|
Regeringen vil sende 40 ekstra danske soldater til Irak.
Det meddeler forsvarsminister Svend Aage Jensby (V) efter et møde i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn.
Hensigten er at forstærke den sikringsstyrke på 370 mand, der er i Basra-området og sætte den i stand til at løse en række nye opgaver.
Blandt de nye opgaver er at uddanne det lokale politi. Det skal 11 danske militærpolitifolk hjælpe med, og de rejser af sted allerede i slutningen af denne måned.
Desuden vil regeringen sende en ekstra spejdersektion med 12 mand af sted til at varetage eskorte- og sikringsopgaver, og staben i den danske sikringsstyrke skal forstærkes med 10 personer, så staben kan bemandes døgnet rundt.
Ny mad og materiel Endelig vil Svend Aage Jensby sende op til ni forsyningsfolk af sted. De skal bidrage til, at den danske sikringsstyrke får de forsyninger af mad og materiel, som der er behov for. Disse 30 mand rejser i sidste halvdel af august.
Forstærkningen er nødvendig for, at den danske sikringsstyrke kan klare opgaverne i det 360 kvadratkilometer store område, som styrken har ansvaret for. Alene i dette område er der 13 forskellige klangrupper, der strides med hinanden, og der er også spændinger mellem marskaraberne og bybefolkningen.
- Derfor er der behov for at øge antallet både af hensyn til styrkens egen sikkerhed og for at løse opgaverne, sagde Svend Aage Jensby efter mødet i Det Udenrigspolitiske Nævn.
Blandt de nye opgaver, som den danske styrke står over for, er at sørge for sikkerheden omkring tre nye banker, der skal oprettes. Bankerne skal bevogtes mod røveri, og det samme skal pengetransporterne.
Opgaven løst godt Han vurderer, at de danske soldater indtil nu har løst opgaven godt.
- Og det er vores indtryk, at befolkningen har en meget positiv tilgang til de danske styrker. Det er klart, at de kriminelle er mindre begejstrede. Nøjagtig ligesom på Balkan viser det sig, at de danske soldater er smaddergode til at løse selv denne meget vanskelige opgave, sagde Svend Aage Jensby.
Forsvarsministeren forudser, at Danmark skal opretholde en militær tilstedeværelse i Irak i mindst et år endnu.
- Jeg tror ikke, den danske styrke kommer hjem før tidligst ultimo 2004, sagde han.
|
|
| |