Martin ligner ikke umiddelbart en mand, der er vred. Eller som er bange, for den sags skyld.
Men han er begge dele. For den unge franskmand, der bor i en forstad til Paris, er rasende over, at højrefløjspartiet National Samling i søndags storsejrede ved den første runde af det franske parlamentsvalg.
Hver tredje stemme gik nemlig til partiet og dets allierede på den yderste højrefløj, hvilket er det bedste resultat nogensinde. Og partiet står lige nu til også at få et kanonvalg på søndag, hvor anden – og afgørende – valgrunde finder sted.
Martin er samtidig hunderæd for, hvilke konsekvenser det kan få for hans hjemland, hvis National Samling ender med at få tilstrækkeligt med stemmer til at kunne danne regering efter anden valgrunde.
- Jeg er virkelig bange for, at det her kan ende i en borgerkrig, siger Martin, som ikke vil have sit efternavn frem, til DR Nyheder.
'Vi kender historien'
Derfor har han, ligesom et hav af andre ligesindede, valgt at tilbringe sin onsdag aften på den store Place de la République i den franske hovedstad for at vise sin utvetydige modstand mod den yderste højrefløj.
Martin er ikke bleg for at betegne National Samling, som blandt andet kæmper for en stram indvandringspolitik og et forbud mod tørklæder i det offentlige rum, som både 'fascistisk' og 'racistisk'. Noget, partiets ubetingede frontfigur, Marine Le Pen, ellers selv har afvist ved talrige lejligheder.
Og ifølge Martin vil mange franskmænd ikke kunne acceptere det, hvis partiet rent faktisk ender med at kunne danne en regering.
- Vi kender historien, og vi ved, hvad fascismen står for. Jeg frygter, at det her ender med vold. Og jeg frygter for mine venner, som er sorte eller som har arabiske rødder, siger Martin, der har placeret sig for foden af den næsten ti meter høje Marianne-statue – symbolet på den franske republik - som står på en piedestal og skuer ud over den franske hovedstad.
'Alle her er bange'
Byen er på mange måder den franske venstrefløjs hjemmebane. Og Martin er langt fra den eneste, der her til aften har det sådan.
- Jeg tror, at alle her er bange, fastslår Aimée Manarque, der er pensionist og babysitter, som sidder nogle meter derfra.
Selvom det er en halvkølig juliaften, hvor der er brug for en sweater eller en let jakke til at holde sig varm, er hun taget ind til demonstrationen for med egne ord "at forhindre, at National Samling kommer til magten". Og Aimée Manarque er ikke i tvivl om, hvad der vil ske med Frankrig, hvis partiet får mulighed for at danne regering.
- Det bliver et ødelagt Frankrig, et voldeligt Frankrig, som under ingen omstændigheder vil kunne håndtere de dagligdagsproblemer, som folk har, siger hun.
Et par meter derfra står en ung person med afblegede øjenbryn og rødbedefarvede striber i håret og danser med til det nummer, som dj’en spiller fra scenen.
"Cut the crap" – eller "drop alt det pis", som det noget frit oversat betyder på dansk – brager det fra højtalerne, og de fremmødte, mange af dem unge franskmænd, rokker gladeligt med. Og der er ingen tvivl om, hvem det budskab er målrettet her til aften.
En yngre kvinde med et par sorte designerbriller og en forvasket Aerosmith-t-shirt tager en slurk af sin flaskeøl, mens hun lytter til den debattør, som nu har indtaget scenen. Budskabet her er også klokkeklart:
Alt skal sættes ind for at forhindre, at National Samling får de 289 pladser i parlamentet, som vil give dem det absolutte flertal.
Svært at danne flertal
Det møder øjensynligt opbakning fra en ung mand lige ved siden af, der har en sort mulepose med ordene "Free Palestine" – "Befri Palæstina" – hængende over skulderen.
Noget tyder dog på, at National Samling kan få svært ved at danne det flertal. En dugfrisk måling her til aften har nemlig vist, at partiet står til at få mellem 190 og 220 sæder.
Det er stadigvæk flere end de andre politiske grupperinger, heriblandt venstrefløjskoalitionen, som står til at få et sted mellem 159 og 183 sæder. Men det er altså ikke nok til på egen hånd at kunne danne en regering.
På den anden side af Marianne-statuen sidder Hugo, som heller ikke vil have sit efternavn frem.
Han er iklædt en rustfarvet trøje og sidder og spiller på den nøgleharpe, som han har taget med. Han er glad for, at han kan bakke op om aftenens budskab. Men han ved også, at budskabet nok ikke når ud til de vælgere rundt om i Frankrig, som har stemt på National Samling.
- Jeg er selv vokset op i et af de områder, hvor nærmest alle stemmer på dem. For mig er de racister. Men de ved heller ikke bedre, for de møder hverken sorte eller folk fra Mellemøsten, og de opsøger heller ikke selv mere viden, siger han.
Anden valgrunde finder sted søndag den 7. juli.