Trump: USA og Storbritannien vil snart indgå "stor og magtfuld" handelsaftale

Under et møde med den britiske premierminister lovede den amerikanske præsident mulighed for en handelsaftale efter Brexit.

I dag mødtes USA's præsident, Donald Trump, med den britiske premierminister, Theresa May.

De to statsledere er begge til stede under G20-topmødet i Hamborg, og her lød det fra Donald Trump, at USA håber på en snarlig handelsaftale mellem de to lande. Det skriver Reuters.

- Vi arbejder på en handelsaftale. Det bliver en stor, stor aftale, en meget magtfuld aftale. God for begge lande, siger Donald Trump ifølge Reuters.

- Jeg tror, vi vil nå frem til en aftale meget snart, fortsatte han.

Trump: Vores lande har et særligt bånd

Forud for de to statslederes møde kaldte Donald Trump også forholdet mellem de to lande for "et meget særligt forhold".

- Ingen andre lande er så tæt forbundet som vores to lande, sagde Donald Trump ifølge BBC, ligesom han fortalte, at han snarest vil besøge London.

Der er dog endnu ingen fastsat dato, oplyste han.

Ifølge Sir Simon Fraser, en tidligere diplomat i det britiske udenrigsministerium, vil der dog ikke blive nogen forhandlinger, før Storbritannien har forladt EU.

- Amerikanerne og andre lande vil ikke forhandle med os, før de ved, hvilken aftale med EU, vi lander, siger han til BBC.

May gjorde opmærksom på klima

Det var da heller ikke kun handelsaftalen, som var på dagsordenen under de to statslederes møde.

Forud for mødet lød det fra Theresa May, at hun ligeledes ville bruge tiden på endnu engang at gøre opmærksom på vigtigheden af den globale klimaaftale fra Paris, som den amerikanske præsident har bebudet, at han vil trække USA ud af.

- Jeg vil gøre opmærksom på, at Storbritannien stadig mener, at aftalen er vigtig, lød det ifølge BBC fra den britiske premierminister forud for mødet.

Ifølge aftalen skal flere af verdens lande blandt andet hurtigst muligt forsøge at få CO2-udslippet til at falde.

Donald Trump mener dog, at aftalen er dårlig for USA, og han vil i stedet forsøge at forhandle en mere "fair" klimaaftale for amerikanerne.