Der bliver født flere og flere børn på det afrikanske kontinent. I nogle lande så mange, at befolkningen ifølge FN er blevet fordoblet.
Befolkningstilvæksten stiger hurtigst i Vestafrika - og det er især herfra, at unge mænd rejser mod Europa for at finde job og et bedre liv.
DR's Steffen Kretz har besøgt en af Vestafrikas storfamilier. Han har bedt den gambianske bonde Kasim Sillah om at introducere sine børn.
- Hans navn er Sunga - øhh, nej Salim. Det er Kaos, Fatoumata, Kaboki, siger Kasim Sillah, mens han lægger hånden på endnu et barns hoved.
Det er en omstændig affære - og svært at huske alle de navne. Kasim Sillah er nemlig far til ikke færre end 17 børn.
Ingen muligheder
Sådan er livet i mange landsbyer mange steder i Vestafrika. Kvinderne bruger ikke prævention, og befolkningen vokser eksplosivt.
De mange børn hænger nøje sammen med vandringen mod Europa. For lande som Gambia rummer ikke muligheder for så mange unge mennesker, fortæller Sven Rex, en dansk gynækolog, som arbejder med oplysning om familieplanlægning i regionen.
- Problemet er mange gange, at børnene ikke kommer i skole. De får ikke nogen uddannelse. De får ikke noget job som voksne.
- Der er børn overalt
DR Nyheder har mødt Sven Rex, da han er på besøg i landsbyen i Gambia for at give råd om familieplanlægning.
Landsbyen er, ligesom mange andre steder i regionen, børnerig - så børnerig faktisk, at børn passer andre børn, fortæller Sven Rex.
- Der er børn overalt, og man ser mange gange de små piger på 5-6 år, som har en lillesøster eller lillebror på skødet. Og det er mange gange deres liv, fortæller han.
Vandringen mod Europa
Aldrig før har så mange unge afrikanske mænd taget turen mod Europa som lige nu.
Sidste år risikerede flere end 170.000 migranter livet på den farlige rejse, og tallet er stigende. Rigtig mange kommer fra det lille afrikanske land Gambia.
Herfra rejser de unge mænd ud på den 5.000 kilometer lange tur gennem Sahara-ørkenen og videre over Middelhavet, for at komme til Europa. Målet er for de fleste et ophold som illegal migrant med sort arbejde. Så kan de nemlig sende penge hjem til familien.
Pengene gør forskellen
Herboende afrikanere sendte ifølge tal fra Verdensbanken 375 millioner kroner hjem til deres familier i Afrika i 2014.
På verdensplan er de hjemsendte penge, de såkaldte remitter, tre gange så store, som den samlede udviklingsbistand til Afrika. Pengene er afgørende for de mennesker, der modtager dem.
- Det betyder. at de får en højere levestandard, en bedre sundhedstilstand og muligvis også bedre uddannelsesmuligheder, siger Ninna Nyberg Sørensen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.
I dag slutter det topmøde mellem afrikanske og europæiske statsledere, som har til formål at bremse strømmen af migranter fra Afrika, men også sikre, at de afrikanske lande tager flere afviste asylansøgere tilbage.
Du kan se meget mere om de afrikanske migranter i TV Avisen kl.21.30 på DR1 i aften.