Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Simon Emil Ammitzbøll

Portræt

Simon Emil Ammitzbøll (Rad.V:)
Født i 1977.
Studerende.
Bor i Københavns Kommune.
Kandidat til Europa-Parlamentsvalget for Det Radikale Venstre.
Har ikke tidligere opstillet til Europa-Parlamentet.
Hvorfor stiller du op?
Jeg stiller op til Europa-parlamentet fordi jeg gerne vil gøre en forskel i Europa. Jeg stiller op som radikal og som social-liberal. Jeg vil repræsentere politiske synspunkter i Europa - og ikke "danske interesser".

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. Afskaf landbrugsstøtten. Det kan ikke være meningen, at vi skal hælde penge i en produktion, der ikke kan klare konkurrencen fra andre lande. Det eneste vi får ud af det, er højere priser for forbrugerne og en skævvridning af den internationale konkurrence. Det kan ingen være tjent med.
2. Stram miljøpolitik. Fourening går på tværs af landegrænser. Fabriksrøgen kan ikke se de røde streger på et kort, og vind og strømforhold kan føre en oliekatastrofe fra det ene land til det andet.
3. Reel ligestilling. Mænd og kvinder skal have lige muligheder. Det er vigtigt at huske, at debatten ikke stoppede i 70´erne. En anden ligestillingsdebat er homoseksuelles rettigheder. En sag som meget vel kan blive aktualiseret af EU´s udvidelse med ti nye lande.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Hvis jeg bliver valgt til Europa-parlamentet vil netop denne opgave have stor bevågenhed. Det er vigtigt, at danske medlemmer af Europa-parlamentet også er meget i Danmark, således at dialogen med vælgerne kan foretages løbende. Men også internettet er et redskab, der kan bruges til dialog. Eksempelvis gennem hjemmesider og emails. I dag er det et stort problem, at partierne i Folketinget (og de øvrige nationale parlamenter) ofte opdager sager i EU for sent. Derfor er det vigtigt med dialogen mellem partifæller i forskellige folkevalgte organer.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
Det vigtigste emne for EU er at få forfatningstraktaten i hus. Det er en nødvendighed, hvis EU fortsat skal have en effektiv beslutningsproces. Forfatningstraktaten indeholder en lang positive tiltager. Bl.a. styrkes den demokratiske gennemskuelighed i Ministerrådet. Og formanden for Det Europæiske Råd skal fremover vælges i enighed. På den måde undgår vi at få folk som Silvio Berlusconi som EU-formand i fremtiden. Det er et klart plus.

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
Det er utroligt vigtigt, at der er et godt samarbejde på tværs af lande. Medlemmerne af Europa-parlamentet bliver valgt efter politisk tilhørsforhold, og skal som sådan ikke varetage nationale interesser. Ideelt set mener jeg, at kandidaterne burde opstilles på europæiske lister. Sådan så en spansk vælger også kunne stemme på en svensk socialdemokrat og en græsk vælger kunne stemme på mig.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
Det er vigtigt, at Europa-parlamentet styrkes. Europa-parlamentet er det eneste organ i EU med direkte folkevalgte repræsentanter. Dybest set er det en uskik med alle de indirekte udpegede organer. Det er desværre med til at cementere forestillingen om demokratisk underskud i EU.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen