Endelig er det tid til friske, grønne asparges. De kan bruges i et hav af retter, de er hurtige at tilberede, og så er der ikke meget, der er mere lækkert og sommeragtigt end at sætte tænderne i sprøde asparges.
De danske, grønne asparges er dog kun i sæson fra maj til juli, så det er med at nyde dem nu, mens de er bedst.
Hurtige at tilberede
Grønne asparges skal ikke skrælles og kræver ingen eller kort tids tilberedning. I rå tilstand er de fantastiske i en salat, og de kan også rulles i parmaskinke eller snittes og bruges i wok, risotto eller andre hverdagsretter.
Desuden smager de grønne asparges fantastisk, når de er grillet, blancheret eller når de får selskab af æg og cheddarost i en lækker tærte.
Find opskrifterne på disse nemme retter herunder.
Grillede asparges
https://www.dr.dk/mad/opskrift/grillede-asparges-med-parmesan
Aspargestærte
https://www.dr.dk/mad/opskrift/nem-og-laekker-aspargestaerte
Blancherede asparges
https://www.dr.dk/mad/opskrift/blancherede-asparges-med-knust-aeg-og-stenbiderrogn