Røgen fra fredspiben havde knapt nok fortaget sig, før de stridende parter i Tysklands regering fór i flæsket på hinanden – igen.
Angela Merkels konservative parti CDU, søsterpartiet CSU og socialdemokraterne i SPD havde ellers lige lagt låg på en heftig strid om såkaldte registreringscentre for flygtninge og migranter – også kaldet transitzoner.
Det var torsdag i sidste uge. Fredag var freden forbi.
For op til weekenden bragte indenrigsminister Thomas de Maizière et nyt flygtningeudspil på banen.
Fremover, meddelte han, skal syriske flygtninge kun have subsidiær beskyttelse i Tyskland. Det vil sige, at de i første omgang kun får ophold i ét år i stedet for tre. Og at de ikke får mulighed for familiesammenføring.
Pludselige skridt
Den udmelding fik tyske politikere og kommentatorer til at tabe underkæben på stribe.
For hvis det annoncerede tiltag var officiel regeringspolitik, så ville det være et pludseligt skridt væk fra den imødekommende behandling, især de syriske flygtninge får i Tyskland.
Så ville det være et kursskifte i forhold til landets hidtidige, åbne flygtningepolitik.
Socialdemokratisk kritik
Men som det så ud, var Thomas de Maizières fremstød et rent sololøb.
For der gik kun få øjeblikke, før socialdemokraterne i den tyske regering tog Angela Merkels konservative partifælle under beskydning.
- Menneskene i Syrien flygter fra Assads klyngebomber og fra Islamisk Stats morderiske bander. Man kan ikke i ramme alvor forlange, at vi skal tage mindre vare om dem. Det vil SPD ikke være med til, og det ved de konservative godt. Derfor er det meget ærgerligt, at hr. de Maizière alligevel går ud med den melding, sagde socialdemokraternes næstformand, Ralf Stegner, til radiostationen Deutschlandfunk.
Forsøg på at slukke gløder
Den ansvarlige minister på flygtningeområdet, Peter Altmaier fra Merkels CDU, skyndte sig at forsikre, at han ikke kendte noget til indenrigsministerens plan. Angela Merkels talsmand var hurtigt ude at afvise den på Twitter:
https://twitter.com/RegSprecher/status/662708355606163457
"Vedrørende beskyttelsen af syriske flygtninge: En beslutning om ændringer i den administrative praksis hos BAMF (Tysklands udlændinge- og integrationsmyndigheder) har ikke fundet sted. Vi fortsætter med den eksisterende praksis", skrev talsmand Steffen Seibert på Twitter.
Og så trak indenrigsministeren sin udtalelse tilbage.
Så vidt forsøgene på at vise, at Tyskland holder fast i sin åbne flygtningepolitik. Så vidt bestræbelserne på at slukke gløderne, inden der igen udbrød politisk storbrand i den tyske regering.
Uden effekt
Det virkede bare ikke. For i løbet af weekenden pustede andre til gløderne.
For eksempel Horst Seehofer, leder af Merkels søsterparti CSU og ministerpræsident i delstaten Bayern:
”Thomas de Maizière har ret,” sagde han i går i avisen Süddeutsche Zeitung. Og gravede dermed stridsøksen frem, som han og Angela Merkel med møje og besvær havde begravet få dage forinden.
Bayern er den region, der modtager flest flygtninge i Tyskland, og Horst Seehofer har derfor længe været imod Angela Merkels åbne flygtningepolitik.
Så det er måske ikke så overraskende, at han var fristet til tage kampen op igen.
Modstand indefra
Det der overrasker, er, at en af kanslerens tro følgesvende også talte hende imod.
- Vi taler om nødvendige stramninger, som jeg håber regeringen hurtigt bliver enig om.
Sådan sagde Tysklands magtfulde finansminister, Wolfgang Schäuble, på tv i aftes.
Og så sent som i dag tilsluttede det øverste præsidium i kanslerens parti CDU sig også Thomas de Maizières fremstød.
Spil for galleriet
Det ligner et voksende, konservativt oprør mod Angela Merkels flygtningepolitik. Men flere politiske kommentatorer tror på, at der er tale om en iscenesættelse – om aftalt spil.
Hvis de konservative i regeringen larmer tilstrækkeligt meget, så kan de måske overdøve kritikken, som kommer fra Tysklands ydre højrefløj – frem for alt fra det ny og indvandringskritiske parti Alternative für Deutschland.
Med et iscenesat oprør og mindre stramninger i flygtningepolitikken vil CDU og CSU måske kunne holde på nogle af de vælgere, der i øjeblikket strømmer over til det ny parti.
Mens striden igen blusser op i den tyske regering, er kansleren påfaldende tavs. Det kan meget vel være, at alt kører efter hendes plan.