EU og Storbritannien er blevet enige om "en stor del" af en aftale, der skal sikre, at briterne forlader EU-samarbejdet på en ordentlig måde.
Men spørgsmålet om grænsen mellem Nordirland og Irland mangler fortsat at blive afklaret.
Det fortæller EU's Brexit-forhandler, Michel Barnier, på et pressemøde i Bruxelles efter lange forhandlinger med den britiske Brexit-minister, David Davis.
Helt ude i 2021
Michel Barnier fortæller samtidig, at EU og Storbritannien er blevet enige om en overgangsperiode, når Storbritannien officielt forlader EU ved udgangen af marts 2019.
Overgangsperioden slutter ifølge Michel Barnier den 31. december 2020.
- I den periode vil Storbritannien ikke længere deltage i EU's beslutningsprocesser, for efter den dato er landet ikke længere medlem af EU, siger Barnier.
- Men landet vil bevare sine goder, fordelene ved det indre marked og toldunionen, og vil derfor skulle respektere alle de europæiske regler, som alle medlemslande gør, tilføjer Barnier om overgangsperioden.
Mange af de store knaster i overgangsaftalen mellem EU og Storbritannien ligger nu fast, oplyser Michel Barnier.
Det gælder blandt andet rettighederne efter Brexit for de 4,5 millioner EU-borgere, som bor i Storbritannien. Det samme gælder de 1,2 millioner briter, som bor i EU-lande.
De vil have samme rettigheder i overgangsperioden som hidtil, og det gælder også EU-borgere, som tager til Storbritannien i overgangsperioden - et punkt, som Storbritannien ellers tidligere havde modsat sig.
Bagstopper i Nordirland
Briterne har også givet sig i det følsomme spørgsmål om grænsen mellem Nordirland og Irland - selvom emnet som sagt ikke er forhandlet færdig.
Storbritannien har accepteret, at en fremtidig aftale bliver udstyret med en såkaldt "bagstopper", der skal forhindre, at der igen kommer en hård grænse mellem Irland og Nordirland.
Bagstopperen, der stadig mangler at blive defineret, vil holde græsen åben med mindre parterne bliver enige om en anden løsning.
I et udkast til aftaletekst fra december 2017 var bagstopperen formuleret sådan, at Nordirland ville blive i dele af EU's økonomiske samarbejde, selvom resten af Storbritannien var trådt ud.
Den løsning fandt den britiske premierminister uacceptabel, men nu har Storbritannien altså accepteret selve mekanismen.