Når Nordkoreas leder, Kim Jong-un, i morgen klokken 9.30 lokal tid krydser grænsen til Sydkorea for første gang i sit liv, er intet overladt til tilfældighederne.
Det gælder heller ikke menuen, som han sammen med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, skal indtage.
Blandt koreanske lækkerier står oplevelsen for den unge leder blandt andet på kolde nudler og røsti-kartofler.
De stegte kartoffelkager skal ifølge sydkoreanske medier minde Kim Jong-un om hans studentertid i Schweiz, hvor han tilbragte en del af sin ungdom. Nudelopskriften stammer fra Nordkoreas hovedstadsområde og er et sydkoreansk forsøg på at glæde den unge nordkoreanske leder. Middagen er bestilt af den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, og godkendt af det nordkoreanske styre.
Så det bliver i hvert fald ikke maden de to ledere skal debattere.
Bordplade på 2.018 mm
Alt fra de to lederes fælles ankomst til fods i grænseområdet mellem Nord- og Sydkorea til afstanden mellem Kim Jong-un og Moon Jae-in ved mødebordet er med vanlig koreansk sans for detaljer nøje planlagt.
De to ledere skal diskutere den koreanske halvøs fremtid ved et ovalt bord, der er præcis 2.018 millimeter bredt i håbet om, at året 2018 bliver et vendepunkt i en lang og trist koreansk historie.
For topmødet - det første mellem koreanske ledere i elleve år - må ikke gå galt.
Fredeligere toner i nytårstale
Fredag er den foreløbige kulmination på fire måneders nordkoreansk tøbrud, der blev indledt med en markant mere forsonligt nytårstale af Kim Jong-un end vanligt.
I talen åbnede han muligheden for, at Nordkorea kunne deltage i de olympiske vinterlege, der skulle finde sted en måned senere i den sydkoreanske by Pyeongchang.
9. februar marcherede et fælles koreansk OL-hold så ind til åbningsceremonien, mens Kim Jong-uns lillesøster sad på VIP-tribunen bag den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, der gjorde alt, hvad han kunne for at undgå at hilse eller tale med søsteren, Kim Yo-Jong
Hendes tilstedeværelse var mere end blot symbolik, da Kim Yo-Jong på samme tur medbragte et brev fra sin bror, hvor han inviterede Sydkoreas præsident Moon Jae-in på besøg i Nordkorea.
Sydkorea desperat for tøbrud
Invitationen faldt på et tørt sted for den sydkoreanske præsident, der blev valgt i maj 2017 på ideen om at forhandle med Nordkorea frem for den mere aggressive linje som USA’s præsident Trump havde lagt for dagen, siden han blev indsat i januar 2017.
Men efter valget af Moon for et år siden svarede Kim Jong-un med flere missiltest, endda en atomprøvesprængning i september 2017, hvilket fik Moons drøm om inter-koreanske forhandlinger til at fremstå en anelse naiv.
Topmøde med Trump
Siden er udviklingen gået stærkt og fik for alvor fart, da Donald Trump accepterede Kim Jong-uns anmodning om et møde mellem de to ledere ansigt til ansigt. Der er endnu ikke sat dato eller sted for mødet, men den amerikanske præsident gentog så sent som tirsdag, at han er villig til at mødes med Kim Jong-un.
Om Kim Jong-un så er villigt til at afgive samtlige sine atomvåben, sådan som Trump kræver, eller om den nordkoreanske leder bluffer, som hans far gjorde ved flere lejligheder, ved ingen med sikkerhed.
Sikkert er det dog, at han fredag vil bede Sydkorea om økonomisk hjælp og opblødning af de sanktioner, der er ved at tvinge den nordkoreanske økonomi i sænk, da Kina efterhånden er begyndt at implementere sanktionerne på grænsen mellem Kina og Nordkorea.
Bekymrede naboer
Mens der er udbredt glæde over topmødet i Sydkorea - på nær i højreorienterede grupper, der ikke stoler så meget som en millimeter på Kim Jong-un - er der mere skepsis at spore i Japan, hvor premierminister Shinzo Abe åbenlyst føler, at Trump er blevet narret af Nordkoreas pæne ord, der ikke ledsages af konkrete tiltag.
Ligeledes er der i Kinas hovedstad Beijing frygt for en tilnærmelse mellem Nordkorea og USA uden om Kina. Det var derfor ingen tilfældighed, at Kim Jong-un, der ellers har haft et anstrengt forhold til Kinas præsident, Xi Jinping, var på hemmeligt statsbesøg før påske.
Mulig afslutningen på Koreakrigen
Ingen forventer markante eller store udmeldinger efter topmødet fredag. På det symbolske plan spekuleres der i, om de to lande vil underskrive en formel erklæring, der afslutter Koreakrigen, der teknisk aldrig blev afsluttet.
En sådan deklaration vil have mere symbolsk karakter end praktisk betydning. Men det kan måske opfylde topmødets egentlig funktion fra begge landes side: At overbevise USA’s præsident, Donald Trump, om, at Nordkoreas leder er en troværdig partner, som man kan indgå aftaler med.
Sydkoreanerne er desperate for at komme ud af den eskalerende krigsretorik, som både Kim og Trump har benyttet sig af. Og Kim Jong-un er ivrig efter at blive taget seriøst af USA og forhandle om fremtiden for Nordkorea, måske endda uden atomvåben.
Om Kim så oprigtigt ønsker fred, ved ingen udenfor Nordkorea med sikkerhed. Men sydkoreanerne håber, at de kolde nudler og røsti-kartoflerne bringer ham på positive tanker.