Forside
Indland
Udland
24 timer
Penge
Kriminalitet
Politik
Kultur
EU
Vejret
Baggrund
Lyd/Video
TV
Radio
Sport
Regionalt
International
Nyhedsbrev
Mobil
Kontakt
Søg
Kandidater

Kristian Kolind

Portræt

Kristian Kolind (Kons.)
Født i 1979.
Studerende.
Bor i Frederiksberg kommune.
Kandidat til Europa-Parlamentsvalget for Det konservative Folkeparti.
Har ikke tidligere opstillet til Europa-Parlamentet.
Hvorfor stiller du op?
Jeg stiller op til parlamentet, fordi jeg er overbevist om, at jeg kan gøre en forskel for den næste generation. Når du står op om morgenen, så er der mad på morgenbordet, sandsynligvis et job at stå op til, og en sommerferie at glæde sig til. Hvis EU bare fortsætter som det kører i dag, så bliver vi overhalet af USA, Japan og Indien. Så er det ikke sikkert, at der er et job at stå op til om 25 år. Derfor vil jeg arbejde for, at EU skal ændre kurs: det skal handle mere om højteknologi end om køer og grise

Hvad er dine tre største mærkesager, og hvordan vil du arbejde for dem?
1. Tyrkiet ind i EU: EU er ikke kun en kristen klub! Tyrkerne kan bidrage en masse til EU, når de får styr på menneskerettighederne. Jeg vil stemme for Tyrkiets optagelse, og arbejde for at overbevise skeptikerne i parlamentet. Et moderne arbejdsmarked: Som udgangspunkt mener jeg EU skal holde sig fra at regulere arbejdsmarkederne. Det, EU kan gøre er at gøre det lettere at uddanne sig i EU, gøre uddannelser fra et EU-land brugbart i andre EU-lande, få flere kvinder i arbejde i EU, og ikke mindst sikre, at virksomheder, der tager et socialt ansvar, bliver belønnet, ikke straffet.
2. Desuden vil jeg opfordre de enkelte landes regeringer til at gøre deres arbejdsmarkeder langt mere fleksible. Hvis en virksomhed ikke kan afskedige medarbejdere, så ansætter den færre medarbejdere. Et mere fleksibelt arbejdsmarked i EU er både til gavn for arbejderen og den arbejdsløse, og helt nødvendigt hvis EU skal følge med USA i udviklingen
3. Flere nystartede virksomheder: Jeg vil arbejde for at etablere en fælleseuropæisk innovationsfond til iværksættere, for at fjerne bureaukratiet, for at gøre vilkårene for nye virksomheder ens i hele EU, og for at stramme patentreglerne til gavn for små virksomheder.

Hvordan vil du sikre dialogen med de danske vælgere og politikerne i Folketinget?
Ved ikke at bosætte mig permanent i Bruxelles, så jeg kommer til at opholde mig så meget som muligt i Danmark modsat de nuværende parlamentarikere. Desuden vil jeg deltage i så mange danske vælgermøder som muligt. Dialogen med de danske vælgere kræver dog også et medie, der gider at være mellemmand. Derfor opfordrer jeg DR til at dække EU-stof langt mere omfattende end det er tilfældet i dag.

Hvad mener du er det vigtigste for EU i den kommende valgperiode?
At stoppe nedturen i EU! De seneste økonomiske nøgletal bekræfter, at USA har en langt højere vækst end EU. Hvis denne tendens fortsætter, ser det sort ud for Europas beskæftigelse og velfærdssystemer, hvis ikke vi satser langt mere på uddannelse og forskning, samt på at stimulere de mennesker, der ønsker at starte egen virksomhed.

Hvordan vil du bruge samarbejdet med de andre landes medlemmer i Europa-Parlamentets politiske grupper?
Den konservative/kristdemokratiske gruppe (EPP), som jeg bliver medlem af, er den største og mest indflydelsesrige gruppe i parlamentet. Jeg skal ikke i parlamentet for at forsvare danske særinteresser, men for at gøre, hvad der er bedst for Europa - derfor er det helt naturligt at samarbejde med EPPs medlemmer, der for de flestes vedkommende også har som hovedmål at tage de beslutninger, der er bedst for hele EU, og ikke bare deres eget land.

Hvordan ser du Europa-Parlamentets rolle i fremtidens EU?
EU er i dag en UPO - et uidentificeret politisk objekt. Den rolle, forfatningstraktaten lægger op til at parlamentet skal have, synes jeg er passende: nemlig som en "sikkerhedsventil" i det europæiske samarbejde. Jeg mener ikke umiddelbart at parlamentet skal have ret til at stille lovforslag. Hvis dette var tilfældet, ville der komme en lang række forslag med specifikke nationale særinteresser, hvilket jeg mener ville være skadeligt for det europæiske samarbejde.

Læs mere om kandidaten, klik her!

Flertal vil have dansk EU-kommissær

Valgvindere åbner for EU-kritik

Nyrup fik over 400.000 stemmer

Nyrup slår Schlüters stemmerekord

Bekymring over stemmeprocent

Kritisk europæisk presse efter valg

Skepsis i de nye EU-lande

Gult kort til Tony Blair

Fogh: Lad os klappe ad Nyrup

Nederlag til Berlusconi

  Flere EU-nyheder
Find de kandidater til valget, som du er mest enig eller uenig med
Gense Krydsild fra DR 1 og de web-valgmøder vi har holdt på dr.dk med spidskandidaterne
Analyseinstituttet Epinion har for TV-avisen gennemført en række målinger af danskernes holdninger til valget.
1. undersøgelse (27/5) Word-dokument
2. undersøgelse (5/6) PDF-dokument
Du kan finde masser af undervisningsmaterialer om EU på dr.dk/skole

 Til toppen