Hver dag krydser flere hundrede desperate flygtninge grænsen til Ungarn, hvis man skal tro tallene fra landets regerende parti.
Ved udgangen af maj havde 50.000 flygtninge fundet vej. Og det er mere end det fattige land i Østeuropa kan klare.
For det er allerede mere end landet opdagede i hele 2014. Da kom der 43.000 flygtninge, og dermed er der tale om en fordobling.
Afviser asylansøgere fra "sikre" lande
Derfor har partiet proklameret, at det vil udarbejde en lov, der effektivt kan lukke ned for landets grænser mod syd, hvor især skræmte syrere og afghanere kommer ind.
Det sagde en politiker fra regeringspartiet Fidesz søndag i et radiointerview, skriver nyhedsbureauet Reuters.
- I praksis kommer det til at betyde, at vi vil vedtage en lov, der siger, at dem, der kommer til Ungarn fra et sikkert land - fra et sikkert transitland - ikke kan søge om politisk asyl her, sagde leder af partiets parlamentsgruppe Antal Rogan.
"Grænsende til vanvid"
De fleste asylansøgere prøver, som det er nu, at rejse videre til andre EU-lande. Men både Tyskland og Østrig har signaleret, at de har planer om at sende i omegnen af 15.000 migranter tilbage til Ungarn.
Derfor er lovforslaget "presserende" mener Rogan.
Derudover er landet rasende over EU's forslag om kvoter i kampen om at fordele de mange migranter, der overlever den dødsensfarlige rejse over Middelhavet i skrotmodne skibe, over hele Europa.
Premierminister Viktor Orban har kaldt det "grænsende til vanvid".
Afgørende adgangsvej til EU
Rogan forklarede i radioen, at migranterns liv formentlig er i fare i Syrien og Afghanistan.
Men under flugten har de allerede krydset lande såsom Grækenland og Serbien, hvor de kan søge om asyl.
Serbien, Kroatien og Rumænien er alle Ungarns naboer mod syd. Men Serbien er ikke medlem af EU, og hverken Kroatien eller Rumænien er en del af Schengen-området.
Derfor er Ungarn en afgørende destination, hvis asylansøgerne senere vil søge andre steder hen i EU.
Andre lande i Østeuropa er med
Ungarn er ikke det eneste land i Østeuropa, der er presset.
Mod syd i Bulgarien er asylsystemet ved at bryde sammen, og de mange tusinde asylansøgere huses i gamle kaserner og nedlagte skoler uden varme og vand.
Derfor har et af EU's fattigste lande rejst et hegn med pigtråd, der skal forhindre flygtninge i at komme over grænsen fra Tyrkiet - og de vil have mere hegn. Det sagde landets premierminister Boiko Borisov i januar.
Men Bulgariens planer blev straks skudt ned i vinter af UNHCR, som mente, at hegnet giver nemmere spil for menneskesmuglere og dermed gør livet endnu farligere for flygtningene.
Og det samme gør de med Ungarns politiske planer.
Standser stemmeflugt til højreparti
Den ungarske regering har desuden kort før radio-proklameringen lanceret en kampagne med advarsler rettet mod illegale indvandrere.
"Hvis du kommer til Ungarn, kan du ikke tage en ungarers arbejde", står der blandt andet på store plakater og annoncer i aviserne.
Annoncerne er allerede blevet udsat for hærværk.
Men den største modstand er stadig, at Fidesz har tabt en del af folkestemningen i målingerne til det højreekstremistiske parti Jobbik, der er mod indvandring.
Analytikere har derfor sagt, at regeringens planer reelt bare kan handle om at standse stemmeflugten.