Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Finn Teilmann

Portræt

Finn Teilmann (Junibev.)
Født i 1950.
Selvstændig.
Bor i Frederiksborg Amt.
Kandidat til Europa-Parlamentsvalget for Junibevægelsen.
Har ikke tidligere opstillet til Europa-Parlamentet.
Hvorfor stiller du op?
Jeg er kandidat til EU-parlamentet, fordi jeg vil arbejde for et forstærket folkestyre i EU. Konventets forslag til en EU-forfatning viser med al tydelighed, at stadig flere beslutningsområder ønskes overført til EU/Bruxelles. På den måde reduceres de nationale parlamenters og dermed befolkningernes demokratiske indflydelse på væsentlige politiske områder. Et EU hvor de eneste der må stille lovforslag (Kommisionen) ikke er folkevalgte, og hvor de folkevalgte ikke må stille lovforslag er ikke et EU med et stærkt demokrati og folkestyre - det er et fåmandsvælde.

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. Nærhedsprincippet skal tages alvorligt. I dag afgør Kommissionen på en meget lang række vigtige områder, hvad der kan besluttes lokalt og hvad der besluttes af EU. I parlamentet vil jeg arbejde for, at det skal være de nationale parlamenter som selv beslutter, hvad der er fælles kompetence og hvad der bestemmes hjemme.
2. Svindlen med EU-midler er uacceptabel. Jeg vil i EU-parlamentet stemme imod ethvert dokument, som ikke har den rette regnskabsmæssige legitimitet. Endvidere vil jeg arbejde for en væsentlig reduktion af EU's mange tilskudsordninger. Dermed vil mulighederne for svindel også blive reduceret. Sidst men ikke mindst vil indførelse af et effektivt regnskabs- og revisonssystem være nødvendigt. I dag kan EU-revisorerne, på grund af en utilstrækkelig regnskabsmæssig opbygning, kun stå inde for en meget begrænset del af EU's regnskaber.
3. De danske forbehold skal respekteres. Og det er ikke kun de danske, men alle EU's medlemmer skal kunne sige ja tak til nogle fælles arbejdsområder og nej tak til andre. På den måde fås et EU, der bygger på et frit og fleksibelt samarbejde mellem forskellige demokratier. Et EU som på den måde utvivlsomt vil have et større folkeligt engagement end tilfældet er i dag.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Som tak for vælgernes stemme vil jeg fortsætte Junibevægelsens mangeårige arbejde med folkelig EU-oplysning - både gennem de gængse medier og via egen web-site. Herudover udvides min hjemmeside www.finnteilmann.dk til kommunikationslinie via e-mail til og fra den enkelte vælger. Det er den eneste måde, hvorpå man som parlamentariker kan forvalte vælgernes stemme bedst muligt.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
EU's vigtigste opgave i den kommende valgperiode bliver at få vedtaget nogle retningslinier, som tilgodeser demokrati og folkestyre væsentligt bedre end tilfældet er i dag. Et EU der kun tager sig af grænseoverskridende problemer og lader lokale politik-områder blive besluttet lokalt.

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
Jeg vil naturligvis samarbejde med de andre parlamentsmedlemmer og politiske grupper, som deler ønsket om et EU, der er stærkt på de nødvendige grænseoverskridende områder og som respekterer folkestyrets styrke på lokale politik-områder.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
I et fremtidigt EU, hvor den politiske proces har udspring i de nationale parlamenter (og ikke som i dag fra Kommisionen), er EU-parlamentets væsentligste rolle at kontrollere EU's egne institutioner.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen