Det er ikke meget, man har set til Jevgenij Prigozjin, siden Wagner-gruppen satte gang i et dramatisk oprør mod den russiske hær i juni.
Men nu er der kommet et ganske håndgribeligt livstegn fra lederen af den berygtede lejehær i form af en video på Telegram.
I videoen - som ikke er verificeret - antyder Prigozjin ifølge BBC, at han befinder sig i Afrika og siger, at Wagner-gruppen leder efter mineraler og bekæmper islamistiske militante på kontinentet.
- Wagner-gruppen udfører rekognoscerings- og eftersøgningsopgaver, gør Rusland endnu mægtigere og Afrika mere frit, siger han ifølge BBC i videoen.
- Retfærdighed og lykke til det afrikanske folk. Vi gør livet til et mareridt for IS, al-Qaeda og andre banditter, lyder det fra den kampklædte Wagner-leder.
Og det er et budskab, man har hørt fra Rusland tidligere.
- Det flugter meget fint med beskeden, der er kommet fra russisk side gennem længere tid, siger Flemming Splidsboel, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS.
- Deres påstand er, at man vil gøre det globale syd mere uafhængigt og give dem mere vægt internationalt, og det er også det budskab, som Prigozjin kommer med specifikt til Afrika, siger Flemming Splidsboel.
Han peger på, at forholdet mellem præsident Putin og Jevgenij Prigozjin er svært at blive klog på, efter hvad han betragter som Wagner-gruppens kupforsøg i juni.
- Han er tydeligvis taget til nåde af Putin på en eller anden måde, men alligevel ikke rigtigt, siger Flemming Splidsboel.
- Det virker som om, deres forhold er anstrengt, men er kommet ind i en form for arbejdsrelation igen.
"Meget interessant timing"
Hvor Jevgenij Prigozjin befinder sig, vides ikke, men det er ikke usandsynligt, at han befinder sig i Afrika.
Det vurderer Karen Philippa Larsen, Ph.d.-studerende på DIIS, hvor hun forsker i Ruslands brug af private militære virksomheder.
- Før Ukraine-krigen var Prigozjin personligt engageret i Wagners Afrika-missioner, så det er langt fra uset, at han er i Afrika - det har han været mange gange tidligere, siger hun til P1 Morgen.
Hun oplever, at Prigozjin sender et klart signal om, at Wagner-gruppen har tænkt sig at blive ved med at operere i Afrika, og vil vise, at man handler på Ruslands vegne.
Spørger man DR's Afrika-korrespondent, Søren Bendixen, så kommer videoen på et meget interessant tidspunkt.
- Man kan sige, at det er en meget interessant timing, som jeg tror, at Prigozjin udemærket er med på, siger Søren Bendixen, der peger på, at de såkaldte BRIKS-lande i aften samles i Sydafrika.
Det årlige møde bliver i år uden deltagelse af præsident Putin, hvilket har hjulpet Sydafrika ud af en ganske svær situation. Putin er nemlig efterlyst af den internationale krigsforbryderdomstol, og Sydafrika skulle derfor i princippet anholde den russiske præsident, hvis han troppede op.
- Derfor er det ret genial timing, hvis Prigozjin har valgt lige præcis dette tidspunkt at være i Afrika. Han har for vane at være virkelig god til at stille sig op på ølkassen på de helt rigtige tidspunkter og udstille andres svagheder.
- Derfor kunne man tolke det her som et vink fra Prigozjin om, at han godt tør komme til Afrika, når nu Putin ikke gør, og at det er ham, der skaber indflydelse, siger Søren Bendixen.
- Så det er mit bud, at det ikke er en tilfældighed.
Spiller en voksende rolle i Afrika
Uanset årsagen til videoen, så kommer man ikke uden om, at Wagner-lederen fylder en del i Afrika, siger korrespondenten.
- Han står bag mange af Ruslands aktiviteter på det afrikanske kontinent, siger Søren Bendixen.
Han peger på, at Sahel-regionen i øjeblikket er et af de mest urolige og bekymrende dele af Afrika. Her finder man blandt andet Mali, som i et årti har været epicentret for islamisk fundamentalistisk terror.
- Her er de overladt til Prigozjins og Ruslands hjælp, efter de smed først Danmark og så Frankrig og FN ud af de operationer, der foregår i Mali, siger Søren Bendixen.
Derfor fylder Wagner-gruppen og Rusland en del i bevidstheden i Mali, men også i nabolande som Burkina Faso og til dels i Niger, hvor landets militær kuppede sig til magten for tre uger siden.
Søren Bendixen peger på, at Wagner-gruppen i længere tid har haft et stort engagement i Den Centralafrikanske Republik, mens de også har været involveret i blandt andet minedrift i Sudan. Derudover har de været involveret i militære operationer i Mozambique og Libyen.
- Så de er nogen, der fylder temmelig meget, lyder det fra Afrika-korrespondenten.
Påstår, at de er med til at gøre Afrika mere frit
Mens man i vestlige hovedstæder ser på udviklingen med bekymrede miner, så lyder budskabet fra Wagner-gruppen, at man er med til at hjælpe landene, man opererer i.
Herunder i den seneste video fra Jevgenij Prigozjin, hvor han altså påstår, at Wagner-gruppen gør Afrika mere frit og leverer "retfærdighed og lykke til det afrikanske folk".
Men der er en del, som taler for, at Wagner-gruppen spreder andet end lykke og frihed, siger Søren Bendixen.
- Det, som vi har set i for eksempel Mali, er, at situationen er gået fra slem til værre. Og man ser mange overgreb - også på civilbefolkningen, siger korrespondenten, der påpeger, at der er mange beretninger om, at Wagner-soldater har været involveret i "arbejde, der bestemt ikke tåler dagens lys".
Det skyldes ikke mindst, at regeringerne i flere af de lande, som Wagner-gruppen samarbejder med, begår overgreb mod civilbefolkningen.
- Og det er dem, som de er inde og støtte. De er en meget velkommen partner i de her lande, fordi landene er ledet af folk, der har brug for markant og hårdhændet hjælp til at blive på magten.
- Så det handler det nok væsentligt mere om end at skabe frihed og glæde for den almindelige afrikaner, fortæller Søren Bendixen.
Alligevel har Wagner-gruppen haft succes til at sælge historien om sig selv som en slags frelser i dele af Afrika, påpeger korrespondenten.
Den russiske lejehær har nemlig også en stor propaganda-afdeling, som blandt andet står bag to store afrikanske actionfilm, hvor Wagner-gruppen skiller sig af med skurke, der vil befolkningen det ondt.
Du kan se klip fra en af filmene i denne story:
Derudover foregår der også en større indsats i cyberspace, hvor diverse profiler på sociale medier er med til at sprede russisk desinformation, påpeger korrespondenten.
Hvis du vil se mere om russiske aktiviteter i Afrika, kan du se denne explainer om, hvad Rusland og Vladimir Putin officielt og uofficielt laver på det afrikanske kontinent: