Forbered en masse lækre råvarer på et minimum af tid, og få fire velsmagende og varierede måltider til ugens løb. Det lyder næsten for godt til at være sandt.
Men faktisk er det det essentielle ved food prepping. Du laver mad til flere måltider på én gang, så du slipper for at handle og lave aftensmad hver eneste dag.
Fire måltider af kylling, ris og grøntsager
Denne food prep tager udgangspunkt i en ret med kylling, ris og forskellige grøntsager. Grøntsagerne skal blot snittes, lægges på en bageplade og passe sig selv i ovnen i 20 minutter. Imens kan du skære kyllingen og stege den i hvidløg, ingefær og soya, eller hvad du kan lide. Den stegte kylling lægges oven på en bund af fuldkornsris sammen med de bagte grøntsager.
Til slut toppes måltiderne med sesamfrø, forårsløg og en hjemmelavet urteolie-dressing, som du også kan finde opskriften på nederst i artiklen.
Det hele puttes i bøtter, som du kan opbevare i køleskabet og varme op i mikroovnen - og så er der serveret. Metoden giver dig fire måltider, som er perfekte til både frokost og aftensmad.
Varier retterne som du har lyst
Grøntsagerne varierer i hvert måltid, så du ikke får fornemmelsen af at spise det samme flere dage i træk.
Hvis du vil gøre måltiderne endnu mere varierede, kan du nogle dage bytte risene ud med bulgur, perlespelt eller nudler, eller du kan tilsætte andre smagsgivere, når kyllingen steges.
Se fremgangsmåden ved at trykke play i videoen øverst i artiklen, eller se opskrift og indkøbsliste her:
https://www.dr.dk/mad/opskrift/food-prep-stegt-kylling-med-fuldkornsris-og-bagte-grontsager
Tip: I 'Madmagasinet' laver Adam Aamann to bud på retter, der kan laves i en travl hverdag: Asiatisk stegt flæsk med honning, ingefær og grønt og skinstegt kulmule med råstegte kartofler.