Det britiske parlament skal spørges, inden premierminister Theresa May kan sende det brev, som formelt sætter gang i Storbritanniens udmeldelse af EU.
Det har den britiske højesteret afgjort i dag.
Afgørelsen gik imod den britiske regering og vil givetvis irritere Theresa May, siger DR Nyheders Storbritannien-korrespondent Kim Bildsøe Lassen:
- Det er nederlag for regeringen og Theresa May.
Klart brud
Premierministeren gjorde i sidste uge klart, at den konservative regering går efter et klart brud med EU. Men det kan blive sværere at opnå, når parlamentet skal tages med på råd.
- Nu får parlamentet en mulighed for at stille en række spørgsmål og fremsætte lovændringer. Dermed kommer der en langt større debat, og der opstår en mulighed for at påvirke regeringens ide om, hvordan Brexit skal være, siger Kim Bildsøe Lassen.
Højesterets afgørelse var ventet og lå på linje med en lavere instans, og derfor har regeringen haft tid til at overveje et modtræk.
- Man kommer til at fremlægge en lov, som er ganske lille, og på den måde vil man forsøge at begrænse debatten en smule.
Discountbutik
I en analyse skriver nyhedsbureauet Reuters, at højesteretsafgørelsen sandsynligvis ikke kommer til at forsinke skilsmissen mellem EU og Storbritannien.
Oppositionen i parlamentet, som i teorien kunne forsøge at samle flertal for at bremse udmeldelsen, er nemlig splittet, lyder argumentet.
Lederen af det største oppositionsparti Labour, Jeremy Corbyn sagde kort tid efter afgørelsen, at partiet ikke vil blokere for artikel 50 - med henvisning til den artikel i Lissabontraktaten, der handler om udmeldelse af EU.
Labourlederen lover til gengæld, at man vil udnytte behandlingen i parlamentet til et forsøg på at få ændret artikel 50-loven, så De konservative ikke omdanner Storbritannien til en "discountbutik af et skattely".
Dødstrusler
Investeringseksperten Gina Miller, som har været den drivende kraft i at bringe sagen for domstolene, udtrykker tilfredshed med afgørelsen.
- Der er ingen tvivl om, at Brexit er det mest splittende spørgsmål i en generation, men denne sag handlede om den juridiske proces, ikke politik, sagde hun efter afgørelsen ifølge BBC.
Gina Miller har modtaget dødstrusler og udtrykte i dag chok over den grad af personangreb, som hun er blevet udsat for på grund af sagen.