Hundredtusinder af rohingya-muslimer er siden august flygtet fra Myanmars Rakhine-stat på grund af militære operationer i regionen - operationer, som FN betegner som etnisk udrensning.
I dag aflægger landets politiske leder og tidligere modtager af Nobels fredspris Aung San Suu Kyi for første gang, siden konflikten brød ud, regionen. Det skriver BBC.
Lederens ophold varer kun en enkelt dag, og det er uvist, om hun vil besøge en rohingya-landsby.
Skoleeksempel på etnisk udrensning
Besøget, som ikke var annonceret på forhånd, kommer efter måneders kritik af Aung San Suu Kyi for at gribe ind overfor landets militær. Kritikken er blandt andet kommet fra FN:
- Jeg må anmode regeringen om at afbryde denne grusomme militæroperation og tage ansvar for alle overtrædelser, der har fundet sted, og sætte en stopper for mønsteret med alvorlig og udbredt forskelsbehandling af rohingya-befolkningen, lød det i september fra FN's kommissær for menneskerettigheder, Zeid Raad Al Hussein, til BBC.
Aung San Suu Kyi selv har afvist kritikken.
I skrivende stund har 431.000 personer skrevet under på en underskriftssamling, der opfordrer til, at Aung San Suu Kyi får frataget sin fredspris.
600.000 på flugt
De religiøse spændinger mellem muslimer og buddhister i Myanmar er intet nyt. Etniske og religiøse spændinger har simret i Rakhine-staten i årevis med stedvise udbrud af voldelige sammenstød.
Myanmars regering er af flere omgange blevet anklaget for at forsøge at drive den muslimske befolkning ud af landet - både FN og flere menneskerettighedsorganisationer er kommet med kritik, men regeringen har afvist kritikken.
Blodsudgydelserne i den nordlige Rakhine-stat tog fart den 25. august, da militante rohingyaer angreb en politipost, hvor 12 sikkerhedsstyrker blev dræbt.
59 rohingya-militser fra militsgruppen Arakhan Rohingya Salvation Army, der stod bag angrebet, blev dræbt i sammenstødene.
Efterfølgende er der blevet svaret igen med det, som militæret kalder en "sikkerhedsoperation".
Selvom operationen ifølge militæret var rettet mod militante gruppe og ikke civile, kunne rohingya-flygtninge berette om afbrændinger af landsbyer og fordrivelse af civile.
Efterfølgende er mindst 800.000 rohignyaer ifølge FN flygtet til nabolandet Bangladesh.
Ifølge Aung San Suu Kyi har regeringen udarbejdet en plan, der skal sætte en stopper for konflikten i regionen.