|
|
|
|
|
Kaj Johansen (Socialdemokraterne) |
|
Født i 1952. Ufaglært arbejder. Bor i Ringkøbing Amt. Spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for Socialdemokraterne i Ringkøbing Amt. Har ikke tidligere opstillet til Europa-Parlamentet.
| |
|
Hvorfor stiller du op? Efter jeg i mange år har været ret sur på EU's beslutninger og specielt på de beslutninger, der er taget på det arbejdsmarkedspolitiske område, ja - så opfordrede min kredsformand mig til at stille op til det kommende Europaparlamentsvalg, da han mente, det ville være godt med en person som mig, som har rod i det virkelige liv, og som ikke står tilbage for at kalde en skovl for en skovl.
Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem? Arbejdsmarkedspolitikken er det område jeg prioriterer højest, da der vil ske meget på det område i den allernærmeste fremtid, og med mit kendskab til dette område igennem mit nuværende arbejde, som afdelingsformand for SiD. For mig er det vigtigt, at det aftalesystem vi kender her i landet og i Norden, skal være det bærende element i fremtidens arbejdsmarkedspolitik for EU. Med de erfaringer vi har gjort med den danske model viser, at kombinationen af aftaler mellem arbejdsmarkedets parter og suppleret med lovgivning, har givet en række fordele, som giver mulighed for, at aftalerne tilpasses den virkelighed som arbejdsmarkedet virker i. At sikre sig et godt og fair arbejdsmarked er en af de største opgaver for EU. En naturlig opfølgning på arbejdsmarkedspolitik er jo socialpolitik, og det er af de ting, som jeg ser det, der kræver en tilretning, så de der ikke nødvendigvis er tilknyttet arbejdsmarkedet, også kan få et godt indholdsrigt og værdig tilværelse i fællesskabet. At der er nogen, der vil snyde og bedrage, er vi godt klar over, og ingen af os synes vel, det er sjovt at vores skattepenge skal gå til disse "snydetampe", så dette område har ikke bare min, men vel nok alles bevågenhed.
Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget? Var det ikke bedre at spørge en folketingspolitiker? Hvis du mener mellem vælgerne og politikerne i EU. Ja - så vil jeg gerne prøve at svare på det, men dette er en svær opgave, - hvordan får vi almindelige mennesker til at interessere sig for EU- politik? Det er en svær opgave at gøre EU-spørgsmål til folkeeje, men jeg vil i hver måned afholde et folkeligt møde, hvor jeg vil informere om de tiltag, der er igang i EU, og tilhørerne får mulighed for at stille spørgsmål og komme med gode ideer. Det kunne eventuelt arrangeres som et fyraftensmøde med fællesspisning. Møderne vil blive afholdt forskellige steder her i amtet, så alle har mulighed for at komme, uden at være afhængig af lang transport.
Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode? At sikre et godt og fair arbejdsmarked, samt sikre at de der ikke nødvendigvis er tilknyttet arbejdsmarkedet også kan få et godt, indholdsrigt og værdig tilværelse i fællesskabet, se det er den største opgave for EU.
Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper? Det er klart at jeg sammen med mine fremtidige kollegaer, vil lægge pres på EU systemet for at imødekomme mine krav, som står ovenfor.
Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU? Jeg ser, at parlamentet er det sted, der udformes politikker på de væsentlige områder for fremtidens EU, at parlamentet har retten til at fremsætte lovforslag m.v., og sker det ikke, er der mange, der mener, at demokratiet er trådt under fode. EU skal i bund og grund være et demokratisk styret organ, hvis vigigste opgave er at sørge for, at alle borgerne i EU føler, de har et vist ejerskab af EU, se så er vi nået langt. | |
| |