Nyt grænsehegn skal holde flygtninge ude af Ungarn

Ungarn er begyndt at bygge et hegn langs den serbiske grænse, som skal sikre, at flygtninge ikke kommer ind i landet.

  • Soldater fra den ungarske hær er gået i gang med at forberede den første del af det hegn langs grænsen til Serbien, der skal holde flygtninge ude. (Foto: © CSABA SEGESVARI, Scanpix)
  • Et flertal af de ungarske politikere sagde den 6. juli i år god for det kontroversielle hegn. (Foto: © CSABA SEGESVARI, Scanpix)
  • De ungarske asylstramninger, som det nye hegn er en del af, har mødt hård kritik fra det internationale samfund. (Foto: © CSABA SEGESVARI, Scanpix)
  • Ungarn er i de seneste år blevet gennemfartsland for flygtninge fra lande som Afghanistan, Irak og Syrien, der vil ind i Europa. (Foto: © Dimitar Dilkoff, Scanpix)
  • Antallet af personer, der krydser grænsen mellem Serbien og Ungarn, er ifølge Amnesty International eksploderet i de seneste år. (Foto: © Dimitar Dilkoff, Scanpix)
1 / 5

Mandag indledte Ungarn byggeriet af et hegn langs landets grænse mod Serbien.

Det nye hegn skal sørge for, at flygtninge ikke kommer ind i Ungarn fra syd, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Titusindvis af flygtninge, hovedsageligt fra Mellemøsten og Afrika, rejser via Balkan ind i EU og den visumfri Schengen-zone. Ungarn er et af de EU-lande, der har en del af Schengens ydergrænse.

Arbejdet på det fire meter høje og 175 kilometer lange hegn startede tæt på byen Morahalom, som ligger 180 kilometer syd for hovedstaden, Budapest.

Rejser videre ind i EU

Ungarn har i år registreret flere end 70.000 flygtninge, hvor landet i hele 2014 til sammenligning modtog 43.000.

De fleste flygtninge rejser videre til de mere velstående dele af EU. Men Ungarns regering frygter, at de lande, som flygtningene rejser videre til, vil sende de illegale flygtninge tilbage til Ungarn.

Selvom EU's love gør det muligt for landene at sende flygtninge tilbage til det første land, de kommer til i EU, så er der endnu ikke eksempler på, at flygtninge er sendt tilbage til Ungarn i særligt store mængder.

International kritik af Ungarn

Flygtningelejrene i Ungarn og Østrig er overfyldte, og i juni måned brugte det ungarske politi tåregas for at pacificere hundredvis af flygtninge, som var kommet op at slås med hinanden i en lejr i det østlige Ungarn.

FN og Europarådet har kritiseret Ungarn for at lave ændringer i landets asyllov.

Organisationerne mener, at de nye love vil skade asylansøgeres leveforhold og sikkerhed i Ungarn. Også EU holder nøje øje med, om de ungarske ændringer overholder EU's regler.

/ritzau/Reuters