Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Hanne Dahl

Portræt

Hanne Dahl (Junibev.)
Født i 1970.
Funktionær.
Bor i Nordjyllands amt.
Landsdækkende spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for Junibevægelsen.
Har tidligere opstillet til Europa-Parlamentet og Folketinget.
Hvorfor stiller du op?
Hvis der kun sidder meget EU-begejstrede politikere i EU-parlamentet, vil borgerne kun få serveret en bestemt sandhed om EU-systemet. Jeg vil gerne have mandat til at være en af dem, der stiller nærgående og til tider ubehagelige spørgsmål til EU-systemet. Jeg vil gerne være med til at sikre, at danskerne hele tiden får sandheden og hele sandheden at vide - og være med til at sikre, at de bliver spurgt. Europa er borgernes -ikke EU-elitens.

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. EU's døre skal åbnes! Beslutningerne i EU skal træffes i åbenhed. Det er meget demokrati-fjendsk at handle vigtige spørgsmål af bag lukkede døre. Derved sker der det, at ingen kan holdes direkte ansvarlig for beslutninger. Det bliver systemet, der har besluttet. Det bør være de enkelte politikere, der har holdninger og siden kan holdes ansvarlig i offentligheden.
2. EU skal arbejde med grænseoverskridende problemer - og nøjes med det! EU skal nøjes med at lovgive om grænseoverskridende problemer. EU skal ikke blande sig i emner, vi ligeså godt eller bedre kan lovgive om i Folketinget. Jeg vil arbejde for at EU kun træffer beslutninger på de områder, hvor det danske Folketing ikke kan gøre det meningsfyldt.
3. EU skal på gør-det-selv-kursus i demokrati. EU lider af et stort demokratisk underskud. Kommissionen består af embedsmænd, som ingen har kunnet vælge. De har eneret på at fremsætte lovforslag. EU-parlamentet kan kun stille ændringsforslag til kommissionens lovforslag. Kommissionen bør kun kunne fremsætte lovforslag hvis et antal af nationale parlamenter ønsker det. Derved ville vi flytte magten tilbage til de nationale parlamenter - tilbage til borgerne.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Jeg vil bestræbe mig for hele tiden at melde tilbage til offentligheden, hvad der sker i Europaparlamentet. Jeg vil danne en baggrundsgruppe bestående af et - meget gerne - stort antal personer, som udfra forskellig baggrund vil kunne give mig input og kritik. Jeg vil i høj grad afprøve nyere kommunikationsformers egnethed til at fremme dialogen med borgerne. F.eks. ved at have en fast chat-"kontortid" hver uge.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
Naturligvis er spørgsmålet om terror-bekæmpelse lige nu et meget vigtigt og aktuelt spørgsmål, men for EUs fremtid mener jeg, at spørgsmålet om forfatningen bliver det vigtigste. Hvilken retning skal EU udvikle sig i? Skal fremtidens EU være et bredt og fleksibelt samarbejde eller er vejen fortsat den ideologisk begrundede "stadig tættere integration" ?

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
Jeg vil samarbejde med kritikere af EU på tværs af landegrænser om at få vist, at der findes en stærk folkelig modstand mod udvikling af en egentlig EU-stat.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
EU-parlamentet skal være det sted, hvor borgernes interesser bliver ført frem. Det er her, at der skal siges fra overfor svindel og fråds med skatteydernes penge. Parlamentet skal selv gå i forreste række. Parlamentet skal være et kontrol-organ der råber op og trækker ting frem i lyset.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen