Det har ikke ligefrem været nogen nem uge for Storbritanniens konservative premierminister, Theresa May.
Først fik hun raget en slem forkølelse til sig.
Dernæst blev hun ramt af en række uheld, heriblandt et hosteanfald og en falsk fyreseddel fra en komiker, da hun onsdag holdt sin store tale ved sit partis årlige kongres i Manchester.
Og i dag kunne hun så læse i de britiske medier, at 30 af partiets parlamentsmedlemmer vil have hende til at træde tilbage inden året er omme.
Presset på den konservative leder har været støt stigende siden forsommerens parlamentsvalg, hvor De Konservative fik en slem lussing af de britiske vælgere.
Og det interne pres fik her til eftermiddag den konservative leder til at tage bladet fra munden og understrege, at hun ikke har planer om at forlade sin post.
- Det, jeg tror, vores land har brug for nu, er et besindigt lederskab. Og det er lige præcis det, jeg leverer. Og det gør jeg med fuld opbakning fra min regering, understregede hun over for den britiske presse.
http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn%3adr%3amu%3aprogramcard%3a59d7cdbe6187a418c04eb18e
Vingeskudt leder
Dagens opsigtsvækkende melding viser med al tydelighed, hvor alvorlig situationen er blevet for den britiske premiereminister.
Det fortæller DR's korrespondent i Storbritannien, Kim Bildsøe Lassen.
- Når en partileder bliver nødt til at gå ud at sige, at hun sidder sikkert i sadlen, så er det fordi, der er udfordringer. Theresa May er en fuldkommen vingeskudt leder, som ikke har nogen autoritet udover den, folkene omkring hende tillader hende at have, siger Kim Bildsøe Lassen.
Selvom uroen har ulmet længe i partiet, er der dog stadig et flertal i partiet, der mener, at Theresa May skal blive siddende.
Lidt endnu, påpeger Kim Bildsøe Lassen.
- Hun bliver nødt til at få skabt ro i partiet i løbet af de næste par uger, hvis hun skal blive. Det bliver en vanskelig opgave.
Borgerkrig i partiet
Theresa May overtog premierministerposten i juli sidste år efter forgængeren, David Cameron, som trak sig i kølvandet på brexit-afstemningen.
Her stemte et flertal af de britiske vælgere for, at Storbritannien skal forlade EU, og den forhenværende indenrigsminister, som ønskede at blive i EU, fik dermed til opgave at lægge kursen for landets farvel til den fælleseuropæiske union.
Det har hun dog ikke formået, selvom briterne kun har halvandet år tilbage til at forhandle et EU-farvel på plads, fortæller Kim Bildsøe Lassen.
- Den britiske eftermiddagsavis ’The Evening Standard’ skriver i dag, at der er borgerkrig i De Konservative, og det er retvisende for situationen. Det indbyggede problem i partiet er, at medlemmerne er fuldkommen uenige om grundlæggende spørgsmål, heriblandt EU, og det er ikke blevet løst endnu, siger han.
Kan ikke gennemtvinge stabilitet
Derudover led Theresa May et nederlag under forsommerens parlamentsvalg, som hun selv havde udskrevet tre år før tid.
Inden valgkampen lå partiet ellers højt i meningsmålingerne, og forventningen var, at hun kunne sikre partiet en jordskredssejr.
Det skete dog ikke, og De Konservative gik tilbage og genvandt kun med nød og næppe regeringsmagten.
Theresa May valgte selv at undskylde for den fejlslagne valgkamp, da hun onsdag holdt tale for partimedlemmerne.
Og hun brugte størstedelen af sin tale til at pege fremad og pege på de politiske projekter - heriblandt flere billigere boliger og lavere energipriser - som hun mener, at partiet bør fokusere på.
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:59d4cfee6187a41eec84dbf0
Men det har ikke ændret opfattelsen af hende som en svag leder, fortæller Kim Bildsøe Lassen.
- Theresa May bliver beskrevet som en, der hverken er i stand til at gennemtvinge stabilitet eller politisk enighed i partiet. Det har den seneste uge også vist.
Ingen oplagt arvtager
Trods det er der fortsat noget vej igen, før borgerkrigen kan munde ud i et reelt formandsopgør, som de 30 kritiske parlamentsmedlemmer ønsker.
Ifølge BBC skal 15 procent af partiets 316 parlamentarikere – hvilket svarer til 48 personer – skrive under på, at de vil have et tillidsvotum om Theresa Mays fremtid.
Og det er kun, hvis hun taber den afstemning eller selv vælger at træde tilbage, at der kan komme et nyt formandsvalg hos de britiske regeringsparti.
Flere ledende politikere, heriblandt miljøminister Michael Gove og indenrigsminister Amber Rudd, har i de seneste dage været ude at støtte offentligt op om Theresa May.
Og som det ser ud nu, er der ingen oplagte efterfølgere i partiet, siger Kim Bildsøe Lassen. Heller ikke udenrigsminister Boris Johnson, som flere gange har lagt sig politisk ud med premierministeren.
- Boris Johnson er meget flamboyant, og der er mange i partiet, der ikke stoler på ham, og som synes, at han har opført sig meget illoyalt i de seneste uger, siger Kim Bildsøe Lassen og fortsætter:
- Derudover er der heller ikke nogen i partiet, der har ekstremt stor lyst til at overtage posten på nuværende tidspunkt.
Alvorligt med nyt valg
DR’s korrespondent i Storbritannien ser umiddelbart to scenarier for sig i forhold til Theresa Mays fremtid:
Enten bliver hun siddende, indtil brexit-forhandlingerne er blevet afsluttet i april 2019, hvorefter hun bliver afløst af en ny leder inden det næste parlamentsvalg i 2022.
Eller også vælger hun at smide håndklædet i ringen inden for de næste par uger.
- Det vil føre til et formandsopgør, som kan munde ud i et nyt parlamentsvalg, siger Kim Bildsøe Lassen og fortsætter:
- Det vil være en alvorlig situation for hele landet, som kun har halvanden år til at få en aftale med EU på plads.