Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Steen Nielsen

Portræt

Steen Nielsen (Soc.dem.)
Født i 1971.
Faglært.
Bor i Storstrøms amt.
Kandidat til Europa-Parlamentsvalget for Socialdemokratiet.
Har ikke tidligere opstillet til Europa-Parlamentet.
Hvorfor stiller du op?
For at gøre verden, Europa og Danmark til et bedre sted at leve for alle mennesker. Det lyder selvfølgelig flot, men det er jo det som driver os - i hvert fald mig - til at beskæftige sig med politik. Som alle socialdemokrater er jeg optaget af, hvordan vi kan løse de mange udfordringer i EU, og hvordan vi kan iværksætte nye initiativer, nye tænkemåder og nye måder at se verden på. Der er aldrig før i verdenshistorien været et forum som EU. Det er et meget spændende og unikt fællesskab, og jeg har den dybeste respekt for de mennesker, der i tidernes morgen udtænkte dette projekt. Selvom EU-stoffet ind imellem kan virke uoverskueligt, så er det vigtigt at slå fast, at alt arbejde i EU på et eller andet niveau har de europæiske befolkninger i centrum. Det handler om fred og velfærd ? værdier som ikke er konstante, men som hele tiden skal forsvares og udvikles. Den udvikling vil jeg gerne tage ansvar for og tage del i - derfor vil jeg gerne i Europa-Parlamentet.

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. Ligestilling, fordi der, desværre, er langt til reel ligestilling i Europa. Dels er det en menneskeret, at alle - uanset køn - har lige muligheder og lige rettigheder, og dels er kvindernes stilling i samfundet afgørende for en bedre verden. De lande i verden der bedst til velfærd, er også de lande hvor kvindernes rettigheder har bedst kår, så kvinder og velfærd går hånd i hånd.
2. Uddannelse, fordi det er forudsætningen for velfærd. På uddannelsesområdet skal vi være bedre til at lære af hinanden. EU skal sikre et større samspil mellem de enkelte nationale uddannelsessystemer. Jeg vil arbejde for, at der kan skabes bedre muligheder for uddannelse i andre lande end ens eget.
3. Forholdene i udviklingslandene, fordi det er umenneskeligt og fordi det på længere sigt kan blive en alvorlig trussel for hele den vestlige verden. Bistanden skal op, gælden skal slettes, der skal satses på at opbygge holdbare offentlige institutioner der kan danne grundlag for fornuftig regeringsførelse. Der skal arbejdes på mange fronter. Og her spiller kvinderne igen en nøglerolle.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Ved at være til stede. Dialogen med vælgerne går i partier som oftest gennem de enkelte partiforeninger, kredse og amtsbestyrelser. Dem vil jeg arbejde tæt sammen med. Jeg vil deltage i møder på Christiansborg, og så handler det om at snakke med alle de folk, jeg normalt snakker med i min hverdag i en ganske almindelig købstad.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
Abejdsløsheden. Uddannelse. Miljø. Dyrevelfærd. Kultur. Ligestilling. Forfatningstraktaten.

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
Jeg vil arbejde for at der bliver ført Socialdemokratisk politik i EU. Det betyder et meget tæt samarbejde med vores kammerater i de andre europæiske Socialdemokratier.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
Jeg ser det som en ligeværdig partner til ministerrådet og regeringslederne. Det eneste direkte folkevalgte organ i EU skal spille en større rolle i udformingen af EU's politik. Det vil styrke demokratiet i EU.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen