Topforhandlere fra stat, regioner og kommuner kender efterhånden Forligsinstitutionen yderst godt.
Og endnu engang er de trådt ind ad den store træport og videre til forhandlingsbordet for at forsøge at blive enige om en ny overenskomst.
Men hvornår de træder ud derfra igen og med hvilken udmelding, har de fleste parter svært ved at svare på.
De statsansattes topforhandler, Flemming Vinther, har lagt låg på forhåbningerne og stoppet gætteriet.
- Jeg er stoppet med at gætte på, hvornår vi får en afklaring. Vi har flere gange sagt, at det var de afgørende dage - men vi står her igen. Nu går vi ind og giver den en skalle, siger han og fortsætter:
- Jeg håber ved gud, at arbejdsgiverne er her for at lave en aftale. Vi har forhandlet i ugevis, og jeg synes, vi har brugt tilstrækkelig tid på at redegøre for vores respektive positioner over for hinanden. Tålmodigheden er ved at løbe lidt ud i forhold til bare at gå i rundkreds.
Også formand for Akademikerne Lars Qvistgaard er forsigtig med at kommentere på, om der er udsigt til forlig eller forlis.
- I går sagde vi, at der ville komme en hurtig afklaring. Det fik vi ikke. Jeg er holdt op med at komme med for mange spådomme om, hvad de næste timer og dage bringer. Vi sidder her stadigvæk, og det må jo betyde, at vi stadig arbejder på at finde en løsning, siger han.
Forberedt på lange forhandlinger
Der er tre store knaster i forhandlingerne, som parterne har svært ved at nå til enighed om: lønnen, lærernes arbejdstidsregler og en sikring af retten til betalt spisepause.
Det var især forhandlingerne på statens område, der i går trak ud, og i nat omkring klokken tre begyndte personer fra lønmodtagers side at forlade forhandlingslokalerne, fordi arbejdsgiverne havde brug for en pause.
Anders Bondo Christensen, de kommunalt ansattes topforhandler, kom tilbage til Forligsinstitutionen lidt før klokken 10 efter at have sovet et par timer i sin egen seng. Både han og FOA's formand Dennis Kristensen håber, at arbejdsgiverne er kommet frem til noget nyt.
- Jeg håber, de har brugt tiden godt. Jeg havde sgu troet, at vi ville være afklaret på, om vi kunne komme i mål allerede i går. Det nåede vi ikke, så vi tager en tur mere og håber, at der kommer et konstruktivt udspil, siger Anders Bondo Christensen.
Ingen ved, hvad der vil ske i løbet af dagen.
Men formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen var sikker på én ting, inden hun trådte ind til forhandlingerne:
- Jeg er forberedt på, at det kan blive en lang dag.
OVERENSKOMSTFORHANDLINGER I DET OFFENTLIGE
- •
De mange uger med timelange forhandlinger endte i onsdags med, at en eventuel konflikt blev udskudt i yderligere to uger. Parterne mødtes til forhandlinger fredag morgen, men nogle gik i nat hjem for at holde en pause, inden alle mødes igen klokken 10.
- •
Udløber de næste 14 dage uden resultat, vil en strejke iværksættes fra den 6. maj, mens en omfattende lockout kan træde i kraft den 12. maj.
- •
Erklærer forligsmanden forhandlingerne for afsluttet uden resultat, inden de 14 dage er gået, vil en strejke og lockout kunne bryde ud fem dage senere.