Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Keld Kollerup Kvist

Portræt

Keld Kollerup Kvist (Rad.V.)
Født i 1948.
Selvstændig.
Bor i Nordjyllands amt.
Kandidat til Europa-Parlamentsvalget for Det Radikale Venstre.
Har tidligere opstillet til Europa-Parlamentet og Folketinget.
Hvorfor stiller du op?
Jeg mener, at nogen skal vise vejen og være parat til selv at gå forrest med faklen. Det er så blevet mit lod i det nordjyske for Det Radikale Venstre. Jeg mener i øvrigt også, at jeg har viden indsigt og erfaring til at løfte opgaven.

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. Europa skal sætte sig ambitiøse mål for at fremme forskning og udvikling i fremtidens teknologier, f.eks at kunne dække energiforbruget i hele EU ved vedvarende energi i år 2015. Herved kan vi få et teknologisk spin-off til fremstilling af nye produkter og skabe nye arbejdspladser i takt med alle dem vi mister til lavtlønslande. Vi vil ikke slække på fri og fair trade målene i WTO-forhandlingerne. Det indebærer også en afvikling af landbrugsstøtteordningerne.
2. Skat på servicearbejde skal ned for at sikre vor konkurrenceene globalt. I stedet skal skat på energi og ressourcefrbrug sættes op for at fremme en bæredygtig udvikling. Et europæisk retssamfund, hvor organiseret kriminalitet bliver effektivt bekæmpet på tværs af de gamle grænser og forbryderne straffet.
3. Et Europa, der kan stå på egne ben og som kan forsvare sin suverænitet og økonomiske og sikkerhedspolitiske interesser, herunder sikre stabile politiske og økonomiske forhold i vore naboområder som Balkan, Mellemøsten og Nordafrika.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Den radikale gruppe har tradition for at have en sekretær siddende sammen med folketingsmedlemmernes sekretærer på Christiansborg. Desuden har jeg nære kontakter til den nuværende folketingsgruppe og det radikale bagland, så den side kan sikres. Dialogen med vælgerne vil jeg sikre ved at offentliggøre et ugebrev og skrive kronikker/læserbreve om vigitge emner til behandling. Jeg vil bestræbe mig på at få et personligt kendskab til flere journalister og afsætte "gode historier" om, hvad der rører sig i Europaparlamentet. Jeg vil desuden prioritere invitationer til deltagelse i vælgermøder/debatmøder højt. Jeg har ikke længee små børn, så hele døgnet kan tages i brug.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
Det er afgørende, at den nye forfatningstraktat falder på plads som grundlag for det videre arbejde og en rimelig magtfordeling i den Europæiske Union. Det er vigtigt, at forskning og udvikling fremmes ved politiske initiativer for at skabe nye arbejdspladser, herunder bruge regionalfondsmidlerne konstruktivt i de nye lande og ligeledes lave joint venture selskaber med naboområder med store arbejdsløshedsproblemer for at forebygge "Hungerhæren" vælter os. I den ende er det også afgørende, at der udvikles en fælles solidarisk asyl- og flygtningepolitik, der hviler på humanistiske principper og international ret, men som også sikrer, at de enkelte lande magter at skabe en succesfyldt integration. Vi har brug for indvandring til at fylde hullerne ud på arbejdsmarkedet. Alle Europæiske lande oplever for tiden, at de ikke er istand til at reproducere deres egen befolkning.

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
De Radikale er medlem ELDR gruppen i parlamentet sammen med partiet Venstre fra Danmark. Det samarbejde har fungeret godt og i dag er RV mainstream i gruppen, mens Venstre er marginaliseret. RV har næstformandsposten for tiden, så det samarbejde ser jeg frem til udbygges.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
For mig tegner der sig et stadigt mere ligeværdigt forhold mellem EUP og Det europæiske Råd i lovgivningarbejdet i EU. Det mener jeg er godt, fordi der vil gå mange år, inden det vil falde naturligt at gå til valgkamp efter europæisk politiske anskuelser. Der føler vælgerne sig mere trygge ved det kendte og de valgte folketingspolitikere og de facto regeringen hjemlandet. Jeg mener, det er et godt match mellem EUP og regeringernes nationale interesser i at sikre beskæftigelse og store nationale virksomheders interesser. Jeg tror det sidste vil aftage i takt med globaliseringen, fordi alle store virksomheder efterhånden er globalt organiseret og ikke kun tænker nationalt og slet ikke skattemæssigt.

Læs mere om kandidaten, klik her!
Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen