Højdepunkter










 

Opskrift på kagen
14. maj 2004 18:27
Delice de Chocolat Blanc ”couple heritier”

Hvid Chokolade delice “kronprinsesseparret”

8 individuelle forme

INGREDIENSER

Kiksebund

15 stk kiks af digestive-typen 125 gr smør

Rabarbersorbet

450 gr rabarber(renset vægt), helst spinkle stængler 175 gr rørsukker 1 stang vanille

Hvid chokolade mousse

100 gr sukker 4 spsk vand 1 æg 2 æggeblommer 200 gr hvid chokolade 275 ml piskefløde 3 blade husblas

Syltede rabarber

250 gr sukker 500 gr rabarber, renset vægt ½ stang vanille

FREMGANGSMÅDE

Kiksebunde

Smelt smørret, smuldr kiksene og bland begge dele sammen. Fordel kiksemassen i en firkantet form. Bag kiksebunden letgylden 5-10 minutter i en 160 grader varm ovn. Afkøl og stik ud så det passer til den form du har valgt.

Rabarbersorbet

Skær rabarberne i mindre stykke, tilsæt sukker. Flæk vanillen, skrab kornene ud og bland med rabarber og sukker. Film skålen og sæt den i vandbad. Når sukkeret er smeltet og rabarberne har smidt saften blendes hele skålens indhold og sigtes gennem en fin trådsigte. Kør til sorbet i en ismaskine. Lav små iskugler med en lille ske og frys dem helt hårde.

Hvid chokolade mousse

Udblød husblassen i koldt vand. Smelt den hvide chokolade over vandbad til ca 30 grader. Kog vand og sukker sammen til ”blond karamel”/”tunge bobler eller helt præcist 121 grader celsius. Knug husblassen fri for vand og opløs bladene i den varme sukkersirup Pisk et æg og to æggeblommer sammen. Hæld siruppen i æggene, i en tynd stråle og under konstant piskning. Pisk æggemassen til den har rumtemperatur. Pisk fløden til let skum. Vend chokoladen i æggesnapsen og vend til sidst flødeskummet forsigtigt i.

Montering af forme

Fyld formene halvt op med den hvide chokolademousse. Læg en rabarbersorbetkugle ned i midten af formene. Fyld op med chokolademousse. Læg forsigtigt bunden på moussen i hver af de otte forme og stil dem med det samme i fryseren.

Syltede rabarber

Tag 100 gr rabarber fra og skær i helt små tern. Skær resten af rabarberne i mindre stykker, bland med sukkeret og vanillen og bring det langsomt i kog. Lad det simre 10-15 minutter til rabarberne smider saften. Sigt gennem en fin trådsigte. Koges evt en smule til saften – når den er kold – har en sirusagtig konsistens. Hæld den kogende rabarbersirup over den små rabarberstykker og stil koldt.

Anretning

Ved serveringen vendes den hvide chokolademousse ud på tallerknerne og de syltede rabarber kommes omkring.

Læs også 
Print artikel Send som mail
Seneste nyt
Mary og Frederiks gaver udstilles (13:29)
På bryllupsrejse uden pressen (16:42)
Kronprinsepar hjem til travl uge (18:42)
Brudens far: Jeg ved ikke hvor de er (21:44)
Mary bar Ingrids slør (15:52)
Tæt kapløb om seerne på bryllupsdagen (15:04)


Højdepunkterne
 
Se eller gense alle højdepunkterne fra det kongelige bryllup

Panorama
 
Oplev 360° kongelig vielse i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongelig brudevals i vores samling af panorama-billeder

Panorama
 
Oplev 360° kongeligt bryllupstelt i vores samling af panorama-billeder

Mød Mary
 
Kom på besøg hos Mary på Tasmanien i DRs dokumentar om hende 

Festkjolerne
 
Moderedaktør, Lotte Freddie beskriver nogle af gæsternes kjoler ved det kongelige bryllup

Din Mening
Finder pressen Frederik og Mary på deres bryllupsrejse?
Ja
Nej
Ved ikke

Om afstemninger

 

Quiz

 
DRs fakta-indhold er udarbejdet i samarbejde med Nationalmuseet