Gå amok i asparges: Tre sprøde retter med det grønne guld

Prøv grillede asparges med parmesan, aspargestærte med cheddar eller blancherede asparges med æg og stenbiderrogn.

Tre nemme tilberedningsmetoder: blancherede asparges, aspargestærte eller grillede asparges.

Endelig er det tid til friske, grønne asparges. De kan bruges i et hav af retter, de er hurtige at tilberede, og så er der ikke meget, der er mere lækkert og sommeragtigt end at sætte tænderne i sprøde asparges.

De danske, grønne asparges er dog kun i sæson fra maj til juli, så det er med at nyde dem nu, mens de er bedst.

Hurtige at tilberede

Grønne asparges skal ikke skrælles og kræver ingen eller kort tids tilberedning. I rå tilstand er de fantastiske i en salat, og de kan også rulles i parmaskinke eller snittes og bruges i wok, risotto eller andre hverdagsretter.

Desuden smager de grønne asparges fantastisk, når de er grillet, blancheret eller når de får selskab af æg og cheddarost i en lækker tærte.

Find opskrifterne på disse nemme retter herunder.

Grillede asparges

https://www.dr.dk/mad/opskrift/grillede-asparges-med-parmesan

Aspargestærte

https://www.dr.dk/mad/opskrift/nem-og-laekker-aspargestaerte

Blancherede asparges

https://www.dr.dk/mad/opskrift/blancherede-asparges-med-knust-aeg-og-stenbiderrogn