Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Jakob From Høeg, Kristendemokraterne

Portræt

Jakob From Høeg (Krist.dem.)
Født i 1976.
Studerende.
Bor i Københavns Kommune.
Landsdækkende spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for Kristendemokraterne.
Har ikke tidligere opstillet til Europa-Parlamentet.
Hvorfor stiller du op?
Jeg vil gerne være med til at give Kristendemokraterne et mandat i Europa-Parlamentet. Den største partigruppe i Parlamentet er den kristendemokratiske-konservative gruppe og en plads dér vil kunne give Kristendemokraterne en god platform for at udøve politik til gavn for miljøet, forbrugerne og ulandene.

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. Miljøpolitik: EU's berettigelse ligger i at give løsninger på grænseoverskridende problemstillinger. Danmark kan ikke alene sætte høje standarder for spildevand, luftforening, affaldshåndtering og så videre. Tværtimod vil et lille land ofte under henvisning til den minimale globale effekt fristes til at køre på frihjul. Kun ved at samle ressourcerne og ved at sikre en høj fælles standard ved hjælp af bindende regler kan miljøet i Europa sikres og forbedres. indgå fælles forpligtende aftaler. Med udvidelsen kommer der en række lande ind i EU, som ikke har haft høje miljøstandarder og som har fået overgangsordninger på en række områder, idet opfyldelsen af EU's regler vil koste enorme ressourcer. Man kan forvente, at fremdriften på miljøområdet og indførslen af nye, strammere regler bliver mindre. Det vil jeg gerne hindre gennem mit arbejde i Europa-Parlamentet.
2. Forbrugerpolitik. Forbrugerne skal kunne anvende tøj, kosmetik og fødevarer uden at skulle frygte for sundhedsskadelige og hormonforstyrrende kemikalier.
3.Ulandene: Landbrugsstøtte bør omdannes til ulandsstøtte! Landbrugsstøtten er markedsforvridende, den skaber ekstraudgifter for forbrugerne og er ødelæggende for de fattigste landes landbrugsproduktion og eksportmuligheder. Midlerne - knap halvdelen af EU's budget - ville kunne bruges langt bedre til forskning, regional- og strukturstøtte og ulandsbistand.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
For min egen del vil jeg bruge IT og hjemmesider til at informere om mit arbejde i Parlamentet. Jeg vil deltage i den danske offentlige debat gennem medierne. Dernæst vil jeg arbejde for en integration af det hjemlige politiske arbejde og det EU-politiske i mit parti. Folketinget skal mere på banen i udviklingen af EU-retten og EU-politikken.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
EU er en europæisk nødvendighed. Det vigtigste er derfor at gøre EU til et samarbejde, der nyder stor tillid og opbakning i befolkningerne. EU skal hverken på det symbolske (navn, forfatningselementer, borgerrettigheder, præsident- eller udenrigsministertitler) eller det praktiske plan (at EU tildeles kompetence på alle/de fleste politiske områder) signalere eller muliggøre en europæisk overnational statsdannelse.

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
I Europa-Parlamentet drejer det sig for en parlamentariker bl.a. om at opnå ordførerskaber på udvalgte lovgivningsområder. På den måde kan den enkelte parlamentariker få stor indflydelse i et Parlamentet med snart 736 medlemmer. Som Kristendemokrater vil KD få sæde i den største gruppe i Parlamentet og vil gennem dygtigt politisk arbejde kunne bruge den betragtelige indflydelse, som en så stor gruppe i sagens natur har. I den forbindelse drejer det sig om at finde gode politiske samarbejdspartnere på tværs af partier og landegrænser i Europa-Parlamentet.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
Parlamentet skal være en medlovgiver på de fleste områder og skal udøve en kontrollerende funktion i forhold til Ministerrådet og Kommissionen. Europa-Parlamentet bør ikke gives initiativret. Gennem information fra bl.a. parlamentarikernes side skal Parlamentet være i stand til at vække større politisk interesse i fx Danmark. Den meget lave valgdeltagelse svækker Parlamentets berettigelse og folkelige forankring. Det bør ændres hurtigst muligt.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen