Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Portræt

Sanne Schroll (SF)
Født i 1975.
Studerende.
Bor i Fyns Amt.
Spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for Socialistisk Folkeparti i Fyns Amt.
Har ikke tidligere stilletop til Europa-Parlamentet.
Hvorfor stiller du op?
Jeg stiller op til Europaparlamentet, fordi jeg mener, at det er vigtigt med en stærk venstrefløj i Europa. EU er en vigtig politisk kampplads, som skal bruges til at løse de grænseoverskridende problemer, som landene ikke selv er i stand til at løse.

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. Miljøpolitikken skal styrkes gennem EU. Miljøet er jo netop en grænseoverskridende ting, og derfor er det indlysende, at EU skal være med til at løse vores miljøproblemer. EU skal gå forrest i kampen om internationalt at få et bedre miljø, f.eks. på klimaområdet. Her skal EU anvende sin styrke til at sikre at også USA forpligtiger sig til at skære ned på f.eks. co2 udslippet.
2. Landbrugsstøtten som den kendes i dag skal fjernes. Den er direkte ødelæggende for ulandene fordi de europæiske landmænd kan dumpe priserne på ulandenes markeder, samtidig med at vi i EU har så høje toldmure, så ulandene ikke har mulighed for at komme ind på vores markeder. Men også for de europæiske borgere er landbrugsstøtten en dårlig ide. Den koster hver borger i EU 2025 kr om året, fordi vi betaler overpriser på landbrugsvarer. Det vil sige at en familie på 4 personer skal betale 8300 kr ekstra om året for deres landbrugsvarer, fordi priserne holdes kunstigt oppe.
3. Sidst men ikke mindst mener jeg, at det er utrolig vigtigt at arbejde for, at EU får som målsætning at sikre fuld beskæftigelse. EU skal pålægge de nationale parlamenter at udarbejde beskæftigelsesplaner, som skal sørge for, at der i landet opnås fuld beskæftigelse. Det er altså landene selv, der skal udarbejde disse planer og gennemføre dem, men EU skal pålægge dem at gøre det, så det er sikkert at alle lande i EU arbejder for det samme mål, nemlig fuld beskæftigelse.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Det er utroligt vigtigt, at EU bliver gjort mere åbent så folketingspolitikerne og vælgerne kan følge med i, hvad det er der foregår i EU. For en politiker tror jeg, det er bedst at møde vælgerne der, hvor de er. Derfor deltager jeg gerne i alle mulige arrangementer, hvor vælgerne kan snakke og stille spørgsmål. Derudover kan man naturligvis skrive til aviserne samt over internettet.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
EU skal i den kommende valgperiode arbejde for en større åbenhed og mere demokrati. EU skal arbejde for at sikre en langt bedre miljøpolitik og forbrugerpolitik, hvor de europæiske forbrugere kan føle sig sikre på at de varer de køber ikke er tilsat farlige stoffer. EU skal afvikle landbrugsstøtten til fordel for ulanden og til fordel for de europæiske borgere.

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
SF samarbejder allerede i dag med flere forskellige grupper i parlamentet. Det arbejde skal naturligvis fortsætte, da det giver os styrke til at komme igennem med flere sager.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
Europaparlamentet er det eneste folkevalgte organ i EU, og det skal derfor naturligvis også styrkes. Det ser også ud til, at det er den vej det går, så det er jo godt.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen