Zimbabwes hær og landets regeringsparti afviser, at landet befinder sig midt i et militærkup.
Situationen er ellers den, at hæren har sat landets præsident, Robert Mugabe, i husarrest og overtaget kontrollen med den statslige tv-station. Samtidig oplyser en Twitterkonto, der har forbindelse til Mugabes parti, Zanu PF, at den tidligere vicepræsident Emmerson Mnangagwa er blevet udnævnt til midlertidig partileder.
Her er en kort forklaring på, hvordan Zimbabwe endte i den nuværende krise:
Vicepræsident afsat
Balladen begyndte for lidt over en uge siden, da Zimbabwes leder gennem 37 år, Robert Mugabe, afsatte sin vicepræsident, Emmerson Mnangagwa.
75-årige Mnangagwa blev ellers indtil for nylig anset for at være Zanu PF's kronprins, som skulle overtage magten, når den 93-årige Mugabe i en ikke alt for fjern fremtid måtte slippe tøjlerne.
Inden fyringen havde der dog været klare tegn på, at Robert Mugabes 52-årige kone, Grace Mugabe, var ved at køre sig selv i stilling til præsidentposten.
Emmerson Mnangagwa, der har været Robert Mugabes nære allierede i 40 år, stod i vejen for planen og derfor blev han fyret på grund af "illoyalitet".
Hæren træder til
Men ægteparret Mugabe havde gjort regning uden Zimbabwes militær.
Emmerson Mnangagwa var med i en berømt modstandsgruppe, "Krokodille-gruppen", under Zimbabwes uafhængighedskrig i 1960'erne, han er tidligere forsvarsminister og desuden en af Zimbabwes mest velhavende personer.
Mnangagwas CV har tydeligvis givet ham en høj stjerne hos landets militær, og en uge efter fyringen holdt Zimbabwes hærchef, Constantine Chiwenga, en afgørende tale.
Her sagde han, at hæren var klar til at stoppe regeringspartiets "udrensning, som tydeligvis er rettet mod partimedlemmer med en befrielsesbaggrund" - en umisforståelig henvisning til Emmerson Mnangagwa.
Allerede dagen efter forlod militærets pansrede mandskabsvogne deres kaserner og kørte mod hovedstaden Harare.