Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Tove Videbæk

Portræt

Tove Videbæk (Krist.dem.)
Født i 1945.
Medlem af Folketinget for Kristendemokraterne.
Bor i Ringkøbing Amt.
Spidskandidat for Kristendemokraterne til Europa-Parlamentsvalget i Ringkøbing Amt.
Har tidligere stillet op til Europa-Parlamentetsvalget.
Hvorfor stiller du op?
Jeg stiller op til Europaparlamentsvalget, fordi jeg gerne vil vælges ind i parlamentet og være med til at rydde op i det voldsomme bureaukrati, som EU-systemet har udviklet sig til. Jeg vil gerne være med til at sikre, at EU kun beskæftiger sig med de grænseoverskridende sager, som bedst løses i fællesskab, mens alle øvrige sager bør overlades til de enkelte landes parlamenter. Jeg vil gerne sammen med de øvrige Kristendemokrater i parlamentet være med til at kæmpe for et Europa, hvor respekt for menneskeværdet, omsorgen for det enkelte menneske og ansvaret er i fokus. Og jeg vil gerne være med til at sikre, at EU-samarbejdet er præget af åbenhed, nærhed og demokrati.

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
Integration af de øst- og centraleuropæiske økonomier i EUs indre marked:

1. EU skal være et samarbejde mellem suveræne stater: Det er vigtigt, at EU ikke i sig selv får karakter af overnational instans, men bevarer sin status som samarbejdsforum for suveræne nationer. Vi har ikke brug for nogen EU-præsident eller -udenrigsminister. Derimod er der brug for samarbejde og retningslinier for de fælles og grænseoverskridende opgaver, vi står overfor.
2. EU skal skabe bedre handelsbetingelser for fattige U-lande: EU skal i langt højere grad være en positiv aktør i forhold til u-lande, og ikke som nu faktisk ødelægge fattige landes egne produktionsmuigheder. For øjeblikket sker det bl.a. ved prisdumping og ved hjælp af forskellige former for tekniske hindringer for EU´s import af forskellige landbrugsprodukter. Det er både uhensigtsmæssigt og uanstændigt over for de fattige lande.
3. Der skal ryddes op i det omfattende bureaukrati: Den ofte letsindige måde at omgås penge på, som man desværre støder på visse steder i EU-systemet, er en belastning for EU´s anseelse og effektivitet. Det drejer sig bl.a. om Europaparlamentets pendling mellem Strasbourg og Bruxelles og om de meget høje lønninger til EU-ansatte.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Jeg vil som nu i årets løb på opfordring tage ud til møder rundt i hele landet samt også selv tage kontakt med relevante fora. Derudover vil jeg kontakte medier, både landsdækkende, regionale og lokale, samt fortsat have god kontakt til diverse relevante organisationer og grupper. Politikerne i folketinget vil jeg holde kontakten vedlige med. Jeg vil om muligt hver uge komme ind omkring folketinget og vil foreslå Kristendemokraternes folketingsgruppe, at de giver mig mulighed for at deltage i nogle af folketingsgruppens møder, således at vi gensidigt kan orientere og informere hinanden om vigtige politiske sager.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
Udover at integrere de nye lande i EU vil det være sammen med alle medlemslande at skabe et Europa, hvor der er plads til alle og brug for alle. I den kommende valgperiode mener jeg, at nogle af de vigtigste udfordringer er - at udforme en menneskeværdig, fælles europæisk flygtningepolitik - at beskytte lønmodtagere mod urimelige løn- og arbejdsvilkår med en fælles europæisk lønmodtagerlov - at stille større krav til, hvilke tilsætningsstoffer fødevarer må indeholde - at sikre gode rammer for forskning og udvikling med respekt for menneskets grundlæggende værdi og naturens mangfoldighed - at sætte en stopper for svindel og overdrevet bureaukrati i EU-systemet

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
Jeg ser frem til at arbejde sammen med kristendemokrater i European People´s Party, EPP, den konservative og kristendemokratiske gruppe i parlamentet, som sandsynligvis bliver den største gruppe i parlamentet. Det giver et stort ansvar, men også store muligheder for samarbejde og indflydelse, som jeg vil bruge til at få vores politik gennemført. Kristendemokraterne i Danmark går til valget den 13. juni med klare visioner for de muligheder, der ligger i et integreret Europa. Men vi går også til valget med den sunde kritiske sans, der har kendetegnet partiets holdninger gennem årene. Vi vil sammen med vore kristendemokratiske søsterpartier i Europa kæmpe for et Europa, hvor respekt for menneskeværdet, omsorgen for det enkelte menneske og ansvaret er i fokus. Vi mener, at EU-samarbejdet skal være et mellemstatsligt samarbejde, præget af åbenhed, nærhed og demokrati.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
Europa-Parlamentet har med en række traktatændringer siden 1986 fået stadig større indflydelse på EU´s lovgivning, og med den kommende traktat ser Europa-Parlamentets indflydelse ud til at blive endnu større. Jeg mener, at dette er en positiv udvikling, fordi Europa-Parlamentet som det eneste direkte valgte organ sikrer den demokratiske legitimitet. Den øgede indflydelse skal Europa-Parlamentet bruge til at skabe et EU præget af større åbenhed, nærhed og demokrati.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen