Når Tysklands kansler, Angela Merkel, i dag ankommer til Tyrkiet, får hun næppe en særligt varm velkomst.
Mødet mellem Merkel og den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, kommer på et tidspunkt med store spændinger mellem de to lande.
Men dagens møde er vigtigt - ikke mindst for Angela Merkel. Det fortæller DR's Tyskland-korrespondent, Michael Reiter.
- Set fra Angela Merkels side er forventningerne ganske høje. Hun har brug for at få bekræftet, at tyrkerne fortsat vil leve op til den flygtningeaftale, de indgik med EU sidste år. Det er magtpåliggende for hende, for til september går tyskerne til valg, siger han.
Merkel vil nemlig gerne være kansler igen - men det kan hun få svært ved, hvis tyrkerne dropper ud af aftalen, og flygtningestrømmene mod Tyskland tager til igen.
- Det kan blive fatalt for Merkel. For hun har lidt politisk skade - netop fordi der i en hel del tyskeres øjne er kommet for mange flygtninge og migranter til Tyskland i krisen. Hvis flygtningestrømmene tager til igen, bliver alt meget værre for Merkel.
Noget for noget
Der er flere årsager til, at Merkel frygter, at Tyrkiet river den indgåede flygtningeaftale i stykker. En af dem er, at Erdogan ikke mener, at EU har indfriet sin del af aftalen.
- I forbindelse med flygtningeaftalen lovede EU ham blandt andet, at tyrkerne ville kunne rejse ind i unionen uden at skulle have visa. Det løfte er EU løbet fra. Eller sagt på en anden måde: EU-politikerne har stillet nye betingelser om, at Tyrkiet skal holde op med at forfølge oppositionsfolk og journalister, hvis de vil have visafrihed. Så tyrkerne føler sig snydt, og derfor lader de flygtningeaftalen hænge i en tynd tråd.
Men det er ikke det eneste, der står i vejen for en fortsættelse af aftalen. Erdogan er nemlig også vred på Merkel, fordi hun i hans optik ikke gør nok for at forfølge den såkaldte Gülen-bevægelse, som Erdogan mener stod bag sidste års kupforsøg i Tyrkiet.
- 40 højtstående tyrkiske soldater har søgt asyl i Tyskland. De har ifølge Erdogan været del af kupforsøget. Men det er usandsynligt, at Tyskland vil udlevere dem, og det ser Erdogan som en provokation.
Presset fra alle sider
Hvis Tyrkiet ender med at kaste flygtningeaftalen i skraldespanden, kan det i værste fald komme til at koste Merkel posten som kansler.
- Merkel er i den her sag presset alle mulige steder fra. Ikke kun fra tyrkisk side og ikke kun fra den tyske opposition, men også fra det indvandrings- og islamkritiske parti AfD. De anklager Merkel for at sælge sin sjæl til Tyrkiets præsident for at bibeholde flygtningeaftalen, siger Michael Reiter.
- AfD mener, at Merkel er i lommen på Erdogan, at hun er afhængig af hans velvilje. Sådan ser mange tyskere det også. Og sådan kan det jo også virke. Så det bliver vigtigt for Merkel at vise, at det ikke er tilfældet. Hun bliver nødt til at bibeholde en kritisk distance til Tyrkiet.
Det spirende venskab med Rusland
Men det bliver en svær balancegang for den tyske kansler.
Hun skal nemlig samtidig overbevise Erdogan om, at det stadig giver mening for Tyrkiet at overholde flygtningeaftalen og være allieret med Tyskland og EU - og det er ingen let opgave.
- Tyrkiet knytter stadig tættere bånd med Rusland og præsident Putin, og i en tid, hvor EU bliver presset netop af Putin og af en amerikansk præsident Trump, er det måske ikke længere så interessant for Erdogan og Tyrkiet at være med i EU-klubben og dermed også overholde flygtningeaftalen, siger Michael Reiter.