På et eller andet tidspunkt efter kl. 21 i aften, på valgaftenen, begynder det at gå stærkt.
Så vælter valgresultaterne ind fra øst og vest, nord og syd - 98 kommuner og 5 regioner. Og så snart tallene er klar, begynder politikken - så skal der findes borgmestre og laves aftaler.
Nogle steder er mere uforudsigelige end andre - og dermed mere spændende.
Her kommer 11 bud på valg, der er værd at holde ekstra godt øje med. 10 kommuner - og en enkelt region, som vi begynder med.
Region Sjælland
Venstre håber at kunne lade regionen gå i arv fra den afgående formand Jens Stenbæk til Jacob Jensen, der sidder i Folketinget.
Men dels rækker socialdemokraterne med kommunalpolitikeren Heino Knudsen fra Lolland ud efter posten. Dels har Dansk Folkeparti i Region Sjælland besluttet sig for at følge partitoppens instruks - de regionale DF'ere har meddelt, at de ikke er vilde med Jacob Jensen - i stedet vil de selv have posten til Peter Jacobsen. Ellers kan den måske gå til Heino Knudsen (S).
Og så til kommunerne, her i lidt tilfældig rækkefølge:
Vesthimmerland
Adskillige steder er der ballade og udsigt til valgdrama, fordi en siddende borgmester er kommet voldsomt på kant med kommunalbestyrelsen.
Det gælder blandt andet i Vesthimmerland, hvor den konservative Knud Kristensen fik et personligt kanonvalg i 2013 og blev borgmester. Siden da har både flere partifæller og partiet Venstre vendt ham ryggen. Nu er vælgerne hans håb - ellers kommer andre til fadet.
Holbæk
Et flimrende billede tegner sig i den vestsjællandske kommune, hvor Venstres borgmester Søren Kjærsgaard skal anstrenge sig for at få øje på politiske venner, også på den borgerlige fløj.
I stedet har en håndfuld andre kandidater kig på borgmesterposten - blandt dem socialdemokraten Christina Krzyrosiak Hansen. Hun er sit partis yngste borgmesterkandidat, og S på Christiansborg vil elske at få hende ind på det bedste kontor på rådhuset i Holbæk.
Randers
Endnu en Venstre-borgmester, der er under beskydning fra mange sider efter en turbulent og konfliktfýldt valgperiode. Claus Omann Jensen (V) kæmper for sit politiske liv. Den socialdemokratiske folketingsveteran Torben Hansen er lun på borgmesterposten i den gamle arbejderby Randers.
Slagelse
En del ligheder med Randers. Ondt blod i byrådet truer en siddende Venstre-borgmester, Steen Knuth. Og et tidligere socialdemokratisk folketingsmedlem gør klar til magtovertagelse - nemlig John Dyrby Paulsen.
Han kan lune sig ved noget ret unikt for S-borgmesterkandidater, nemlig et varmt og godt forhold til de lokale kandidater fra Liberal Alliance, der har droppet samarbejdet med Venstre.
Thisted
I Thisted Kommune er det en tidligere Venstre-borgmester, der møder vælgerne efter en turbulent valgperiode. Eller rettere - Lene Kjeldgaard Jensen har ganske vist været Venstre-borgmester, men da hun blev vraget som spidskandidat, forlod hun Venstre.
Vælgerne i den nordvestjyske kommune kan nu vælge mellem af genvælge deres borgmester - eller genvælge det parti, hun plejer at repræsentere.
Hillerød
Den store nordsjællandske kommune hører til for uforudsigelige - ikke mindst fordi forholdet mellem Venstre og de konservative har været giftigt i tiden efter konstitueringen i 2013.
Den endte med, at den konservative Dorthe Meldgaard løb med borgmesterkæden for næsen af... Venstre, der havde fået flest stemmer.
Denne gang kan både Meldgaard, Venstres Klaus Markussen og den tidligere socialdemokratiske borgmester Kirsten Jensen løbe med posten, hvis vælgerne skubber i den rigtige retning.
Viborg
I den midtjyske domkirkeby går Venstre benhårdt efter den konservative borgmesterpost, som den konservative Torsten Nielsen har arvet efter Søren Pape Poulsen. Der er en del prestige for Venstre i dén jagt, som er lagt i Ulrik Wilbeks berømte hænder.
Frederiksberg
I mange år var der ingen grund til at sætte Frederiksberg på en liste over særligt interessante kommuner op til et kommunalvalg, men det er der nu. Af to grunde:
Dels har den konservative borgmester Jørgen Glenthøj mistet støtten fra de radikale, der i stedet vil støtte en muligt socialdemokratisk borgmester. Dels er Frederiksberg Kommune i gang med en voldsom udskiftning af vælgerskaren - og det er slet og ret usikkert, hvor mange af disse nye vælgere, der sætter blyanten hos de konservative på stemmesedlen.
Der skal dog rykkes mange stemmer fra blå til rød, hvis Glenthøj skal aflevere sin post til en socialdemokrat.
Guldborgsund
Lige siden sidste kommunalvalg har Dansk Folkeparti haft kig på borgmesterposten i Nykøbing Falster - kunne det blive partiets første?
Man skulle tro det. Finansordfører René Christensen fik masser af stemmer i 2013 og kan sagtens tænkes at få flere denne gang. Men den nuværende lokalliste-borgmester John Bræder ved, hvordan man håndterer en konstituering - og senest har socialdemokraterne i Guldborgsund givet udtryk for, at René Christensen ikke skal regne med en håndsrækning fra den kant, så måske glipper DF-projektet i Guldborgsund.
Assens
Men så kan det jo være det lykkes på Vestfyn.
Hér har folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl kig på den borgmesterpost, som Venstres Søren Steen Andersen beklæder i øjeblikket. Muligheden er til stede, for DF står stærkt i kommunen. Men måske er nogle vælgere i Assens Kommune mere optaget af skolelukninger end af partipolitik - og dét kan påvirke Thulesen Dahls valg, da han har medvirket til at lukke skoler.
Alle de andre spændende kommuner..
Her slutter artiklen desværre. Der er ellers også grund til at anbefale at holde øje med Faxe, hvor der er tradition for dramatik. Med Stevns, hvor borgmesteren er uvenner med sit parti, Venstre. Med Hvidovre, hvor DF måske får den borgmesterpost, der kan glippe andre steder. Eller med Faaborg-Midtfyn, hvor DF også er på borgmesterjagt. Eller med.....