Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Anna Haaland Hansen

Portræt

Anna Haaland Hansen (Soc.dem)
Født i 1978.
Studerende.
Bor i Københavns Kommune.
Spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for Socialdemokratiet i Frederiksberg Kommune.
Har ikke tidligere opstillet til Europa-Parlamentet.
Hvorfor stiller du op?
Min vision for fremtidens Europa er at finde socialt ansvarlige løsninger på de problemer, som vi oplever i vores hverdag og i verden udenfor, men som Danmark ikke kan løse alene. Jeg vil være borgernes talerør i EU og sætte menneskers rettigheder og muligheder i centrum for mit arbejde.

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. EU skal skabe flere og bedre job for alle : EU skal sætte turbo på beskæftigelsen og skabe gode betingelser for vækst og fremgang. Det skal ske ved massive investeringer i forskning og uddannelse til alle. Samtidig skal de stive regler i vækst- og stabilitetspagten blødes op, så lande med lav vækst og høj arbejdsløshed ikke tvinges til at gennemføre besparelser, der gør ondt værre. : EU skal sikre et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø for alle lønmodtagere.Gennem fælles minimumsstandarder skal vi undgå, at landene konkurrerer om at tiltrække virksomheder ved at underbyde hinanden i dårligt arbejdsmiljø. : EU skal bekæmpe diskrimination og arbejde for lige løn og lige rettigheder for kvinder og etniske mindretal i alle dele af samfundslivet.
2. EU skal sikre forbrugernes rettigheder : Alle fødevarer, der indeholder genmodificerede organismer, skal mærkes tydeligt, så forbrugeren får et reelt valg. : Indholdsstoffer, der mistænkes for at have skadelige effekter på mennesker, skal forbydes, indtil andet er bevist : det er dit liv, kemikalieindustrien leger med.
3. EU skal spille en mere aktiv global rolle : EU skal afvikle sin urimelige landbrugsstøtte, der koster milliarder af kroner og som holder priserne på landsbrugsprodukter kunstigt højt oppe. Når landbrugsstøtten afvikles, vil det give ulandene mulighed for at komme ud af fattigdomsfælden, fordi de får bedre betingelser for at sælge deres varer. EU skal kæmpe for progressive, sociale og humanistiske værdier.

Med en fælles og stærk udenrigspolitisk stemme skal EU kæmpe for demokrati, menneskerettigheder, fri og fair handel og globale miljøaftaler. EU skal gå i front i kampen for reel ligestilling mellem kvinder og mænd - også på globalt plan. EU skal være med til at sikre kvinder og børns rettigheder og bekæmpe handel med kvinder.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Jeg vil se det som en stor og meget væsentlig opgave at have en konstant dialog med de danske vælgere om EU, og de sager som Europa-Parlamentet arbejder med. Hvis jeg bliver medlem af Europa-Parlamentet vil jeg, ligesom jeg gør i dag, rejse rundt i landet for at deltage i debatmøder om EU.

Samtidig er det vigtigt, at medlemmerne af Europa-Parlamentet og Folketinget bliver bedre til at samarbejde. Mange af de forhold som Folketinget tager stilling til i dag, har Europa-Parlamentet haft indflydelse på forinden. Som medlem af Europa-Parlamentet vil jeg derfor lægge stor vægt på et tæt samarbejde med Socialdemokraterne i Folketinget, så vi sikrer en politisk sammenhæng mellem de beslutninger vi træffer i Danmark og Bruxelles.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
Det vigtigste for EU i den kommende valgperiode, bliver at skabe flere og bedre arbejdspladser. En europæisk beskæftigelsespolitik skal tage udgangspunkt i Lissabon-strategien om at skabe flere og bedre job ved at stimulere højproduktiv beskæftigelse gennem investeringer forskning og uddannelse.

Viden skal være drivkraften i vores fælles europæiske samfund, både som garant for beskæftigelsen og det sociale velfærdssamfund. Viden er simpelthen en betingelse for den omstillingsparathed, en effektivisering af produktion fordrer. Faktum er dog, at de nødvendige investeringer i uddannelse og forskning i dag bliver nedprioriteret eller syltet i de fleste europæiske lande. Der er derfor behov for, at EU i højere grad koordinerer og udformer de indsatsområder, der bør prioriteres.

Konkret foreslår vi investeringer i tværregionale grænseoverskridende vækstcentre, der kan koncentrere investeringer omkring sig i niche-industrier. Vækstcentrene skal sikre en faglig og geografisk mobilitet samt være motorer for jobskabelse inden for service, miljø- og vidensindustrier. Vækst- og Stabilitetspagten skal også fornyes. Kravet om, at budgetunderskuddet max. må udgøre 3% af BNP bør revurderes, så lande med lav vækst og høj arbejdsløshed ikke tvinges til at gennemføre besparelser der gør ondt værre.

Samtidig foreslår vi, at der indarbejdes et nyt konvergenskrav om at et lands arbejdsløshed ikke må overstige 8%. På denne måde bliver det et EU-krav, at hver enkelt land skal koncentrere sig om at øge beskæftigelsen.

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
Jeg vil i det daglige arbejde indgå i et tæt samarbejde med medlemmerne i den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
Europa-Parlamentet får en stadig større rolle at spille fremover. Både som den institution der godkender budgettet, kontrollerer Kommissionen og er medlovgiver på stadig flere vigtige politikområder, der berører os alle. Som direkte bindeled mellem EU og befolkningen, kan Europa-parlamentarikerne også være med til at øge EUs demokratiske legitimitet.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen