Etisk Komité kritiserer rideformand for kongehus-kontakt

Både formand Dan Boyter og dele af bestyrelsen i Dansk Ride Forbund modtager nu kritik fra Etisk Komité.

Dan Boyter modtager nu kritik for sin ledelse af Dansk Ride Forbund. (Foto: © Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix)

Dan Boyter burde aldrig have rettet henvendelse til kongehuset.

Det er én af de klare konklusioner i den kritik, som Etisk Komité nu udtaler af formanden i Dansk Ride Forbund.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som komitéen torsdag har udsendt.

Heri udtaler Etisk Komité kritik af Dan Boyter for flere konkrete beslutninger, som formanden har truffet i sit samarbejde med bestyrelsen i Dansk Ride Forbund.

Etisk Komité, der arbejder uafhængigt under Danmarks Idrætsforbund, tog tilbage i september sagen op, efter fire bestyrelsesmedlemmer indbragte klager over formand Dan Boyter.

Her var ét af klagepunkterne fra de fire bestyrelsesmedlemmer, at Dan Boyter skulle have forsøgt at presse prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ud af bestyrelsen i Dansk Ride Forbund ved blandt andet at kontakte privatsekretærerne for henholdsvis kong Frederik og prinsesse Benedikte, der var protektor for forbundet på daværende tidspunkt.

Boyter bekræftede over for DR Sporten, at han havde kontaktet kongehuset angående prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgensteins virke i Dansk Ride Forbund, men han afviste, at det var for at presse hende til at træde ud af bestyrelsen.

Men nu modtager DRF-formanden altså kritik for at have henvendt sig til kongehuset, ligesom han kritiseres for yderligere fire konkrete punkter.

Også bestyrelsesmedlemmer får kritik

Bestyrelsesballaden i Dansk Ride Forbund begyndte tilbage i september, hvor Dan Boyter fortalte offentligt, at fire bestyrelsesmedlemmer i skikkelse af Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey, Henrik Jørgensen og prinsesse Nathalie Zu Sayn Wittgenstein havde erklæret mistillid til ham.

Som følge af urolighederne og fløjkrigen i bestyrelsen foreslog formanden at indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde med henblik på at få valgt en ny bestyrelse. Men det forslag stemte de fire bestyrelsesmedlemmer imod.

Og den disposition modtager nu også kritik fra Etisk Komité.

- Etisk Komité vurderer, at klagerne hermed blokerede for et nyvalg til bestyrelsen, som, efter Etisk Komités opfattelse, fremstod som den eneste reelle mulighed for at løse samarbejdsproblemerne i bestyrelsen, står der i udtalelsen fra komitéen.

Siden er et ekstraordinært repræsentantskabsmøde dog alligevel blevet fastlagt, da DRF modtog ønske herom fra 61 rideklubber. Mødet afholdes den 7. december og kommer til at omhandle den udtrykte mistillid til formanden og bestyrelsen.