Rideformand afviser: Opkald til kongens privatsekretær var ikke for at presse prinsesse Nathalie

Formanden for Dansk Rideforbund, Dan Boyter, afviser, at han har forsøgt at presse Prinsesse Nathalie ud af bestyrelsen ved at kontakte kongehuset.

Dansk Ride Forbunds formand, Dan Boyter, har offentliggjort en række bilag fra klagesagen mod ham og næstformand Ditte Bach Sørensen. (Foto: © Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix)

Uenighederne i Dansk Ride Forbunds øverste ledelse har ikke været til at overse i de seneste måneder, og nu har sagen taget en ny drejning.

Fire bestyrelsesmedlemmer valgte tilbage i september at klage til Etisk Komité under Dansk Idrætsforbund (DIF), og selvom klagesagen stadig er under behandling, valgte formand Dan Boyter torsdag at offentliggøre flere bilag fra sagen.

Et af klagepunkterne fra de fire bestyrelsesmedlemmer i sagen hos Etisk Komité er, at Dan Boyter skulle have forsøgt at presse prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ud af DRF's bestyrelse. Blandt andet ved at kontakte privatsekretærerne for henholdsvis kong Frederik og prinsesse Benedikte, der var protektor for DRF på det tidspunkt.

Boyter bekræfter over for DR Sporten, at han har kontaktet kongehuset angående prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgensteins virke i DRF, men han afviser, at det har været for at presse hende til at træde ud af bestyrelsen.

- Det havde ikke noget med uenighedspunkterne at gøre overhovedet. Jeg ønskede også at kommunikere til Prinsesse Benediktes privatsekretær, hvad der foregik uden at nævne, hvad samtalen skulle handle om. Jeg var bekymret for, at noget af alt det her kunne ende i pressen.

Uddrag fra mails fra de offentliggjorte bilag i sagen:

Dan Boyter fortæller, at han kontaktede privatsekretærerne for henholdsvis kong Frederik og prinsesse Benedikte, fordi han ville informere dem om, at han ville tage fat i prinsesse Nathalie for at drøfte hendes fremtid i DRF, da han var utilfreds med prinsesse Nathalies arbejde i bestyrelsen.

Han peger desuden på prinsesse Nathalies forhold til sin mor, prinsesse Benedikte, der indtil for kort tid siden var protektor i Dansk Ride Forbund, som årsag til kontakten med kongehuset.

- Jeg siger ikke, at der har været en udfordring, men der kan være en udfordring med habiliteten, når man har et familiemedlem til protektoren, der er valgt ind i bestyrelsen, siger Dan Boyter.

Uenighed om tavshedspligt

Offentliggørelsen af bilagene er ikke faldet i god jord hos prinsesse Nathalie.

- Jeg er rystet over, at han kan finde på det. Det er trist, for det er stadig en kørende sag, og jeg ville helst have afventet, hvad Etisk Komité har at sige, siger hun.

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein mener, at Dan Boyter forbrød sig mod sin tavshedspligt, da han valgte, at inddrage kongehuset og dermed en tredjepart i deres interne bestyrelseskonflikt.

- Det er jo at videregive fortrolig information til en tredjepart, som ikke har noget med det her at gøre. Det er i mine øjne at bryde sin tavshedspligt, siger prinsesse Nathalie.

Dan Boyter er dog uenig.

- Jeg har udtalt, at der skulle være en samtale, det er vel fair nok.

- Der er jo en dobbelthed i det, men jeg har et ansvar, når der er en fra samme familie, som er protektor, og det kan de åbenbart ikke se, siger han.

Den 7. december er der indkaldt til ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Dansk Ride Forbund.