En hvidløgsagtig duft breder sig i de danske skove, og flere steder er skovbunden dækket af et grønt tæppe. Selvom det kan lyde lidt specielt, er det et helt naturligt fænomen: ramsløg.
I marts og april begynder ramsløgene at spire frem fra skovbunden, og de grønne blade er lige til at plukke og bruge i din madlavning. Det samme er ramsløgenes hvide blomster, som begynder at komme i maj.
TIP: Når du har været i skoven og plukke ramsløg, kan du putte dem i en plastpose. Her kan de holde sig 3-4 dage i køleskabet.
I smagen er ramsløg mildere end hvidløg, men meget kraftigere end eksempelvis purløg. Desuden har ramsløg et højt indhold af C-vitamin, og ifølge Aarstidernes leksikon indeholder de grønne blade faktisk 20-40 gange mere C-vitamin end citroner.
Tag for dig af naturens køkkenhave
Der er ikke noget skønnere end at bruge naturens egen køkkenhave til at lave mad med. Vi har brugt ramsløgene til at lave chips, pesto og kryddersmør, som du kan finde opskrifterne på herunder.
De kan desuden bruges i salater, brød, suppe eller andre hverdagsretter. Kun fantasien sætter grænser.
Herunder finder du opskrifterne på tre lækre slags tilbehør med ramsløg.
Pesto med ramsløg
https://www.dr.dk/mad/opskrift/ramslogspesto-med-ristede-solsikkekerner-og-parmesan
Chips af ramsløg
https://www.dr.dk/mad/opskrift/ramslogschips-med-sesam-og-havsalt
Kryddersmør med ramsløg
https://www.dr.dk/mad/opskrift/ramslogssmor-med-citronskal-og-havsalt