En hær af pressefolk stod klar, da fire mænd, som er mistænkt for at stå bag terrorangrebet i Moskva, søndag aften blev ført ind ind i retten til forhør.
Mens kameraerne blitzede løs, kunne man se, at de fire mænd bag glasruderne havde store hævelser, sår og blå mærker i ansigtet.
En af dem havde en forbinding om øret. I en video, som den russiske sikkerhedstjeneste angiveligt har lækket, kan man se, hvordan han får skåret dele af sit øre af og stoppet det i munden under anholdelsen.
Et andet billede på nettet har vist en af de mistænkte ligge på gulvet med bukserne nede om anklerne og ledninger sat fast til kønsdelene.
Det var kun tre af mændene, der selv gik ind i retten. Den fjerde, en 19-årig mand, blev ført ind i en kørestol og var kun delvist ved bevidsthed.
DR har valgt at sløre de fire mænds ansigter, da de endnu ikke er dømt.
Natalia Prilutskaya er Rusland-researcher hos Amnesty International. Hun er ikke i tvivl om, at de fire mistænkte har været udsat for tortur og mener, at Rusland har "krydset en rød linje".
- Tidligere plejede man at benægte tortur eller skjule og gemme torturofrene væk. Men nu har de russiske myndigheder lavet nærmest en parade ud af det. Det er et meget bekymrende tegn for det russiske retssystem, siger hun til P1 Morgen.
Det samme mener Jens Modvig, der er overlæge ved Dansk Institut Mod Tortur, Dignity, og tidligere formand for FN's torturkomité.
- Man får faktisk et indtryk af, at den russiske stat er interesseret i at udstille den her brutale behandling, som de tilsyneladende har været udsat for. Der er ikke gjort noget for at skjule det, siger han.
Kreml har ikke ønsket at svare på spørgsmål om, hvorvidt mændene har været udsat for tortur, skriver BBC.
De fire mænd så meget forslåede ud, da de var til forhør søndag:
'På alle måder uacceptabelt'
De fire terrormistænkte, som er mellem 19 og 32 år, er alle fra det centralasiatiske land Tadsjikistan.
De blev pågrebet 400 kilometer sydvest for Moskva i lørdags og er anklaget for at have trængt ind i et koncerthus og dræbt mindst 139 personer fredag aften. Et angreb, som en gren af Islamisk Stat har taget skylden for.
Natalia Prilutskaya understreger, at Amnesty International opfordrer til en tilbundsgående efterforskning af det "forfærdelige angreb i Moskva", og at alle de ansvarlige stilles for retten.
- Men vi opfordrer også til en retfærdighed og fair rettergang for de mistænkte, siger hun.
- Det, vi så for et par dage siden, stemmer ikke overens med de internationale standarder for en fair rettergang. Tortur er helt forbudt under international lov, og den her måde at behandle mistænkte på er på alle måder uacceptabel.
Rusland har underskrevet FN’s torturkonvention, som forbyder enhver form for tortur, uanset omstændighederne.
Klar til at tilstå hvad som helst
To af mændene erkendte deres skyld i retten. Men en tilståelse, der er kommet frem under tortur, kan man ikke bruge til særligt meget, fortæller Jens Modvig fra Dignity.
- Dels er smerten og kontroltabet så ulideligt, at man vil gøre og sige alt for at få det til at holde op, siger han.
- Derudover er man under tortur i en så ekstrem stresstilstand, at ens virkelighedsopfattelse ofte er beskadiget, så man ikke kan tænke rationelt, og måske ikke engang ved, hvad der er sandt og falsk.
I lyset af den behandling, de mistænkte ser ud til at have været udsat for, er der ifølge Jens Modvig god grund til at tro, at tilståelserne er fremprovokeret ved hjælp af tortur.
- Enhver form for bevis eller selvinkriminerende udtalelser, der er kommet frem under tortur, er ikke acceptable inden for de internationale standarder for en fair rettergang, siger Natalia Prilutskaya fra Amnesty International.
Pårørende fortjener svar
Dem, der har mistet deres kære i angrebet mod koncertsalen i Moskva, fortjener, at de mistænkte får en fair rettergang, mener Natalia Prilutskaya.
- Alle ofrene for det her forfærdelige angreb fortjener at få at vide, hvad der skete, og hvem der stod bag – og at det er de rigtige gerningsmænd, der bliver retsforfulgt, siger hun.
Hvis ikke man får efterforsket sagen til buds, risikerer man, at lignede angreb kan ske igen, mener hun.
Men hvorfor bruger russerne fortsat tortur - og viser det frem for verdenspressen - hvis man ikke nødvendigvis får sande tilståelser ud af det?
Jens Modvig vurderer, at styret i Rusland gerne vil fremstille sig som brutal over for personer, der går imod staten.
- Det kan være et skræmmebillede for andre, at man bliver så hårdt behandlet, hvis man gør noget, som staten ikke er interesseret i, siger han.
Hvad betyder fredagens terrorangreb for Putin-styret i Rusland? Det kan du høre mere om i det nyste afsnit af radioprogrammet Verden ifølge Gram: