Højdepunkter










 

Opskrift på skaldyrstimbale
14. maj 2004 18:28
Timbale de Crustaces des Mers Boreales - Bisque d’Oursins Timbale af nordatlantiske skalddyr med søpindsvinebisque

8 personer

8 individuelle forme uden bund(ringforme)

INGREDIENSER: Søpindsvinebisque Jomfruhummerskaller Pighvarben Fjordrejeskaller 1 porretop 1 skalotteløg 1 gulerod lidt selleri 1 suppevisk 1 spsk tomatpuré ½ dl cognac 4 dl tør hvidvin solsikkeolie Vand eller en tynd fiskebouillon 50 gr smør ¼ liter piskefløde Xxx gr søpindsvin(nettovægt)

Skalddyrstimbale

400 gr pighvarfilet 4 æggehvider 4 dl piskefløde 1 porre smør

Fjordrejesalat

100 gr friskpillede fjordrejer krydderurtesalat: purløg, skalotteløg, kørvel, solsikkeolie Citronsaft

Skalddyrsragout

8 jomfruhummerhaler 4 Limfjords østers incl saft (befriet fra skallen) 8 kammuslinger 4 dl ikke for kraftig skalddyrsbisque 2 skalotteløg, finthakkede citronskal –og saft sukker

FREMGANGSMÅDE

Søpindsvinebisque

Skær grøntsagerne i fine stykker. Rist dem i solsikkeolie sammen med skalddyrsskaller og pighvarben. Rist tomatpureen med de sidste par minutter. Flamber med cognac og tilsæt hvidvin og vand/bouillon så det dækker. Kog op, skum og tilsæt så suppevisken. Kog 20 minutter for sagte varme, lad det trække 20 minutter. Sigt suppen. Tag 4 del fra til ragouten(se nedenfor). Reducer resten af suppen til 2 dl og montér søpindsvinekød, fløde og smør. Smag til med salt og peber.

Skalddyrstimbale

Skær fisken i mindre stykker og blend med salt. Tilsæt æggehviden og blend til en fast ensartet masse. Hæld fløden i i en tynd stråle under fortsat blending. Smag til med frikskværnet peber og salt.

Gør porren i stand, skær roden helt af. Snit porren på den lange led helt ind til midten. Del porren i blade, skyl bladende og blancher dem herefter 1 minut i kogende vand tilsat 2 spsk salt per liter. Kom bladene direkte i iskoldt vand. Skær de smukkest porreblade i stykker hvis højden svarer til de valgte forme. Smør formene indvendigt og dæk herefter hele indersiden med porreblade.

Skalddyrsragout

Bring skalddyrsbisquen i kog. Kom skalddyrene incl saft i bisquen og pocher 1-2 minutter. Tag dem op og hak dem i mindre stykker. Kog bisquen ind til ca 1 dl. Kog skalotteløgene med de sidste 30 sekunder. Bland bisquen i skalddyrerne og smag til med finthakket citronskal, citronsaft, salt, peber og evt lidt sukker. Køl ragouten ned.

Stil formene på smurt bagepapir. Fyld formen 1/3 med fars og smør siderne med fars helt op til kanten. Kom forsigtigt skalddyrsragouten i formene og ”luk” med resten af farsen. Bag timbalerne 10 minutter i ovnen ved 120 grader.

Fjordrejesalat

Pluk kørvelen. Skær purløg i stave og skalotteløg i ringe. Vend forsigtig sammen med fjordrejerne, olie, citronsaft og krydr med salt og peber.

Anretning

Skub forsigtigt timbalerne ud af formene og ned i en dyb tallerken Varm søpindsvinebisquen igennem, skum den op med en stavblender og fordel den omkring timbalerne. Anret en fjordrejesalaten på timbalerne og server straks.

Læs også 
Print artikel Send som mail
Seneste nyt
Mary og Frederiks gaver udstilles (13:29)
På bryllupsrejse uden pressen (16:42)
Kronprinsepar hjem til travl uge (18:42)
Brudens far: Jeg ved ikke hvor de er (21:44)
Mary bar Ingrids slør (15:52)
Tæt kapløb om seerne på bryllupsdagen (15:04)


Højdepunkterne
 
Se eller gense alle højdepunkterne fra det kongelige bryllup

Panorama
 
Oplev 360° kongelig vielse i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongelig brudevals i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongeligt bryllupstelt i vores samling af panorama-billeder

Mød Mary
 
Kom på besøg hos Mary på Tasmanien i DRs dokumentar om hende 

Festkjolerne
 
Moderedaktør, Lotte Freddie beskriver nogle af gæsternes kjoler ved det kongelige bryllup

Din Mening
Finder pressen Frederik og Mary på deres bryllupsrejse?
Ja
Nej
Ved ikke

Om afstemninger

 

Quiz

 
DRs fakta-indhold er udarbejdet i samarbejde med Nationalmuseet