møller i Ukraine.

    Projektet skal være med til at støtte genopbygningen af landet og er støttet af Ukraine Fonden under Danmarks Eksport- og investeringsfond, som har stillet en statsgaranti på 2,85 milliarder kroner.

    Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

    - Danmarks grønne styrkeposition har potentialet til at levere helt afgørende bidrag til den ukrainske genopbygning og dermed den ukrainske frihedskamp, siger erhvervsminister Morten Bødskov (S).

    Projektet kan potentielt levere grøn strøm til 700.000 husstande i Ukraine.

  23. Kasper Schmeichel forlænger i Celtic

    Den danske landsholdskeeper er i gang med sin første sæson i Celtic. Det går så godt, at han tager en til. (Foto: © Jason Cairnduff, Ritzau Scanpix)

    Kasper Schmeichel er faldet godt til i den skotske fodboldklub Celtic, og nu har han papir på, at han kan blive frem til sommeren 2026.

    Celtic skriver nemlig på sin hjemmeside, at man er blevet enig med den 38-årige danske landsholdskeeper om en kontraktforlængelse.

    Da Kasper Schmeichel kom til Celtic i sommer, var de to parter enige om at se hinanden an i en enkelt sæson, og manager Brendan Rodgers har altså været tilfreds med sin danske målmand.

    - Jeg er virkelig glad for, at Kasper bliver hos os. Han har allerede haft stor indflydelse på klubben på og uden for banen, og hans kvalitet og erfaring har været afgørende for os, siger Brendan Rodgers.

    Kasper Schmeichel kom til Celtic efter at have spillet en enkelt sæson i belgiske Anderlecht, hvortil han var udlejet fra Nice.

    /ritzau/

  24. Sverige og Tyrkiet vil bekæmpe terrorisme og organiseret kriminalitet sammen

    Sveriges justitsminister, Gunnar Strömmer, og landets udenrigsminister, Maria Malmer Stenergard, er rejst til Ankara for at mødes med Tyrkiets udenrigsminister, Hakan Fidan.

    På et fælles pressemøde har parterne proklameret, at man vil samarbejde endnu tættere for at bekæmpe kriminelle banders hærgen.

    - Hverken terrorisme eller organiseret kriminalitet følger nationale grænser, sagde den svenske justitsminister på pressemødet.

    Sverige og Tyrkiet er enige om at øge kampen mod terrorisme og organiseret kriminalitet gennem informationsudveksling.

    Det er vigtigt for at få fat på de bandeledere, som undgår retsforfølgelse i Sverige ved at opholde sig i Tyrkiet, sagde Strömmer.

  25. Center for Cybersikkerhed: Dansk vandsektor er udsat for 'meget høj' trussel

    For første gang har Center for Cybersikkerhed vurderet trusselsniveauet mod vandsektoren herhjemme, og konklusionen er, at risikoen for at blive ramt af cyberkriminalitet, er meget høj.

    Vurderingen kommer, efter at et mindre vandværk i december sidste år blev ramt af et hackerangreb, hvilket efterlod cirka 50 husstande uden vand i en periode.

    - Vandsektoren er en grundlæggende bestanddel af det, der i Danmark udgør kritisk infrastruktur. Det siger sig selv, at det hurtigt kan blive alvorligt, hvis drikkevandsforsyningen bliver forstyrret, siger fungerende chef for Center for Cybersikkerhed Mark Fiedel.

    Centeret opererer med fem forskellige cyberangreb: Cyberkriminalitet, cyberaktivisme, destruktive cyberangreb, cyberspionage og cyberterror. Kategorien cyberkriminalitet er den eneste, hvor truslen er "meget høj".

  26. EU-boss bakker Trump op om flere penge til forsvar

    Den nye amerikanske præsident, Donald Trump, har ret i, at EU ikke bruger nok penge på forsvar, og Europa er nødt til at forberede sig på krig.

    Det siger EU's udenrigschef, Kaja Kallas, ifølge Ritzau i en tale ved Det Europæiske Forsvarsagenturs årlige konference.

    Trump har sagt, at Europa skal betale mere for egen sikkerhed.

    - Donald Trump har ret, når han siger, at vi ikke bruger nok på forsvar.

    - Europa skal tage større ansvar for vores egen sikkerhed. Vi skal forberede os på krig. Vi skal forberede os på det værst tænkelige scenarie, siger Kaja Kallas.

  27. Politi frigiver foto af kidnappet mand og beder om offentlighedens hjælp

    Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser en mand, der er forurettet i en sag om frihedsberøvelse og vold begået af flere mænd fra bandemiljøet, og offentliggør samtidig fotos af manden.

    Det er retten, der har givet politiet tilladelse, fremgår det af en pressemeddelelse.

    På billederne, som er screendumpsfra en video, ses manden afklædt med gaffertape om øjnene. Han har synlige blødninger i hovedet. Politiet har offentliggjort de voldsomme billeder her.

    Syv mænd er fængslet i sagen, som stammer fra den 16. september sidste år, hvor en mand blev set tvunget ind i bilen i Osted ved Lejre.

    Videoen med manden på de nu offentliggjorte billeder fandt politiet på en af de varetægtsfængsledes telefon. Af videoen fremgår det, at manden bliver udsat for vold og trusler. Videoen er optaget den 9. september sidste år i Jystrup ved Ringsted, skriver politiet.

    Hvis du kan identificere manden, kan du kontakte politiet på telefon 114.

  28. Danske Bank får millionbøde i Norge

    Finanstilsynet i Norge har tildelt Danske Bank en bøde på 50 millioner norske kroner, hvilket svarer til knap 32 millioner kroner.

    Ifølge finanstilsynet har Danske Bank i februar 2023 bevidst forsøgt at påvirke swaprenten opad for at maksimere sin egen fortjeneste på bekostning af andre. Det skete, mens den norske stat udstedte 10-årige statsobligationer for 22 milliarder kroner.

    Kursen på obligationerne afhang af renten, som det norske finanstilsyn mener, at Danske Bank forsøgte at påvirke.

    I en pressemeddelelse oplyser Danske Bank, at den i sommeren 2023 selv informerede det danske finanstilsyn om, at man havde mistanke om, at der internt blev foretaget markedsmanipulation.

    Banken beklager og oplyser, at der er foretaget "ændringer i organisationen" som følge af sagen.

  29. Dortmund smider træneren på porten

    Nuri Sahin har været cheftræner i Dortmund siden sommer. (Foto: © JENNIFER LORENZINI, Ritzau Scanpix)

    Fire nederlag i træk og kun to sejre på to kampe. Det var dråben for fodboldklubben Dortmund, som har valgt at fyre cheftræner Nuri Sahin.

    Det meddeler klubben på siden hjemmeside.

    Tirsdag aften tabte den tyske klub til italienske Bologna i Champions League. I Bundesligaen indtager Dortmund en skuffende 10. plads.

    36-årige Sahin blev forfremmet til cheftræner i sommer, efter Edin Terzic sagde op. Sahin har i sin aktive karriere også spillet for Dortmund, hvor han fik 274 kampe.

    Klubben har ikke meddelt, hvem der permanent eller midlertidigt skal overtage cheftrænerposten. I Dortmund er det bestemt ikke uhørt, at de finder afløseren internt, hvilken kan åbne en mulighed for danske Mike Tullberg, der er træner for klubbens U19-hold.

  30. Boligpriserne i hovedstadsområdet fortsætter himmelflugten

    Rettelse: Tidligere fremgik det af artiklen, at man kan få lidt mere for pengene, når det kommer til køb af villaer i Københavns omegn. Dette er ikke korrekt og er nu rettet.

    Det var en dyr fornøjelse at købe villa i hovedstadsområdet i 2024.

    Ni ud af ti af de villaer, der blev handlet i kommunerne Dragør, Tårnby, Frederiksberg og København, blev solgt for fire millioner eller mere.

    - Vi må se i øjnene, at det er blevet dyrere at bosætte sig i København. Det er faktisk blevet meget dyrere, lyder det fra Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

    I Nordsjælland er det hver anden villa, som koster over fire millioner. I Københavns omegn sneg tre ud af fire villaer sig op over fire millioner kroner.

  31. Japan og USA vil styrke båndet under Trump

    USA's udenrigsminister, Marco Rubio, og Japans ditto, Iwaya Takeshi, talte om sikkerhed i Indo-Stillehavsregionen. (Foto: © Andrew Caballero-Reynolds, Ritzau Scanpix)

    En af de første arbejdsopgaver for USA's nye udenrigsminister, Marco Rubio, blev at mødes med sin japanske udenrigsministerkollega, Iwaya Takeshi, i Washington.

    Her talte de to om at stå sammen mod Kina og Nordkorea og aftalte, at USA og Japan skal samarbejde omkring sikkerhed og økonomi endnu mere, og at Donald Trump og Japans premierminister, Ishiba Shigeru, snart skal mødes.

    Iwaya opfordrede USA til at afkræfte de bekymringer, der er opstået, siden den tidligere præsident Joe Biden blokerede for, at japanske Nippon Steel kunne opkøbe US Steel.

    - Vi formåede at opbygge et tillidsfuldt forhold til embedsmændene i den nye amerikanske administration umiddelbart efter, at Hr. Trump tiltrådte. (...) Jeg synes, det er meget betydningsfuldt, sagde Iwaya ifølge det japanske medie NHK.

  32. Politiet får flere penge til at efterforske drab, der bestilles digitalt

    Politiet herhjemme skal være bedre rustet til at tage sig af kriminelle bander, der laver jobopslag på digitale medier, og derfor er der flere penge på vej.

    I perioden 2025-2028 bliver efterforskningsindsatsen styrket med omkring 80 millioner kroner i år og derefter cirka 83 millioner kroner, skriver Ritzau.

    - Det vil blandt andet gå til indkøb af nye it-værktøjer og flere medarbejdere til efterforskningen af den her type kriminalitet, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S).

    Københavns Politi bliver styrket med omkring 35 årsværk, mens National enhed for Særlig Kriminalitet styrkes med omkring 10 årsværk.

  33. Danmarks håndboldherrer spillede tirsdag aften en perfekt kamp, mener Lars Krogh Jeppesen.

  34. Ni personer tilbageholdt efter hotelbrand på tyrkisk skisportssted

    Der er i alt 12 etager på hotellet. Branden opstod natten til tirsdag i et restaurantområde på fjerde etage. (Foto: © Murad Sezer, Ritzau Scanpix)

    Ni personer er i politiets varetægt i forbindelse med en brand på et hotel i skisportsområdet Kartalkaya i Tyrkiet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Blandt de tilbageholdte er hotellets ejer, som blev anholdt i går.

    76 personer har indtil nu mistet livet, mens flere andre er såret, oplyser Tyrkiets indenrigsminister, Ali Yerlikaya. Han fortæller, at 45 lig er blevet udleveret til de pårørende, mens dna-tests skal hjælpe med at identificere de resterende.

    Ifølge Reuters bliver myndighederne i øjeblikket kritiseret for at ikke at have styr på sikkerheden på hotellet, eftersom overlevende har fortalt, at der ikke var brandalarmer, og at de måtte kæmpe sig ud gennem røgen i mørke.

  35. Panama klager til FN over Trumps trussel

    Donald Trumps "bekymrende" trussel om at overtage Panamakanalen har fået Panama op i det røde felt.

    Panama har derfor klaget til FN over den amerikanske præsident.

    Det fremgår af et brev til FN's generalsekretær, António Guterres, som journalister ifølge nyhedsbureauet AFP fik udleveret i går.

    Her opfordrer Panamas regering Guterres til at henvise sagen til FN's Sikkerhedsråd, ligesom regeringen henviser til en artikel i FN-pagten fra 1945 i forbindelse med afslutningen på Anden Verdenskrig.

    Her står:

    - Alle medlemmer skal i deres mellemfolkelige forhold afholde sig fra trussel om magtanvendelse eller brug af magt; det være sig mod nogen stats territoriale integritet eller politiske uafhængighed.

    Bliv klogere på, hvorfor Trump er så optaget af Panamakanalen i denne story.

  36. Israel fortsætter operation på Vestbredden - 10 er dræbt

    Israels militær iværksatte i går en militær operation i Jenin på den besatte vestbred, og dødstallet her er nu steget til 10.

    Det skriver Al Jazeera, der henviser til de palæstinensiske sundhedsmyndigheder.

    Israels premierminister har i en erklæring sagt, at operationen, der har fået navnet 'Iron Wall', 'Jernvæggen' på dansk, er den seneste i rækken af razziaer på Vestbredden. Denne har til formål at "udrydde terrorisme" og vil blive "omfattende og betydningsfuld", skriver New York Times.

    Operationen i Jenin blev lanceret, to dage efter at våbenhvilen mellem Israel og Hamas trådte i kraft i Gaza.

  37. Over 24 millioner tv-seere fulgte med i Trumps indsættelsesceremoni

    24,6 millioner.

    Så mange TV-seere fulgte med, da Donald Trump mandag den 20. januar blev indsat som USA's præsident nummer 47.

    Det har Analyseinstituttet Nielsen opgjort.

    Ifølge nyhedsbureauet AP er det det mindste tv-publikum til en indsættelsesceremoni siden Barack Obamas anden indsættelse i 2013.

    Få seneste nyt om Donald Trumps første tid som præsident i vores liveblog.

  38. To personer anholdt for at påkøre og efterlade cyklist

    En 65-årig mandlig cyklist blev i går påkørt af en bil på Vejlevej i Kolding. To personer er efterfølgende blevet anholdt, oplyser Sydøstjyllands Politi til Ritzau.

    Politiet mangler stadig bilen, som de to kørte i, og derfor søger man vidner, der har set en Audi A6 i farven sølv eller gråmetallisk, som formentlig har skader på fronten.

    Ifølge vagtchefen gik en af personerne i bilen ud til cyklisten, efter han var blevet påkørt. Derefter kørte bilen i nordlig retning, men omstændighederne er uklare, lyder det.

    - Vi er lidt udfordrede af, at vi ikke har bilen. Så vi kan kun undersøge cyklen og stedet, siger vagtchefen.

    Den 65-årige er i kritisk tilstand. De pårørende er underrettet.

  39. Donald Trump benåder livstidsdømt Silk Road-grundlægger

    Da Donald Trump som den republikanske præsidentkandidat i maj 2024 ankom for at holde en tale i Washington, holdt flere folk skilte op, hvorpå der stod "Free Ross". Altså med henvisning til Silk Road-grundlæggeren. Det ønske har Donald Trump nu ,som USA's 47. præsident, indfriet. (Foto af Jim WATSON / AFP) (Foto: © JIM WATSON, Ritzau Scanpix)

    I 2015 blev Ross Ulbricht, grundlæggeren af Silk Road, idømt fængsel på livstid for at have lagt grundstenene til det online sortbørsmarked, hvor der foregik omfattende handel med illegale stoffer og hvidvaskning af penge.

    Men nu har USA's præsident, Donald Trump, skrevet under på en fuld, ubetinget benådning af ham.

    Det skriver Trump i et opslag på sit eget sociale medie, Truth Social.

    - Det afskum, der arbejdede for at få ham dømt, var nogle af de samme galninge, som var involveret i den nye militarisering af regeringen mod mig, skriver Trump på Truth Social.

    Ross Ulbricht grundlagde sortbørsmarkedet i februar 2011.

    Herpå kunne brugere, ifølge Ritzau, anonymt handle med varer uden om myndighedernes søgelys, fordi betalingen skete med bitcoin, der er en digital form for valuta.

  40. FC Barcelona var nede i sækken, men kom alligevel tilbage og vandt kampen over Benfica.

  41. Kampen mod Tyskland beviste, at håndboldherrerne er præcis, hvor de skal være, mener Mathias Gidsel.

  42. Netflix kommer over 300 millioner abonnenter globalt

    Streamingselskabet Netflix fortsætter med at tiltrække flere betalende abonnenter.

    I løbet af 2024 har selskabet således fået 41 millioner nye abonnenter. Nu har Netflix over 300 millioner betalende abonnenter på verdensplan.

    Det oplyser Netflix tirsdag aften dansk tid i forbindelse med regnskabet for 2024.

    Samtidig er selskabets omsætning også vokset. I 2024 omsatte Netflix således for 39 milliarder dollar, svarende til cirka 280 milliarder kroner. Det er omtrent 16 procent mere end i 2023.

    Netflix fremhæver selv nogle af de film og serier, som i løbet af fjerde kvartal i 2024 har tiltrukket sig særlig stor opmærksomhed.

    Her lyder det, at efterfølgeren til den sydkoreanske tv-serie "Squid Game", har kurs mod at blive en af Netflix' mest sete originale serier.

    Sæson to havde premiere 26. december og nåede på fire dage op på 68 millioner visninger. Dermed slog serien rekord, som den serie, der i sin premiereuge er blevet set flest gange på Netflix.

  43. Det tyske forsvar havde næppe regnet med, at Mathias Gidsel ville aflevere i situationen.

  44. Mathias Gidsel og Simon Pytlick var slet ikke til at styre i tirsdagens VM-brag mod Tyskland.

  45. Folketingsmedlem vil eksportere ulve fra Oksbøl til Fyn og Sjælland

    Det socialdemokratiske folketingsmedlem Anders Kronborg foreslår, at man fanger nogle af Jyllands ulve og sender dem til Fyn og Sjælland. Det sker, efter at omstrejfende ulve i weekenden skabte utryghed, da de løb rundt på villaveje i Oksbøl.

    På grund af en EU-fredning, må man som udgangspunkt ikke skyde ulve.

    - Så må vi hjælpe hinanden i hele Danmark med at holde ulvene, og det skal ikke kun være et problem for os, der bor i Jylland, siger Anders Kronborg.

    Teknisk set er det muligt at flytte ulve til øerne, siger Peter Sunde professor ved Institut for Ecoscience på Aarhus Universitet. Men han tvivler på, at det vil gøre en forskel for jyderne:

    - Bestandene vil jo naturligt vokse af sig selv, så det vil ikke betyde noget på sigt for, hvor mange ulve der vil være i Jylland, siger han.

  46. Hundredvis af lastbiler med nødhjælp er kørt ind i Gaza

    I alt 897 lastbiler med nødhjælp er i dag kørt ind i Gaza.

    Det oplyser FN's Kontor for Koordinering af Humanitær Indsats (OCHA), skriver Reuters.

    I går kørte 630 lastbiler med nødhjælp ind i territoriet. FN oplyste i går, at de første mange hundreder lastbiler kun er begyndelsen på at bekæmpe den humanitære krise, den 15 måneder lange krig har forårsaget.

  47. Sne i New Orleans for første gang siden 2009

    En kraftig storm trak i aften og i nat op over de amerikanske delstater Texas og Louisiana og har kastet en del sne af sig. Det skriver Reuters.

    For første gang siden 2009 er der faldet en målbar mængde sne i storbyen New Orleans, oplyser de amerikanske vejrmyndigheder til nyhedsbureauet.

    Byens borgmester, LaToya Cantrell, opfordrer på det sociale medie X sine bysbørn til at blive hjemme og at lade være med at køre ud.

    Det lokale medie Nola.com skriver, at byens skoler er lukket, og at mange forretningsdrivende også har måttet opgive at åbne i dag.

    • Mange af indbyggerne i New Orleans har aldrig set sne, men denne kok fra en restaurant i byens franske kvarter ved godt, hvordan man laver snebolde. (Foto: © MICHAEL DEMOCKER, Ritzau Scanpix)
    • Folk trodsede elementerne for at tage en selfie ved en hjuldamper på Mississippifloden. (Foto: © MICHAEL DEMOCKER, Ritzau Scanpix)
    • New Orleans domkirke, St. Louis katedralen, forsvandt næsten i snevejret over det franske kvarter. (Foto: © MICHAEL DEMOCKER, Ritzau Scanpix)
    • Festgaden Bourbon Street fik også et tæppe sne. (Foto: © MICHAEL DEMOCKER, Ritzau Scanpix)
    1 / 4
  48. Dødstal stiger efter brand i Tyrkisk skihotel

    Hotellet ligger i skisportsstedet Köroğlu-bjergene omkring 170 kilometer nordvest for den tyrkiske hovedstad, Ankara. (Foto: © Murad Sezer, Ritzau Scanpix)

    Dødstallet efter en brand på et skihotel i Tyrkiet er steget til 76.

    Det oplyser Tyrkiets indenrigsminister, Ali Yerlikaya, ifølge Ritzau.

    Tidligere i dag blev dødstallet opgivet til mindst 66, mens mindst 51 er kommet til skade.

    Branden skete på et hotel i skisportsstedet Kartalkaya i Bolu det nordvestlige Tyrkiet. På tidspunktet for branden var over 230 gæster indkvarteret på hotellet.

    Fire personer, heriblandt hotellets ejer, er blevet anholdt.

  49. To varetægtsfængslet for knivoverfald i kiosk i Viby J

    To mænd på 18 og 25 år er blevet varetægtsfængslet i fire uger i en sag om et knivoverfald søndag aften i en kiosk i Viby J. Det skriver Østjyllands Politi på det sociale medie X.

    Ved overfaldet blev en 26-årig mand stukket med kniv flere gange. Han blev indlagt i kritisk tilstand.

    De to nu varetægtsfængslede mænd blev anholdt i går på en adresse i det vestlige Aarhus og sigtet for i forening at have begået forsøg på manddrab.

    I forbindelse med anholdelsen oplyste vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi Flemming Nørgaard, at der på daværende tidspunkt ikke var noget, der indikerede, at overfaldet var banderelateret.

    - Umiddelbart tyder det på, at der har været nogle interne stridigheder mellem de involverede parter, sagde han.

  50. IT-ekspert: 57.000 patienter hos Alles Lægehus er ramt af hackerangreb

    IT-sikkerhedsspecialist Jan Kaastrup har nu regnet på, hvor mange ud af de 130.000 patienter som er ramt af cyberangrebet.

    Hans beregninger viser, at datalækket hos Alles Lægehus omfatter 57.000 patienter.

    Af disse har cirka 14.000 fået lækket journaloplysninger. Herunder oplysninger om henvisninger til sygehuse, sygdomshistorik, eller hvilke typer medicin patienterne får.

    - Hackerne har lækket data, som er langt mere sensitivt, end jeg troede. Det er konkrete oplysninger om folks helbred, og det rykker helt klart på, hvor alvorlig situationen er, siger han.

    Jan Kaastrup understreger, at journaloplysninger typisk indeholder personfølsomme oplysninger, og at det derfor er ekstra alvorligt.

    - Det her er i kategorien 'meget kritisk', fordi det fortæller om konkrete personers sygdomme og problemer, siger han.

    Det er tilsyneladende hackergruppen selv, som har lækket oplysningerne på et lukket hackerforum.

    Her ses Alles Lægehus i Brønshøj. (Foto: © Thomas Traasdahl, Ritzau Scanpix)

Mere fra dr.dk