Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Portræt

Jan Høgfeldt (Folkebev.)
Født i 1954.
Funktionær.
Bor i Ringkøbing Kommune.
Kandidat til Europa-Parlamentsvalget for Folkebevægelsen mod EU.
Har ikke tidligere opstillet til Europa-Parlamentet.
Hvorfor stiller du op?
Som EU modstander og faglig aktiv (tillidsmand), håber jeg at kunne være med til at gøre en forskel. Yde mit til sammen med andre EU modstandere, at sikre den reele EU modstand et godt valg. Sikre at vi vælgere, får et reelt grundlagt at tage stilling på, når EU politikerne skal til at lokke og true os til at sige ja til EU grundloven og EU staten. Sikre at EU modstanden ikke kun kædes sammen med nationalisme og racistiske undertoner. Sikre at EU politikernes stormagts drømme bliver afsløret, tror ikke på at EU kan blive en modpol til USA. Nej til EU - Ja til Verden.

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. EU grundloven. Her skal der gøres alt, hvad der er muligt for at sikre så reel oplysning som overhovedet muligt. Hvis det lykkes EU politikerne at true og lokke den danske befolkning til et ja, er det slut med Danmark som en selvstændig stat. Ja til EU grundloven er et ja til EU staten. Jeg tror på, at reel oplysning om EU grundloven vil sikre et stort nej, når den kommer til afstemning. Her får Folkebevægelsen mod EU en stor opgave, personlig vil jeg yde, hvad det er mig muligt for at sikre kendskabet til konsekvenserne, hvis det bliver et ja.
2. Miljøet er også en af de områder, der ligger mig meget på sinde. Her skal det sikres, at EU ikke skader miljøet ved at vælge laveste fællesnævner. Miljøet er for stor et område til EU, her skal der samarbejdes på verdensplan. I det samarbejde tror jeg, det er vigtigt, at Danmark deltager som en selvstændig stat.
3. Arbejdsmarkedspolitik. Her er det vigtigt, at vi sikre det danske forhandlingssystem. Nej til politiske indgreb, som vil være konsekvensen, hvis EU skal have indflydelse. Forholdene på det danske arbejdsmarked sikres bedst af de implicerede parter, fagbevægelsen og arbejdsgiverne. Ligeledes ser jeg også en stor fare ved de mange privatiseringer, som efter min mening kun er med til at fordyre det for os forbrugere. Kampen mod privatiseringerne bør ske gennem det danske politiske system og fagbevægelsen. Folkebevægelsens opgave er at afsløre EU og EU politikernes forsøg sikre vejen for privatiseringerne.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Dialogen med vælgerne og politikerne i folketinget skal sikres ved, at beslutningerne om danske forhold besluttes i det danske folketing. Reel oplysning vil sikre stor indflydelse, personlig vil jeg deltage på alle de niveauer, det er mig mulig.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
Det vigtigeste er at sikre et rungende nej til EU grundloven, og nedlæggelsen af et selvstændigt Danmark. Det sikres gennem reel oplysning om EU grundloven, og her har folkebevægelsen en stor opgave.

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
Samarbejdet med medlemmer af EU parlamentet, skal bruges til at sikre reel oplysning, så vælgerne få et rigtigt grundlag for indflydelse. Samarbejdet skal sikre, at vælgerne også i de øvrige EU lande får mulighed for at stemme om EU grundloven.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
Jeg håber, at indflydelsen bliver meget lille. Beslutningerne bør ligge i de nationale parlamenter.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen