Foreløbig er der ingen tegn på, at der vil rejse sig en folkelig protest til fordel for Zimbabwes præsident, Robert Mugabe, efter landets militær har overtaget kontrollen med landet.
Mange opfatter ellers stadig Mugabe som en helt, der skaffede landet selvstændighed fra kolonimagten Storbritannien. Men den manglende vilje til at gå på gaden for den 93-årige præsident kan skyldes, at Zimbabwes økonomi er kørt i sænk under Mugabes 37 år ved magten.
Da han overtog landet, lå Zimbabwes bruttonationalprodukt per indbygger et pænt stykke over gennemsnittet i regionen - nu halter man langt bagefter.
Sammenlignet med Mandela
I dag har de fleste nok glemt, at Robert Mugabe i 1980 blev sammenlignet med Sydafrikas Nelson Mandela for sin kamp mod kolonimagten og de hvides dominans.
Den nye leder vandt anerkendelse for sine visioner for uddannelse og sundhed, og han overtog en økonomi i udmærket forfatning, takket være Zimbabwes indbringende landbrug, som især hentede penge hjem på eksport af tobak.
Mugabe havde dog en populistisk åre, som gjorde, at han per instinkt tænkte mere på befolkningens interesser end økonomiens, skriver CNN.
Indgreb mod hvide landmænd
Robert Mugabes stjerne falmede hurtigt internationalt, da det stod klart, at han ikke gik af vejen for brutale og korrupte metoder for at bevare magten.
Begyndelsen på Zimbabwes økonomiske ruin fandt sted i 1990'erne, da regeringen indførte en lov, som gav Mugabe ret til at overtage jord fra deres hidtidige ejere.
Den store udrensning kom i 2000, da 4.000 hvide landmænd blev tvunget til at overdrage deres jord til staten.
Landbrugsproduktionen faldt med det samme, og da det sydlige Afrika samtidig blev ramt af to års tørke, blev Zimbabwe ramt af decideret hungersnød.
Inflation på 500 milliarder procent
Zimbabwes centralbank satte gang i seddelpressen for at afhjælpe krisen - med det resultat, at inflationen kom helt ud af kontrol.
Da situationen var værst i 2008 oplevede landet en inflation på 500 milliarder procent. Det betød, at de priser, som man så i en butik om morgenen, var fordoblet, hvis man kom forbi igen omkring lukketid.
Året efter opgav landet sin valuta. I stedet foregår handel den dag i dag i amerikanske dollar, sydafrikanske rand og syv andre valutaer - mens den digitale valuta Bitcoin også nyder stor popularitet i befolkningen.
Zimbabwe indførte desuden sidste år en pseudo-valuta kaldet "bond notes" - med det resultat, at inflationen igen er begyndt at stige efter nogle år med faldende priser.
Kæmpe arbejdsløshed
I 2008-2009 fik Zimbabwe en samlingsregering, hvor landets opposition fik premierministerposten. Mugabe sad dog stadig sikkert på præsidentposten.
Aftalen bremsede tilsyneladende økonomiens frie fald, men efter Mugabe tog magten tilbage i 2013 har det i forvejen forkølede opsving tilsyneladende ramt loftet.
Landet har svært ved at tiltrække udenlandske investorer, som frygter, at staten pludselig skal inddrage deres virksomheder - sådan som det skete for to mineselskaber sidste år.
De sløje tider kan blandt andet ses på arbejdsmarkedet: En fagforening i landet sagde tidligere i år, at arbejdsløsheden i landet ligger på 90 procent.