Michelinstjerner, gourmetmad, naturvin og (lidt for) specielle anretninger.
Har du også fået nok af snakken? Eller er du egentlig bare ligeglad?
Bare rolig, du er højst sandsynlig ikke den eneste. For hvor mange kommer egentlig til at smide flere tusinde kroner efter en aften for at få lidt at spise?
Lad os i stedet hylde fem gode, lækre, smagfulde og prisvenlige klassikere, som med få ekstra tricks ikke kan undgå at smage lige så luksuriøst som en Michelin-middag.
Sæt i gang!
1. Boller i karry
Boller i karry er og bliver en fantastisk ret for hele familien.
Her får du en opskrift på boller i karry med lidt flere grøntsager i end den klassiske ret. Karrysaucen er nemlig piftet op med ekstra grøntsager som gulerødder, ingefær og selleri, hvilket gør retten mere frisk og knap så tung. Den kan desuden toppes med frisk æble, sukkerærter, koriander og nødder.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/eksotisk-boller-i-karry-med-masser-af-gront
2. Tarteletter
En traditionel, dansk ret, som er nem at lave, og som smager fantastisk.
Serverer du Brødrene Prices tarteletter med høns i asparges, vil ingen savne et Michelin-måltid.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/tarteletter-med-hons-i-asparges
3. Risotto
En varm, smagfuld og cremet risotto er altid et vindermåltid.
Her får du Jamie Olivers opskrift på en svamperisotto, hvor de tørstegte svampe er vendt i citronsaft, krydderurter og salt, inden de til sidst tilsættes i selve risottoen.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/svamperisotto
4. Koteletter i fad
Koteletter i fad er en klassiker. Og det kan være et helt fantastisk måltid, hvis koteletterne tilberedes rigtigt og ikke får for meget, så kødet bliver tørt.
I denne opskrift af Brødrene Price piftes den klassiske ret op med pærer, skalotteløg og salvie. Det smager skønt og er en hurtig ret at lave.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/svinekoteletter-med-paerer-og-salvie
5. Lasagne
La- la- la- la- la- lasagne! Du går aldrig galt i byen med en lasagne.
Men måske du skal prøve at skifte oksekødet ud med fisk? Jesper Vollmers opskrift på lasagne er her med torsk og rejer, og indeholder samtidig en lækker tomatsovs og en bechamelsovs.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/lasagne-med-torsk-og-rejer