Bagmandspolitiet havde krævet, at både den tidligere bestyrelsesformand for Parken, Flemming Østergaard, der også bliver kaldt Don Ø, og den tidligere direktør for Parken, Jørgen Glistrup, skulle i fængsel i to år for kursmanipulation.
Byretten i København mente det anderledes, og dømte klokken lidt over 16 de to til at skulle i fængsel i henholdsvis fire og seks måneder.
Derudover havde anklagemyndigheden forlangt, at Flemming Østergaard skulle betale 15,5 millioner kroner tilbage, mens Jørgen Glistrup skulle af med 2,2 millioner kroner.
Dommen lød dog i stedet, at Flemming Østergaard ingenting skylder, mens Jørgen Glistrup skal have konfiskeret 20.000 kroner.
Går efter frifindelse
Alligevel har begge de to tidligere Parken-topfolks forsvarer meddelt, at de vil anke dommen.
- Det er ikke en mild dom. Den eneste rigtige dom er efter min opfattelse en frifindelse. Så det er ikke nogen fest i aften, siger Karoly Nemth, der er forsvarer for Jørgen Glistrup.
Når dommen engang kommer for Landsretten bliver det dog med en anden forsvarer ved Jørgen Glistrups side, for Karoly Nemth oplyser, at han snart fylder 70 og dermed går på pension.
Også Sysette Vinding Kruse, der er forsvarer for Flemming Østergaard, har anket fængselsdommen.
- Jeg er da glad for, at der blev frifundet så meget, men jeg er overrasket over, at der blev dømt i bittesmå forhold, siger hun og henviser til, at dommen ikke giver bagmandspolitiet ret i alle forhold.
Sagen har løbet i fem år
Sagen om kursmanipulation af Parken-aktier har været i gang siden 2010 – og har kørt for retten siden december sidste år.
Tidligere har 71-årige Flemming Østergaard givet udtryk for, at han synes, at forløbet har været helt forrykt og alt for opslidende. Hans advokat er enig.
- Han har været jaget vildt i fire år og er blevet hængt ud, som jeg ved ikke hvad. Og så er han stort set frifundet. Så det er da også en lettelse, siger Sysette Vinding Kruse.
Lang sagsbehandlingstid
Fra bagmandspolitiet, der officielt hedder SØIK, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, anerkender chefen Morten Jakobsen, at sagsbehandlingstiden kan være lang.
- Jeg har fuldt forståelse for de menneskelige omkostning for sådan en sag. Og det tager lang tid, og det er også en meget kompliceret sag. Vi arbejder generelt med, at vi skal være hurtigere til sagsbehandlingstiden, navnlig efterforskningsdelen, siger han.
Det handler om fairplay
Selv om det ikke er gået lige efter anklagemyndighedens bog, så mener Morten Jakobsen, at dommen har især en væsentlig pointe.
- Det er vigtigt, at dommen slår fast, at det at lave en forstyrrelse af markedet, som tilfældet er i denne her sag, i sig selv er strafbart. Det handler ikke om, man kan stikke pengene i egen lomme eller ej, eller om man manipulerer for egen vindings skyld. Det handler om fairplay, siger Morten Jakobsen.