Afsløringerne fra den enorme skattelæk 'paradispapirerne' går verden rundt. Og hver dag vil nye afsløringer om, hvordan rigmænd fra alle brancher bruger lyssky selskabskonstruktioner til at gemme værdier væk for skattevæsenet, komme frem.
Her er et overblik over de største historier ind til nu:
Storbritannien
Lewis Hamilton
Takket være en sindrig manøvre via firmaer i skattely fik Lewis Hamilton momsen refunderet på et rødmalet luksus-fly, den firdobbelte verdensmester i Formel 1 i 2013 købte.
Det var Bermuda-advokatfirmaet Appleby der udførte manøvren.
En betingelse for, at Lewis Hamilton kunne få momsen retur på flyet, var, at jomfruflyvningen skulle gå til Isle of Man, et skattely, der ligger i det irske hav mellem Irland og Storbritannien – og som er med i EU.
“Det vil kræve et kortere ophold, normalt mindre end to timer,” skrev Appleby i en forklaring om momsmodellen.
Det var ikke et problem for Lewis Hamilton. Han og hans kæreste havde alligevel planlagt et stop i Isle of Man i januar 2013, da manøvren skulle udføres.
Den kortvarige landing betød, at betingelserne for at få refunderet 33 millioner kroner i moms var opfyldt.
Lord Ashcroft:
Multimillionæren Lord Ashcroft har tilsyneladende gemt flere hundrede millioner pund væk på Bermuda-baserede skattely-konti. Det viser ICIJ's gennemgang af paradispapirerne.
I over tre minutter stillede BBC Panorama spørgsmål til den britiske finansmands skattely-aktiviteter.
Lord Ashcroft svarede 'Dear, dear, dear..' til journalisten mens han søgte sikkerhed på et toilet. Det svar gengiver han i dag på sin egen Twitter-profil:
https://twitter.com/LordAshcroft/status/927258673226960898?ref_src=twsrc%5Etfw
Dronning Elizabeth:
Gennem nogle af sine ejendomme har den britiske dronning Elizabeth parkeret flere millioner pund i en fond på Caymanøerne og Bermuda.
Ifølge britiske medier drejer det sig om næsten 100 millioner danske kroner, som via de to skattelylande er blevet investeret i blandt andet BrightHouse, som beskyldes for at udnytte fattige.
Holland
Advokatfirmaet Appleby har hjulpet Nike med at etablere sig i skattelyet Bermuda så den store producent af tøj stort set er fri for at betale skat.
Af paradispapirerne kan man se, hvordan rettighederne til Nike-mærket er placeret i Bermuda. Det europæiske hovedkontor i Holland kan løbende overføre rettighedsbetalinger til Bermuda, uden de bliver beskattet.
Nike er det bedst sælgende sportsmærke i Danmark. Alligevel har Nike ifølge Skat kun betalt mellem 1,4 og 2,6 millioner kroner i selskabsskat i Danmark.
Nikes internationale regnskaber viser, at deres skattekonstruktion har betydet en kraftig forøgelse af de penge, som firmaet har stående i skattely, og som ikke bliver beskattet der.
https://twitter.com/oxfamibis/status/927489969400279041?ref_src=twsrc%5Etfw
Også Apple og Uber bruger Holland som kanal ud af Europa.
Danmark
140 danskere optræder i lækagen. Men DR Nyheders research har foreløbig ikke givet anledning til at sætte navn på de personer, der har haft aktiviteter i skattely.
Men blandt andre Udenrigsministeriets investerer i udviklingslande via skattely. IFU bliver nævnt i de lækkede paradis-papirer i forbindelse med en investering i 2012 i et stort skovprojekt der hedder Tropical Asia Forest Fund, TAFF. IFU investerer 30 millioner kroner i fonden.
Ifølge IFU har skovprojektet ikke betalt skat endnu, da projektet begyndte i 2012 og det endnu ikke har givet overskud. TAFF har investeret i skovprojekter i Indonesien, Laos og Malaysia, men fonden selv hører hjemme i Caymanøerne.
- Hvis ikke de løsninger var der, så ville investorerne ikke lave investeringerne, siger Nicolai Boserup, der er chefjurist i IFU til DR Nyheder.
Sverige
Den nu tidligere formand for den svenske arbejdsgiverforening Leif Östling har tilsyneladende gemt 30 millioner svenske kroner på hemmelige konti på Malta, som de svenske skattemyndigheder ikke kender til.
Da svenske medier konfronterer ham med oplysningerne, der stammer fra paradispapirerne, svarer han "Man spørger sig selv, når man betaler 20-30 millioner om året i skat, hvad får man så igen? Ikke meget".
Den kommentar fik Östling til at trække sig fra Svensk Näringsliv, som svarer til Dansk Arbejdsgiverforening.
Spanien
Den tidligere borgmester i Barcelona Xavier Trias og nuværende leder af det catalanske nationalistparti på rådhuset i Barcelona optræder i paradispapirerne. Sammen med hans forældre og elleve brødre ejer han en fond knyttet til en schweizisk bankkonto og et lukket selskab på De Britiske Jomfruøer.
Trias har selv afvist noget kendskab til fonden "Ingen anelse", siger han til spanske medier.
