Den franske præsidentkandidat Marine Le Pen afviser fortsat, at hun har misbrugt omkring 300.000 euro – godt 2,2 millioner kroner – fra Europa-Parlamentet til at aflønne en medarbejder, som udførte opgaver, der intet havde med parlamentsarbejdet at gøre.
Derfor har Marine Le Pen, der er leder af det EU-kritiske højrefløjsparti Front National, heller ingen planer om at betale pengene tilbage, selvom parlamentet har forlangt det.
Det skriver den franske avis Le Monde her til morgen.
Europa-Parlamentet havde ellers givet hende indtil midnat til at tilbagebetale millionerne.
Men det skete ikke, og ifølge Marine Le Pen selv, der er valgt ind i parlamentet for Front National, er der tale om en grundløs ”politisk forfølgelse”.
- Jeg vil ikke finde mig i denne forfølgelse, som ensidigt er blevet truffet af mine politiske modstandere, siger hun til nyhedsbureauet Reuters.
Præsidentfavorit
Sagen begyndte i november sidste år, efter at EU’s antikorruptionsenhed, Olaf, havde slået fast, at Front National havde brugt EU-midler til at aflønne en medarbejder, som arbejdede i partiets hovedkontor i Paris og ikke i Bruxelles eller Strasbourg, hvor EU holder til.
Her skulle medarbejderen, som er Marine Le Pens tætte veninde, Catherine Griset, have udført opgaver for partiet, som ikke havde noget med EU-arbejdet at gøre, og det er i strid med EU’s regler. Derfor blev Marine Le Pen bedt om at betale pengene tilbage.
Men den franske partileder, som er en af favoritterne til at vinde det franske præsidentvalg til maj, har fra begyndelsen afvist beskyldningerne.
- Det her er et forsøg på at lukke munden på dem, der kritiserer den Europæiske Union, sagde hendes advokat, Marcel Ceccaldi, i november til den franske avis Marianne.
Hvis Marine Le Pen ikke betaler pengene tilbage, vil Europa-Parlamentet tilbageholde halvdelen af hendes løn samt en række andre tillæg.
Modkandidat i stormvejr
Det er ikke første gang, at Front National bliver beskyldt for at misbruge EU-midler.
Den tidligere partileder, hendes far Jean-Marie Le Pen, blev bedt om at tilbagebetale 320.000 euro (knap 2,4 millioner kroner) til EU-Parlamentet for på ulovlig vis at have brugt EU-midler til at aflønne sine ansatte.
Det nægtede han, og derfor valgte parlamentet at tilbageholde en del af hans løn i 2016.
Derudover er Marine Le Pen heller ikke den eneste præsidentkandidat, der lige nu bliver beskyldt for at misbruge offentlige midler.
Den højreorienterede François Fillon, der er kandidat for Republikanerne, er lige nu under beskyldning for at have haft sin kone, Penelope Fillon, på lønningslisten, uden at hun lavede politisk arbejde.
Derudover skulle han også have haft to af sine børn på lønningslisten, da han var senator i 2005 og 2007.