FN's generalsekretær Antonio Guterres kalder situationen i Myanmar katastrofal og opfordrer alle lande til at hjælpe. Det sker forud for et hastemøde i FN's sikkerhedsråd.
Han beder om at stoppe al militær aktivitet og vold mod rohingya-muslimerne. Guterres siger, at en tredjedel af Myanmars undertrykte rohingya-befolkning er drevet på flugt af militæret, og at det kan beskrives som etnisk udrensning.
Guterres siger endvidere, at situationen er en dramatisk tragedie og 'vi er nødt til at stoppe det'.
FN opfordrede allerede tidligere i dag til, at nødhjælpsindsatsen bliver markant optrappet i Bangladesh, hvor hundredtusindvis af rohingya-muslimer er ankommet fra nabolandet Myanmar.
Knap 400.000 rohingyaer er de seneste uger flygtet til nabolandet Bangladesh.
Udvandring til Bangladesh
Rohingya-muslimerne er et muslimsk mindretal i det overvejende buddhistiske Myanmar. FN siger, at de er udsat for massiv undertrykkelse af styret i Myanmar.
De betragtes som illegale indvandrere, selv om de har boet i landet i flere generationer. De har ikke ret til at få statsborgerskab i landet.
Voldelige uroligheder i Myanmar har sat gang i masseudvandringen til Bangladesh. De begyndte, da rohingya-oprørsgruppen Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) angreb politi og militær.
Det fik militæret til at lancere en modoffensiv, som det selv kalder "en rydningsoperation".
Sverige og Storbritannien indkaldte til møde
Det var Sverige og Storbritannien, der ekstraordinært havde indkaldt til mødet i dag.
- Der, der sker, er utroligt alvorligt. Folk flygter over grænsen til Bangladesh, så det er helt åbenlyst, at det er en international konflikt, som påvirker hele regionen, lød det fra den svenske FN-ambassadør, Olof Skoog, til nyhedsbureauet TT.
Myanmars egentlige leder, modtager af Nobels fredspris Aung San Suu Kyi, er frem mod dagens møde blevet kritiseret fra flere kanter for militærets hårde kurs over for rohingyaerne.
Hun skulle have talt i forbindelse med FN's 72. generalforsamling 20. september, men det har hun aflyst.
I stedet sender Suu Kyi, hvis officielle titel er statsrådgiver, Myanmars vicepræsident.