USA
Flere af Donald Trumps nøglerådgivere og ministre har penge stående i lande med lav eller slet ingen skat.
Blandt andre finansminister Steven Mnuchin, udenrigsminister Rex Tillerson, den økonomiske rådgiver Gary Cohn og ambassadøren i Rusland, Jon Huntsmann, optræder i paradispapirerne.
ICIJ's gennemgang af papirerne afslører også, at den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross, laver forretninger med den russiske præsidents, Vladimir Putin, svigersøn. Ross har økonomiske interesser i, at sanktionerne mod Rusland bliver løftet.
Gennem skattelyet Cayman Islands ejer Wilbur Ross 31,5 procent af shippingfirmaet Navigator, der har det russiske gasselskab Sibur som en af sine største kunder. I Siburs ejerkreds finder man blandt andre Putins svigersøn Kirill Sjamalov, men også rigmanden Gennadij Timtjenko.
Demokraterne kræver en 'grundig undersøgelse' af Ross' handelsforbindelser til Rusland.
Ifølge BBC siger Wilbur Ross til anklagen:
- Det faktum, at Sibur tilfældigvis kaldes et russisk selskab, betyder ikke, at det er ondt, siger Ross.
Den amerikanske sanger Madonna, Microsoft medstifter Paul Allen og den tidligere mitære øverstkommanderende for Nato, Wesley Clark, står også nævnt i papirerne.
Canada
Tre tidligere canadiske premierministre er nævnt i paradispapirerne: Jean Chrétien, Paul Martin og Brian Mulroney.
Ifølge papirerne har den nuværende premierminister i Canada, Justin Trudeaus, ven og rådgiver penge i en fond på Caymanøerne.
Over 3.000 filer dokumenterer fondens aktiviteter, som ifølge eksperter kan have unddraget skat i Canada, USA og Israel.
Indonesien
De indonesiske myndigheder undersøger, om den tidligere præsidentkandidat Prabowo Subianto aktiviteter i skattely er et brud på landets skattelovgivningen.
Subianto og børnene til den indonesiske eks-diktator Suharto nævnes i de lækkede dokumenter fra advokatfirmaet Appleby Global Group Services Ltd, der specialiserer sig i at oprette lyssky selskabskonstruktion i skattely.
Colombia
Den colombiske præsident og vinder af Nobels fredspris i 2016, Juan Manuel Santos, er associeret til to skattelyselskaber.
Irland
Den irske musiker Bono investerede via et selskab i Malta i et litauisk indkøbscenter. På Malta betaler udenlandske investorer fem procent i selskabsskat.
Bonos talskvinde siger til The Guardian:
- Bono var en passiv minoritetsinvestor i Nude Estates Malta Ltd, et selskab som var legalt registreret i Malta, ind til det frivilligt blev lukket i 2015. Malta er en veletableret jurisdiktion for holdingselskaber i EU.
Også den enorme it-virksomhed Apple afsløres i paradispapirerne som en aggressiv skattetænker.
I maj 2013 var Apples direktør Tim Cook indkaldt i det amerikanske senat for at vidne om, hvordan Apple havde undgået at betale milliarder i skat ved at flytte profit til firmaets datterselskaber i Irland.
- Vi er ikke afhængige af skattetricks. Vi gemmer ikke penge på en eller anden caribisk ø.
Fem måneder senere etablerede Apple sig på øen Jersey i Den Engelske Kanal mellem Frankrig og England. De lækkede dokumenter fra paradis-papirerne viser, hvordan det gigantiske computerfirma endte på den lille ø.
Irland bukkede nemlig under for pres og ændrede sin skattelovgivning, som betød, at Apple skulle offentliggøre sine værdier i Irland, hvilket fik bruttonationalproduktet til at vokse med 26 procent i 2015, og tæt på 270 milliarder dollar pludselig opstod ved årets begyndelse.
En talsmand fra Apple har afvist at besvare spørgsmål om firmaets anvendelse af skattely, men siger at firmaet har informeret både den amerikanske og den irske sat samt EU-kommissionen om den reorganisering der fandt sted i 2014:
- De ændringer vi foretog har ikke reduceret vores skattebetaling i noget land, siger talsmanden.
- Hos Apple følger vi loven. Hvis systemet bliver ændret, så overholder vi det.
Argentina
Den argentinske finansminister Luis Caputo har drevet mindst to hemmelige skattelyselskaber.
Ingen af selskaberne, Alto Global Fund og Noctua Partners LLC, er angivet i Caputos indberetninger til det offentlige.
Caputo har sagt til ICIJ, at selskaberne er "investeringsfonde for venner og familie".
Over 100 millioner dollars har været administreret i selskaberne.
Brasilien
Landbrugsministeren i Brasilien Blairo Borges Maggi står også i papirerne med selskabet Amaggi and LD Commodities. Maggi har forklaret til medierne, at han ikke er reel ejer af selskabet og aldrig har modtaget penge fra det.
Også den brasilianske finansminister står nævnt i paradispapirerne. Han fortæller ligeledes, at han ikke modtager penge fra fonden Sabedoria Foundation, fordi den er sat op til velgørende formal efter hans død, og at han derfor ikke modtager penge fra fonden.