|
|
|
|
|
Trine Mach (Junibev.) |
|
Født i 1969. Funktionær. Bor i Københavns kommune. Kandidat til Europa-Parlamentsvalget for Junibevægelsen. Har tidligere opstillet til Europa-Parlamentet. | |
|
Hvorfor stiller du op? Grundlæggende fordi jeg vil have en opdatering af det europæiske samarbejde. Jeg vil gerne arbejde for, at EU bliver brugt til noget fornuftigt, at EU bliver et redskab man kan bruge, fremfor noget, man hele tiden må kæmpe mod. Jeg har arbejdet i EU-systemet i flere år, kender både Parlament og Kommission indefra og ved, hvor der skal sættes ind - og jeg vil gerne være med til at gøre EU-politik mere nærværende og konkret.
Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem? 1. Turbo på miljøsamarbejdet: Gennem stærke internationale aftaler og forpligtelser kan man for alvor sikre en bæredygtig udvikling. Retten til at være foregangsland skal sikres, så lande altid har muligheden for at gå længere og fungere som drivkraft. En helt konkret opgave er forslaget til ny kemikalielovgivning, REACH. Det er en unik chance for at få standset det store kemiske eksperiment, vi udsætter os selv, dyrene og naturen for. 2. Åbenhed og demokrati. EU mangler en grundlæggende folkelig forankring.Magten skal tilbage til politikerne, og borgerne skal have indflydelse og indsigt. Jeg vil forsøge at få en reel forvaltningslov for EU igennem : EU er et centralt politisk system med stor indflydelse på alle borgeres hverdag, og det skal leve op til moderne forvaltningsprincipper for åbenhed, magtfordeling, habilitet, kontrol og ansvar. Ved at spille den lidt fortærskede vagthunde-rolle vil jeg bidrage til en langt bedre orientering af offentligheden om, hvad der sker og arbejdes med i EU, arbejde for åbenhed i beslutningsprocessen, allerede fra dag 1, bla. gennem kortlægning af EU-kommissionens mange komiteer, som stadig er en jungle at få overblik over. 3. EU skal på internationalt plan være med til at løse konflikter uden brug af våben og fremme en global retsorden. Vi skal udvise global ansvarlighed overfor udviklingslandene og sikre opbakning til FN. Hvordan? Bl.a. gennem en reform af EU's udviklingsbistand og -politik og integrering af de hensyn i EU's handels- og landbrugspolitik.
Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget? Udover fast udsendelse af nyhedsbreve om mit arbejde i EU-parlamentet, indlæg i aviser osv., vil jeg drage rundt i Danmark til lokalforeninger, uddannelsessteder, højskoler, og alle andre steder, hvor man gerne ser mig til dialog og samtale. Bringe EU ind i indenrigspolitiske debatter og oparbejde et netværk i Folketinget samt udnytte muligheden for foretræde for Folketingets Europa-udvalg. Det gælder om at skabe en større kobling mellem den danske og den EU'ske debat og ditto politiske processer!
Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode? For EU som sådan er det at få udvidelsen med 10 nye medlemslande på plads og få gearet EU's struktur og budget til det. Der er behov for mere fleksibilitet i EU-samarbejdet, for en reform, der muliggør et EU i flere rum. Dertil kommer en gennemgribende slankning og demokratisering, og endelig en budgetreform. EU skal opdateres, så det matcher virlkeligheden i 2004! Konkret for EU-parlamentet er en af de vigtigste ting behandlingen af forslaget til kemikalielovgivning, som er en helt afgørende chance for at skabe kontrol med de mange tusinder af kemikalier, der omgiver os.
Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper? Til at skabe alliancer med ligesindede for at opnå politiske resultater. Hverken åbenhed, høje miljøstandarder, forbrugerbeskyttelse eller orden i Kommissionens regnskaber falder ned fra himlen. Det kræver en vedholdende politisk indsats på tværs af nationalitet og partipolitiske skel.
Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU? Parlamentet spiller en vigtig rolle for at kontrollere brugen af EU-midler, bla. ved kontrol med Kommissionens forvaltning af budgetterne. - Parlamentet er stedet, hvor lovgivningsforslag og tiltag kommer i offentlighedens lys, og parlamentarikerne har en vigtig rolle i at skabe opmærksomhed og politisk debat om nye tiltag. - parlamentet bør have medbestemmelse på alle områder, som EU skal beskæftige sig med.
Læs mere om kandidaten, klik her! | |
| | |
|
|