Højdepunkter
|
|
|
|
15. maj 2004 03:37 |
|
|
|
|
Kongehuset kan dække op til ca. 300 med det såkaldte Ordensestel. © DR | | |
|
|
|
Der var tale om en fire-retters menu, hvor prins Henriks franske indflydelse på både mad og vin tydeligt gjorde sig gældende.
Alle retter var i den krævende ende, forstået på den måde, at kokkene har skullet yde deres bedste, for at yde råvarerne fuld retfærdighed.
Vinene var også krævende, men ifølge eksperterne var mad og vin perfekt afstemt til hinanden.
Timbale af havets frugter fra de Nordiske have Sauce af Søpindsvin
Krydderstegt dådyr fra de Kongelige Skove Rissolé kartofler fra Samsø Ærter Parisienne Sauterede Mokler Dyresauce
Vol-Au-Vent med lykkelige forbindelser hvide danske asparges og bornholmerkyllinger parfumeret med æblecider)
Kage af Hvid Chocolademousse "Kronprinsparret"
La Cigaralle du Prince Consort 2000
Cahors Château de Caïx 1996 En Magnum
Champagne Mercier Cuvée Frederik & Mary
Kokken Claus Meyer har udarbejdet opskrifter til de fire retter:
Timbale af havets frugter
Krydderstegt dådyr
Vol-Au-Vent med lykkelige forbindelser
Kage af hvid chokolademousse
|
|
| |
|
|
Festkjolerne |
|
|
|
|
Moderedaktør, Lotte Freddie beskriver nogle af gæsternes kjoler ved det kongelige bryllup | |
|
Din Mening |
|
|
|
|
|
DRs fakta-indhold er udarbejdet i samarbejde med Nationalmuseet | | |